Brotopia

Emily Chang: Brotopia : Breaking up the Boys’ club of Silicon Valley

Kun Macintosh julkaistiin 1984, Yhdysvalloissa tietokonealalle valmistuvista peräti 40 prosenttia oli naisia. Näistä luvuista on kuitenkin sittemmin tultu jyrkästi alas, ja nykyään alan opiskelijoista vain 22 prosenttia on naisia. Piilaaksossa, innovaatioiden eturintamassa, tilanne on vielä tätäkin huonompi. Erityisesti Piilaakson suuryrityksissä, ... Lue koko vinkki »

John Carreyrou: Bad Blood : Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup

Vuonna 2015 Theranos oli Piilaakson starupeista se suurin ja kaunein. Terveysteknologian yritys oli kehittänyt vallankumouksellisen veritestausmenetelmän; pienen laitteen, joka pystyi tekemään satoja erilaisia verikokeita vain murto-osalla sitä verimäärästä, mitä verikokeisiin normaalisti tarvitaan. Tulevaisuuden laite, jolla taudit ja terveysongel... Lue koko vinkki »

Johanna Vehkoo: Autiopaikoilla : Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille

Rauniotaloissa on jotain kiehtovaa, konkreettinen historian läsnäolo ja menneisyyden haamut saavat helposti mielikuvituksen laukkaamaan. Eipä siis ihme, että urbaanista tutkimusmatkailusta ja Urbex-valokuvaamisesta on tullut niinkin suosittu harrastus. Johanna Vehkoo ei kuitenkaan tyydy tutkimaan kirjassaan pelkästään autiotaloja, vaan kokonaisia ... Lue koko vinkki »
Micro-orjat

Douglas Coupland: Micro-orjat

Douglas Couplandin Micro-orjat on fiktiivinen romaani, joka kertoo Piilaakson ohjelmoijien seikkailuista 90-luvulla vähän ennen Internet 2.0:n nousua. Tarinassa seurataan yhden Microsoftin ohjelmoijan päiväkirjamerkintöjä hänen työstään ja ystävistään. Vaikka romaani on fiktiivinen, se avaa aika hyvin Piilaakson koodaajien kulttuuria, joka ei ku... Lue koko vinkki »