Klaus Janson, Frank Miller ja Lynn Varley: Yön Ritari deluxe

Jos taiteen tehtävä on synnyttää tunteita, on Frank Millerin Yön Ritari maailman paras sarjakuva. Esimerkiksi Alan Mooren ja Dave Gibbonsin Watchmen voi olla kerrontateknisesti parempi, mutta Yön Ritari loistaa vetoamalla tunteisiin. Tarinassa eläkkeelle vetäytynyt Bruce Wayne kärsii kartanossaan. Edes henkeäsalpaavat vauhtilajit eivät tuo hänel... Lue koko vinkki »
Teräsmies : Viimeiset päivät

Grant Morrison: Teräsmies : Viimeiset päivät

Teräsmies : Viimeiset päivät on kolmas ja ainakin toistaiseksi viimeinen Grant Morrisonin työnäyte Teräsmiehen parissa. Sarja oli osa DC Comicsin "The New 52" -projektia, jossa jokainen yhtiön sarjakuva käynnistettiin uudestaan alusta hieman eri teemoilla vaihdellen. Sarja jakoi lukijakuntaansa varsin tehokkaasti. Osa ei pitänyt Teräsmiehen peru... Lue koko vinkki »
Kuolema kulkee perheessä

Scott Snyder: Kuolema kulkee perheessä

Minun historiani Batman-sarjakuvan parissa on varsin kaksijakoinen. Minulla ei ole ollut innostusta seurata sarjakuvaa säännöllisesti, mutta aika ajoin tykkään tarttua irtonaisiin albumeihin. Näiltä minä kuitenkin odotan varsin suuria, sillä aina vertaan niitä kahteen mahtavaan Batman-albumiin: Alan Mooren Tappavaan pilaan ja Frank Millerin Yön rit... Lue koko vinkki »
Teräsmies : Luodinkestävä

Grant Morrison: Teräsmies : Luodinkestävä

Grant Morrisonin Teräsmiehen uudelleentulkinta joka alkoi albumissa Miehet Terästä jatkuu Teräsmies : Luodinkestävässä. Tämänkertainen kokoelma koostaa yksiin kansiin Action comics -lehden numerot 0, 9–12 ja Action Comics Annual 1. Siinä missä ensimmäinen kokoelma aloitti Teräsmiehen tarinan alusta, ovat tämänkertaiset tarinat varsin lennokkaita ja... Lue koko vinkki »
Vartijat ennen : Koomikko ja Rorschach

Brian Azzarello: Vartijat ennen : Koomikko ja Rorschach

Vartijat ennen -sarjakuvaromaani valottaa Koomikon ja Rorschachin menneisyyttä ennen Vartijoita. Kyseessä on niin sanottu johdanto-osa, varsin vakiintunut keino hyödyntää alkuperäisteoksen menestystä, mutta en aio tästä nillittää enempää, sillä Koomikko ja Rorschach kuuluvat sarjakuvamaailman lempihahmoihini. Brian Azzarello on käsikirjoittanut mol... Lue koko vinkki »
Vartijat ennen : Minuuttimiehet ja Silkkiaave

Amanda Conner ja Darwyn Cooke: Vartijat ennen : Minuuttimiehet & Silkkiaave

Aikaisemmin esittelemääni Alan Mooren Vartijat-kirjaan on kirjoitettu myös esiosia. Ensimmäinen käännetty näistä sisältää tarinat Minuuttimiehistä ja Silkkiaaveesta. Siinä missä alkuperäinen Mooren sarjakuva oli kirjoitettu aikana, jolle se sijoittui, kylmän sodan varjossa olevalle 1980-luvulle, ovat esiosat julkaistu viime vuonna. Alkuperäisen ... Lue koko vinkki »
Vartijat

Alan Moore: Vartijat

Alan Moore tunnetaan sarjakuva-alan nerona. Siinä missä monet muut menestyneet sarjakuvakäsikirjoittajat kirjoittavat elokuvia tai kirjoja, jotka muuttavat päässään sarjakuviksi, Moore on omaksunut sarjakuvat kokonaan omaksi mediakseen. Egmontin kääntämä Vartijat on teos, josta Moore on kaikista tunnetuin. Sen suosiosta kertoo se, että se on ain... Lue koko vinkki »
Teräsmies : Miehet terästä

Andy Kubert, Rags Morales ja Grant Morrison: Teräsmies : Miehet terästä

Uusimman Teräsmies-elokuvan yrittäessä valloittaa elokuvateattereita, on supersankaria tarjolla myös klassisessa muodossa sarjakuvana. Teräsmies : Miehet terästä uudelleenkirjoittaa supersankarin alkutaipaleen. Grant Morrisonilla on aikaisemminkin ollut menestystä Teräsmiehen kirjoittajana, hän nimittäin on voittanut kolme Eisner-palkintoa töistään... Lue koko vinkki »

Brian Azzarello ja Lee Bermejo: Jokeri

Jo kansikuva on puistattava: se esittää Jokerin ylimeikattua ja viilleltyä suuta. Tarinassa Gotham Cityn tutut rikolliset on kuvattu toisin kuin aiemmin: Killer Croc on Jokerin juoksupoika, Harley Quinn strippari ja Arvuuttaja kampurajalka. Batman tulee mukaan vasta lopussa, tämä tarina kertoo Jokerista. Juttu saa alkunsa kun Jokeri vapautetaan ... Lue koko vinkki »

Stephen Bissette, Alan Moore ja John Totleben: Rämeen olento

Len Wein ja Berni Wrightson loivat Rämeen olennon vuonna 1971. Kahdeksankymmentäluvun alussa alkoi brittiläisten sarjakuvantekijöiden invaasio rapakon taakse, ja yksi lähtijöistä oli käsikirjoittaja Alan Moore. Moore pääsi kirjoittamaan Rämeen olentoa, ja aloitti sarjan kovakätisen uudistamisen. Rämeen olennosta muotoutui kauhusarjakuvan klassikko.... Lue koko vinkki »