Espanjalainen alkusoitto

Terhi Kontio: Espanjalainen alkusoitto

Melkein täysikuu tuijotteli yläviistosta, ja kirkas tähtitaivas loi satumaisen kaaren heidän ylleen. He eivät sanoneet sanaakaan, tuijottivat vain toisiaan ja hymyilivät. Javier otti Ninniä käsistä kiinni. - Olet tavattoman kaunis nainen. Onhan se semmoista äitelää läyryämistä, kieltämättä, tuo puhe ja meininki, kun kaksi ihmistä kohtaa, ihastu... Lue koko vinkki »
Contrapaso : The Children of Others

Teresa Valero: Contrapaso : The Children of Others

Francisco Franco toimi Espanjan diktaattorina vuosina 1939–1975. Näiden 36 vuoden ajan hän johti väkivaltaista äärioikeistolaista falangistihallitusta, jonka jättämiä haavoja Espanjassa on paikkailtu aina näihin päiviin asti. Myös espanjalaisten sarjakuvantekijöiden teoksissa tämä historian painolasti näkyy voimakkaasti, ja tähän kas... Lue koko vinkki »
Henkien labyrintti

Carlos Ruiz Zafón: Henkien labyrintti

Henkien labyrintti saa viimein päätökseen Unohdettujen kirjojen hautausmaa -sarjan, joka alkoi Tuulen varjo -kirjasta vuonna 2001. Itse luin ensimmäisen osan vuonna 2006 ja edellisestäkin on jo viitisen vuotta, joten hieman ovat ruosteessa aikaisemmat käänteet. Eipä se onneksi haitannut. Tutuissa kuvioissa pyöritään 1960-luvun Barcelonassa. Pääo... Lue koko vinkki »
Narrien laiva

Heikki Aittokoski: Narrien laiva : matka pieleen menneessä maailmassa

Das Narren Schyff, oikeustieteen tohtori Sebastian Brantin vuonna 1494 painattama runoelma – maailman allegoria – on kiehtonut Helsingin Sanomien ulkomaantoimittajana työskentelevää Heikki Aittokoskea jo yli 20 vuoden ajan. Brantin teoksessa irvaillaan ihmisen typeryydelle ja piittaamattomuudelle. Yhteiskuntamme on kuin ajelehti... Lue koko vinkki »

Elvira Lindo: Miten menee, Manolito?

Miten menee Manolito? on toinen osa Madridissa Espanjassa asuvasta Manolito-pojasta kertovaa sarjaa. Hän on yhdeksänvuotias ja kertoo kirjassa elämästään. Hänellä on erilaisia koulukavereita ja muita tuttuja, jotka kaikki ovat kirjan ensimmäisen luvun mukaan halunneet siinä tietynlaisen roolin. En ollut lukenut sarjan ensimmäistä osaa, mutta se ... Lue koko vinkki »
Kissatappelu

Eduardo Mendoza: Kissatappelu : Madrid 1936

Taideasiantuntija Anthony Whitelands saa arkaluontoisen toimeksiannon, joka vie hänet pölyisten asiakirjojensa ääreltä keskelle kuohuvaa Madridia. Häntä pyydetään arvioimaan varakkaan Igualadan herttuan taidekokoelmaa, josta pitäisi löytyä mielellään jotain myytävää salaisille kansainvälisille markkinoille, sillä poliittisen juonittelun sisäpiirilä... Lue koko vinkki »
Talvi Madridissa

C. J. Sansom: Talvi Madridissa

Espanjan sisällissota on aiheena hieman vieras ja jo sen vuoksi Talvi Mad­ridissa on kiinnostava. Kirja kertoo joukosta brittejä Espanjassa toisen maa­ilmansodan aikaan ja Espanjan sisällissodan vaiheissa. Kirjan päähenkilöinä häärii kolme yksityiskoulun kasvattia, jotka tutustuvat koulussa ja päätyvät Espanjaan hyvin erilaisiin asemiin. Vasemmi... Lue koko vinkki »

Arturo Pérez-Reverte: Flaamilainen taulu

Flaamilainen taulu kertoo flaamilaisesta taulusta, joka esittää kahta aatelista pelaamassa shakkia. Viisisataa vuotta valmistumisensa jälkeen maalaus päätyy konservoitavaksi, jolloin maalin alta löytyy kätketty viesti: Quis necavit equitem? — Kuka murhasi ritarin?. Lause on viittaus viidensadan vuoden takaiseen murhamysteeriin, jota kirjan päähenki... Lue koko vinkki »