Päiväretki varjojen maahan

Pirjo Hassinen: Päiväretki varjojen maahan

Olen jo kauan pitänyt kovasti Pirjo Hassisen kirjoista, ja mahtava tuotanto hänellä onkin: vuonna 1991 julkaistun esikoisteoksen Joel jälkeen häneltä on ilmestynyt parin vuoden välein mainioita romaaneita, eikä tämä Päiväretki varjojen maahan tuota edelleenkään pettymystä. Sen ulkoiset tapahtumat sijoittuvat vuorokauden sisään, mutta muistot ulo... Lue koko vinkki »
En sano sanaakaan

Mattias Edvardsson: En sano sanaakaan

Jo kolmen aikaisemmin lukemani Mattias Edvardssonin kirjan perusteella voin varmasti sanoa, että hän on erittäin taitava kuvaamaan perheitä ja niiden sisäisiä ja välisiä jännitteitä. Kun tähän liitetään vielä rikosjuoni, on lopputulos todellakin nautittava ja jännittävä lukukokemus. Myös tässä uusimmassa kirjassaan kirjailija luo kolmen erilaisi... Lue koko vinkki »
Naisen taistelut ja muodonmuutokset

Édouard Louis: Naisen taistelut ja muodonmuutokset

”Äidillä oli elämänkumppanina mies, jota hän ei liiemmin enää rakastanut, minun isäni. Isä oli päivät tehtaassa, illalla hän tuli kotiin, äiti tarjoili ruoan.” Naisen taistelut ja muodonmuutokset -romaani kertoo äidin ja pojan tarinan, ja siinä sivussa myös aika paljon isästäkin, josta Louis on kirjoittanut oman kirjansa, myös hyvin kompaktin t... Lue koko vinkki »
Sitten saavuin Moskovaan -kirjan kannessa on yläosassa öisiä autojen valoja epäterävässä lähikuvassa, alaosassa kaupungin taivaanrantaa.

Anna-Lena Laurén: Sitten saavuin Moskovaan

Uudessa kirjassaan Anna-Lena Laurén kuvaa elämäänsä Moskovassa, mutta ei pelkästään enää kirjeenvaihtajana. Hän kertoo, millaista on olla nuori sinkkunainen, jolla on hyvä työpaikka ja paljon ystäviä. Myös miehiä ja suhteita, mutta jonka elämä tuntuu silti joskus yksinäiseltä, vaikka hän nauttiikin siitä täysillä. Työ on hektistä ja vie aikaa. Y... Lue koko vinkki »