Keskusteluja kuolemansellissä

Carina Bergfeldt: Keskusteluja kuolemansellissä

Olipa vaikuttava kirja, huokaan, kun lopetan pitkän lukuprosessin. Ei tätä kirjaa kerralla nielaista, kuukausi kuluu sulatellessa – vähintään. Puhutaan sentään elämästä ja kuolemasta: pastori kyselevän kirjantekijän kanssa ja ennen kaikkea kuolemaan tuomittujen kanssa. Kirjantekijä on ruotsalainen tv-toimittaja Carina Bergfeldt, s. 1980, past... Lue koko vinkki »
Aivoblues

Anders Hansen: Aivoblues : miksi voimme huonosti, vaikka kaikki on hyvin

Samaan aikaan kun Suomea rummutetaan maailman onnellisimmaksi kansaksi, Suomessa on valtavan paljon masennusta. Joku voisi kutsua sitä jopa kansallissairaudeksi. Samaan aikaan sairaudesta puhuminen on yhä pitkälti vaiettu asia. Hyvin vastaava tilanne on myös käynnissä Ruotsissa, jossa joka kahdeksannella aikuisella on resepti masennuslääkkeisiin. ... Lue koko vinkki »
Maailma ilman pimeää

Johan Eklöf: Maailma ilman pimeää

Katuvalot, mainosvalot, jouluvalot, kodin sähkölaitteiden valot, pihavalot jne. Lista erilaisista valoista on loputon ja nykyään myös ympäri vuorokauden palavien lista on pitkä. Ruotsalainen biologi ja lepakkotutkija Johan Eklöf kysyy kirjassaan; miksi haluamme valaista kaiken? Helppolukuisen kirjan lyhyehköt esimerkit tulevat monista eri aiheis... Lue koko vinkki »

Mariette Lindstein: Tuomiopäivä : lahko 2

Sofia Bauman, nuori kirjastonhoitaja, vietti kaksi vuotta Dimön saarella Via Terra -lahkon parissa ja sen karismaattisen johtajan Franz Oswaldin pauloissa. Pako saarelta kuitenkin onnistui, ja Franz joutui oikeuden eteen. Hän on nyt vankilassa, mutta taitava asianajaja Anna Maria Callini, joka tietenkin kuolaa komean Franzin perään, saa hänet vapaa... Lue koko vinkki »

Mariette Lindstein: Ehdoton valta : lahko 1

Kirjailija Mariette Lindsteinin oma elämä on kuin jännityskirjasta: hän on itse ollut skientologien jäsen ensin Ruotsissa ja sitten Yhdysvalloissa, jossa hän toimi suoraan liikkeen johtajan alaisuudessa. Eikä kysymys ollut mistään äkillisestä pistäytymisestä, vaan Lindstein oli kietoutuneena skientologiaan lähes 25 vuotta. Mutta nähdessään ihaillun... Lue koko vinkki »
Perhonen ja jaguaari

Aliette de Bodard: Perhonen ja jaguaari

Osuuskumman ensimmäisen käännösjulkaisun kirjailija on ranskalainen Aliette de Bodard, jolta on Kirjavinkeissä aiemmin arvosteltu omaperäinen ja mainio Servant of the Underworld. Tuon dekkarin asetelmana toimi atsteekkien Tenochtitlan, ja samanlaisia vaikutteita Perhosessa ja jaguaarissakin on. Novellikokoelma on jakautunut kahtia. Ens... Lue koko vinkki »