Oikeus rakkauteen

Jonas Gardell: Oikeus rakkauteen

Mutta yhden tietyn piirteen mukainen homoseksuaali ei voi kuitenkaan koskaan olla. Onnellinen. Romaanin Oikeus rakkauteen alkuosassa Pontus Wikner kirjoittaa näin muistelmissaan. Hän elää 1800-luvun puolivälissä, mitä suurimmassa määrin salattuna, nykyajan termein kaapissa olevana, homoseksuaalina. Kärsineenä, onnettomana, mutta kuitenkin kiihk... Lue koko vinkki »
Ravintolassa

Christoph Ribbat: Ravintolassa : Ruoan maukas historia

Ravintolassa käyminen on nykyisin itsestäänselvyys. Ruokaa on tarjoiltu maksuakin vastaan kaiketi aina, mutta mistä sai alkunsa varsinainen ravintolan konsepti, milloin syntyi restaurant? Varhaisimmat ravintolat ovat tietysti Pariisissa, missä muualla. 1760-luvulla trendikästä on syödä vähänlaisesti, olla vähän herkkä mimosa, jolle sopii ruoaksi... Lue koko vinkki »
Vanha kuningas turvapaikassaan

Arno Geiger: Vanha kuningas turvapaikassaan

Mitä tapahtuu kun oma isä lakkaa olemasta vahva ja kaikkivoipa ja muuttuu hoidettavaksi? Siitä kertoo Arno Geigerin pienoisromaani Vanha kuningas turvapaikassaan. Kertojan isä taantuu vähitellen kuten hänenkin isänsä aikoinaan. Muisti alkaa pettää, tavalliset toimet eivät enää onnistu, persoonallisuudessa tapahtuu muutoksia. Aivokuvat vahvistava... Lue koko vinkki »
Jerusalem : Kaupungin elämäkerta

Simon Sebag Montefiore: Jerusalem : kaupungin elämäkerta

Jerusalem on varmasti yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista: kahden kansan pääkaupunki ja kolmen uskonnon pyhä paikka. Sen asutus on alkanut jo noin 5 000 vuotta sitten ja sitä hallitsivat useammatkin eri kansat, mutta vasta juutalaisten tultua valtaan noin 3 000 vuotta sitten kaupungista tuli suuri pääkaupunki ja uskonnon keskus. Tästä alka... Lue koko vinkki »