Kielletyt tunteet

Edith Wharton: Kielletyt tunteet

Kielletyt tunteet on kolmas yhdysvaltalaiselta Edith Whartonilta (1862–1937) suomennettu romaani. Whartonin laajasta tuotannosta on aikaisemmin ilmestyneet Säätynsä uhri (1922) ja Viattomuuden aika (1955), josta Wharton sai Pulitzer-palkinnon ensimmäisenä naiskirjailijana. Hän sai myös Yhdysvaltojen tiede- ja kirjallisuusakatemian kultamitalin, sen... Lue koko vinkki »
Luovuuden praktiikat

Seth Godin: Luovuuden praktiikat

Seth Godinin Luovuuden praktiikat pyrkii kannustamaan ihmisiä tuottavaan luovuuteen. Se on luonteeltaan hyvin yleisluontoinen, sen sisältö on suunnat­tu niin taiteen tekijöille kuin suunnannäyttäjiksi pyrkiville. Kirja rakentuu hyvin lyhyistä kappaleista, jotka jokainen esittää yhden idean tai asian. Nämä ovat hyvin ytimekkäitä, melkeinpä pintav... Lue koko vinkki »
Venäjän vakoojaverkosto

Luke Harding: Venäjän vakoojaverkosto

Toimittaja Luke Hardingin politiikkaa, korruptiota ja vakoilua käsitteleviin kirjoihin tarttuu aina mielellään. Uusin, Venäjän vakoojaverkosto, kertoo Venäjän kaikkialle ulottuvista vaikutusoperaatioista. Venäjän synkkä varjo peittää myös Donald Trumpin, jonka edesottamuksia Harding kävi läpi myös edellisessä teoksessaan Salajuoni. Harding kuvai... Lue koko vinkki »
Eläinten syömisestä

Jonathan Safran Foer: Eläinten syömisestä

Näin tämän Jonathan Safran Foerin vuonna 2009 julkaistun Eläinten syömisestä -kirjan Suvi Auvisen Instagram-tilillä. Ajattelin, että jos päivystävä anarkisti lukee tätä kirjaa, niin se on varmaan todella hurja vegaanimanifesti. Kuten tiedätte, juuri tällainen äärikirjallisuus menee lukulistalleni! Pettymyksekseni tämä teos ei ole terroristisen e... Lue koko vinkki »
Kaiken muistamisen taito

Joshua Foer: Kaiken muistamisen taito

Toimittaja Joshua Foer päätyi tekemään juttua Yhdysvaltain muistimestaruuskilpailusta. Kilpailun yhteydessä hän tutustui muutamiin alan harrastajiin, jotka kaikki vakuuttivat, ettei heillä ollut niin kovin kummoinen muisti, ja että muistiinpainamista voi oppia harjoittelemalla muutamia melko yksinkertaisia tekniikoita. Alkoi mieleenpainuva vuosi, j... Lue koko vinkki »
Maailman pisin pajunköysi

Thomas Oldrup ja Åke Persson: Maailman pisin pajunköysi

Napoleon oli lyhyt. Hitler oli lyhyt. Viikingit olivat kärpässienitokkuraisia sarvikypäriä. Marie-Antoinette käski kansan syödä kakkua ja omena putosi Isaac Newtonin päähän. Hyviä tarinoita, mutta valitettavasti ne eivät pidä paikkaansa. Åke Persson ja Thomas Oldrup ovat koonneet yhteen 101 melko hyvin tunnettua histor... Lue koko vinkki »
Maailmassa on virhe

Daniel Rydén: Maailmassa on virhe : 101 historiallista kömmähdystä

Mitä yhteistä on kuningas Montezumalla, Maria Stuartilla, Galileo Galileilla, Pääsiäissaaren asukkailla ja Fulgencio Batistalla? Muiden suurtekojensa lisäksi kaikki nämä ovat myös joskus erethyneet ja pahasti. Eivätkä he ole suinkaan lajinsa ainoita: ruotsalaistoimittaja Daniel Rydén on ottanut kirjansa aiheeksi 101 hi... Lue koko vinkki »
Viidakkotarinoita

Horacio Quiroga: Viidakkotarinoita

Uruguaylainen Horacio Quiroga on kirjoittanut satuja, joista Viidakkotarinoita -kirjassa on julkaistu kahdeksan kappaletta. Ne ovat eläinaiheisia satuja, jotka sijoittuvat Argentiinan viidakkoon. Kirja on julkaistu alunperin vuonna 1918, mutta tekstit kuitenkin tuntuivat hivenen uudenaikaisemmilta. Quiroga vaikuttaa olevan Etelä-Amerikan Rudyard... Lue koko vinkki »
Suljettu maa

Barbara Demick: Suljettu maa : Elämää Pohjois-Koreassa

Millaista mahtaa olla elämä maassa, jonka asukkaita aivopestään pienestä pitäen? Miten tavalliset pohjoiskorealaiset jaksavat jatkuvaa pakkotyötä, vakoilua ja nälkää? Barbara Demick kuvaa kirjassaan Suljettu maa kuuden pohjoiskorealaisen loikkarin tarinan avulla, millaista on arki Pohjois-Koreassa, maassa, jolla ”ei ole mitään kadehdittavaa maailma... Lue koko vinkki »