Vanki

Jussi Adler-Olsen: Vanki

Carl Mørck oli eräs Kööpenhaminan parhaista poliiseista, murharyhmäetsivä, kunnes haavoittui työtehtävässä. Samassa yhteydessä hänen työtoverinsa kuoli ja toinen sai myös luodista. Mies kärsii itsesyytöksistä ja motivaation puutteesta palatessaan töihin. Myös työtoverit ovat saaneet hänestä kaikin tavoin tarpeekseen. Ei siis ihme, että työpaikalla ... Lue koko vinkki »
Metsästäjät

Jussi Adler-Olsen: Metsästäjät

Jussi Adler-Olsenin Osasto Q -sarjan ensimmäinen romaani, Vanki, ilmestyi suomeksi vuonna 2012. Se esitteli lukijoille omalaatuisen komisario Carl Mørckin ja hänen yhtä omalaatuisen syyrialaisen avustajansa Assadin. Mørck on hankala persoonallisuus, ja niinpä hänet siirrettiin sivuun poliisilaitoksella perustamalla osasto Q tutkimaan vanhoja selvit... Lue koko vinkki »
Pullopostia

Jussi Adler-Olsen: Pullopostia

Tätä kirjaa lukiessani jouduin pakostakin herättelemään itseäni. Olenko dekkarien suurkuluttajana ajautunut sellaiseen pisteeseen, että vastenmielisimmätkin rikokset ovat mielessäni laimentuneet, jos niitä ei kuvailla yksityiskohtaisen tarkasti? Kun luin Jussi Adler­-Olsenin edellistä kirjaa Metsästäjät, minua kyllä puistatti rikosten sadistisuus, ... Lue koko vinkki »
Tapaus 64

Jussi Adler-Olsen: Tapaus 64

Nete Hermansen on ollut päähänpotkittu, pahoinpidelty ja häväisty nainen nuoruudestaan asti. Epäonnisten tapahtumien jälkeen hän joutuu teinityttönä 1950­-luvulla pahamaineiselle Sprogøn saarelle eräänlaiseen kasvatuslaitokseen, jossa hoidetaan pahantapaisia tai sellaiseksi leimattuja, kehitysvammaisia ja muita ei-­toivottuja nuoria naisia varsin k... Lue koko vinkki »
Poika varjoista

Jussi Adler-Olsen: Poika varjoista

Jussi Adler-Olsen kuuluu siihen monipäiseen skandidekkaristijoukkoon, jonka teoksia olen aina lukenut kiinnostuneena ja suurella mielihyvälläkin huolimatta niiden käsittelemien rikosten kamaluudesta, eikä nyt uusin käsiini tullut teos Poika varjoista taaskaan petä odotuksia. Mukana ovat tietenkin kaikki osasto Q:n jäsenet: nimensä mukaisesti syn... Lue koko vinkki »
Vartija

Jussi Adler-Olsen: Vartija

Kööpenhaminan poliisilaitoksen osasto Q pääsee taas keskelle vanhaa murhatapausta. Tällä kertaa on kysymys Albertesta, suositusta, iloisesta ja suloisesta opiskelijatytöstä, jonka ruumis löydettiin puun oksalta jo 17 vuotta sitten. Outo juttu, jota pidettiin aluksi onnettomuutena, mutta miten ihmeessä selvästikin auton töytäisemäksi joutunut Albert... Lue koko vinkki »
Selfiet

Jussi Adler-Olsen: Selfiet

Jussi Adler-Olsen on taitava kuvaamaan yhtä ja toista, mutta mielestäni hänen erikoisalaansa ovat harvinaiset epämiellyttävät pahikset; muistelen tässä esimerkiksi vuonna 2013 suomeksi ilmestynyttä romaania Metsästäjät, jossa ylimieliset yläluokan jäsenet syyllistyivät kaameisiin tekoihin. Käsillä olevassa uudessa kirjassa kysymys on myös hyvin ... Lue koko vinkki »

Jussi Adler-Olsen: Uhri 2117

Eipä luulisi, että Välimereen hukkunut vanha pakolaisnainen herättäisi koko Euroopassa kovin suurta tapahtumaketjua, mutta näin vain käy tässä tapauksessa, jossa uhri nostetaan anonymiteetistä numeroksi 2117. Jussi Adler-Olsenin kirja kuvaa tätä tragediaa ja sen seurannaisvaikutuksia monesta eri näkökulmasta: on tuottoisaa juttua väijyvä espanja... Lue koko vinkki »
Natriumkloridi

Jussi Adler-Olsen: Natriumkloridi

Natriumkloridi-romaanin tapahtumat lähtevät liikkeelle yli kolmekymmentä vuotta sitten tapahtuneesta autokorjaamon räjähdyksestä. Näin vanha selvittämätön tapaus joutuu tietysti poliisi Carl Mørckin johtaman osasto Q:n pöydälle, mutta pian käy ilmi, että sekä autokorjaamon räjähdyksen että parin muunkin onnettomuudeksi tai itsemurhaksi luokitellun ... Lue koko vinkki »