Diskbänkstecknaren

Ulrika Linder: Diskbänkstecknaren

Ulrika Linderin sarjakuva-albumin syntyhistoria on aavistuksen erikoinen. Usein käy niin, että lasten saanti vie kriittistä aikaa muilta harrasteilta, mutta Linderin tapauksessa rankka lapsiarki nimenomaan ajoi hänet tekemään sarjakuvaa. Omien sanojensa mukaan piirtäminen oli uudessa tilanteessa ainoa asia, jonka Linder koki kuuluvan vain ja ainoas... Lue koko vinkki »
När vi var samer

Mats Jonsson: När vi var samer

Mats Jonssonin isoisän kuollessa paljastui kauan piilloteltu salaisuus, jäämistöstä löytyneet valokuvat ja dokumentit osoittivat, että suku on taustaltaan saamelaisia. Mutta miksi saamelaisuus on haluttu piilottaa, ja miksi suku ylipäätään tietää niin vähän omasta historiastaan? Tämän kysymyksen voi oikeastaan laajentaa koko Ruotsin laajuiseksi, si... Lue koko vinkki »

Hanna Gustavsson: Yölapsi

Ruotsalaisissa sarjakuvissa näkyy poikkeuksellisen voimakkaasti naisten kädenjälki. Voisi jopa sanoa, että maan sarjakuvissa on usein feministinen pohjavire, mistä muiden muassa Liv Strömquistin sarjakuvat ovat erinomainen esimerkki. Hanna Gustavssonin vuonna 2014 parhaaksi ruotsalaiseksi sarjakuvaksi valittu Yölapsi ei tosin näennäisesti ole femin... Lue koko vinkki »
Prinssi Charlesin tunne

Liv Strömquist: Prinssi Charlesin tunne

Ruotsalainen Liv Strömquist on tunnettu ja arvostettu sarjakuvataiteilija ja feministi. Prinssi Charlesin tunne pureutuukin vimmalla länsimaisen kulttuurin ytimessä vellovaan patriarkaattiin. Jo alku on mainio. Se esittelee neljän koplan: neljä korkeasti palkattua tv-koomikkoa, joissa kaikissa on jotain yhteistä. Tim Allen, Jerry Seinfeld, Ray R... Lue koko vinkki »