Theres löydetään vauvana metsään kaivetusta kuopasta. Tyttö saa varttua kellarissa piilossa muulta maailmalta. Theres on omituinen: hän pystyy laulamaan puhtaasti mitä tahansa, mutta ei tunne mitään.
Teresa kokee normaalin lapsuuden normaalissa perheessä. Hänkin kokee silti olonsa ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi. Mitä tapahtuu, kun tytöt 14-vuotiaina tutustuvat netissä ja kohtaavat?
Lindqvist kuvaa hienosti teini-ikään liittyvää yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, hiljaisten ja kilttien tyttöjen maailmaa, ahdistusta ja ryhmään kuulumisen paineita. Koulumaailman julmat lait ja koulukiusaaminen, toisaalta perhe, jossa kaikilla muilla on kiire jonnekin eikä aikaa ja huomiota enää saa kuten lapsena.
Kultatukka, tähtönen ei olisi Lindqvistin kirja ilman vahvaa musiikkielementtiä. Ihmissataman Smiths-kauhu saa nyt seurakseen ABBA-kauhun, tämän kirjan luettuasi Thank you for the music ei ole enää entisensä. Musiikki on sitaattien lisäksi myös olennainen osa juonta, Lindqvist tarttuu musiikkibisnekseen ja sen varjopuoliin, kuten Idolsiin ja tähdenalkuja hyväksikäyttäviin tuottajiin. Kirjailijan nettisivuilta löytyi kirjaan liittyvä soittolista (lista Spotifyssä).
Kultatukka, tähtönen on hieno kirja, ehdottomasti Lindqvistin vahvimpia töitä tähän asti (Lindqvist on muutenkin hyvin tasaisen laadukas kirjailija). Se on kuin Ystävät hämärän jälkeen, mutta enemmän tyttöjen näkökulmasta ja 1980-luvun sijasta tiukasti nykypäivässä: on Idolsit, MySpacet, nettifoorumit, nettivideot, nettikiusaaminen ja niin edelleen. Suositellaan lämpimästi etenkin kaikille koulukiusatuille ja toisaalta musiikkibisneksestä kiinnostuneille.