Aleksi Delikouras: Nörtti 2 : Next level

Nörtti 2 : Next Level

Nörtti : New game on saanut jatkoa! Useimmille Youtubesta tuttu Nörtti jatkaa seikkailujaan nyt tässä kirjassa.

Nörtti, DragonSlayer666, ei halua muuta kuin pelata, juoda Pepsiä ja syödä pizzaa. Koulua on kuitenkin käytävä. Mikä pahinta, leirikoulu painaa päälle. Nörtti ei haluaisi, ei missään nimessä, lähteä koko luokan kanssa yhdessä jonnekin – Kreikkaan! Kaiken kruunuksi mukaan lähtee myös Nörtin äidin miesystävä, Jorgos, joka on kreikkalainen. Sekin hiertää Nörttiä.

Fetasalaatti on se kaunis tyttö, mikä hivelee Nörtin mieltä. Ainoa ihminen, joka on ollut kiltti Nörtille, hymyillyt kauniisti. Fetasalaatti kuitenkin seurustelee jo Jaken kanssa. Konstit ovat monet, kun Nörtti yrittää kaikkensa, että, no eihän siinä hyvin käy. Kreikassa Nörtti seikkailee sitten ihan muualla kuin pelimaailmassa, sillä hän ei siellä pääse pelaamaan. Jorgos vie hänet tapaamaan äitiään… niin ja sitten hän tutustuu kreikkalaisiin poikiin ja suomalaisiin tyttöihin.

Leirikoulussa kuitenkin on se oma luokka ja sen sisällä omat juttunsa. Valtataistelua on ja kuka on kukin, siitä otetaan selvää. Eri tyypit on todella hyvin kuvattu ja niitä varmasti löytyy jokaisesta koululuokasta.

Kun leirikoulu on selvitetty, tullaan takaisin ja sitten on vielä yksi koitos – koulussa tehtävä musikaali. Tämäkään ei Nörttiä ilahduta ja siitä olisi jotenkin luistettava.

Aleksi Delikouras on saanut tähän kirjaan paljon kaikkea. Vaikka kirja onkin nuorille, pääasiassa pojille, sen voi lukea aikuinenkin. Kirjan kieli on jouhevaa ja huumori hersyvää ja oivaltavaa. Se ei saarnaa, ei opeta, vaan kertoo tapauksia ja tilanteita, niin kuin ne olisivat joskus jossakin tapahtuneet – ehkä ovatkin.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 322 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!