Poikavuodet

J. M. Coetzee: Poikavuodet : kohtauksia syrjäisestä elämästä

Etelä-Afrikka noin vuonna 1950. Kymmenvuotiaan pojan maailmassa kaikki on jakautunutta: valkoiset vastaan värilliset, englantilaiset vastaan afrikaanit, katoliset ja juutalaiset vastaan kristityt, kaupunkilaiset vastaan maalaiset, Kapkaupunki vastaan muut kaupungit. Ja vielä perhepiirissäkin: isä vastaan muu perhe, isän suku vastaan äidin suku, vel... Lue koko vinkki »
Jeesuksen lapsuus

J. M. Coetzee: Jeesuksen lapsuus

Kuvittele itsellesi uusi, parempi elämä, pese itsesi puhtaaksi menneisyydestä. Unohda nimesi, se mistä olet tullut. No, kuka sinä olet nyt? Vai etkö pystykään unohtamaan? Jeesuksen lapsuus on toinen Nobel-palkitun eteläafrikkalaisen J. M. Coetzeen tuotantoon lukeutuvista lukemistani teoksista. Koska ensimmäiseni, Booker-palkittu Häpeäpaalu, hipo... Lue koko vinkki »
Tässä ja nyt

Paul Auster ja J. M. Coetzee: Tässä ja nyt – Kirjeitä ystävyydestä

Kirjailijat Paul Auster ja J. M. Coetzee tutustuivat vuonna 2008 ja ystävystyivät saman tien. Eri puolilla maapalloa asuvat vanhenevat miehet ryhtyivät säännölliseen kirjeenvaihtoon, joka on nyt koottu yksiin kansiin. Tässä ja nyt – kirjeitä ystävyydestä on dokumentti kolmesta ensimmäisestä vuodesta kahden modernin mestarin välillä. Auster ja Co... Lue koko vinkki »

J. M. Coetzee: Häpeäpaalu

Mitä häpeä on? Se on tunne. Niin monikasvoinen, että sitä on mahdoton selittää. Suojeleva, toisaalta kahlitseva, salattu ja torjuttu, sisäinen haava, joka voi parantua tai syöstä itsetuhoon. David Lurie on 52-vuotias eronnut mies. Hänen elämänsä on niin sanotusti kunnossa; on nainen kerran viikossa, torstaisin — maksullinen — ja työpaikka Kapmaa... Lue koko vinkki »