Lintuharrastajan lajiopas

Tero Linjama ja Jussi Murtosaari: Lintuharrastajan lajiopas

Lintuharrastajan lajiopas -kirjan tekijöistä toinen, Tero Linjama on tietokirjailija, luonto-opas, kokenut lintuharrastaja ja äänittäjä. Toinen on ammattiluontokuvaaja ja tietokirjailija Jussi Murtosaari. Vuosina 2012–2013 kirjoitetuista teksteistä oli alkujaan tarkoitus tehdä mobiilisovelluksen tekstiosa. Mobiilisovellusta ei tullut, joten tekstit... Lue koko vinkki »
Sienenmetsästystä

Lasse Kosonen: Sienenmetsästystä : tunnista parhaat ruokasienet

Sienispesialisti Lasse Kososen uutuusteos sanoo lukijalle: näin ryhdyt tunnistamaan sieniä. Selkeä opas antaakin hyvän pohjan metsän herkkujen erottamiseen toisistaan. Se ei esittele kaikkia Suomessa tavattavia sieniä, mutta tärkeimmät ja parhaat ruokasienet ovat mukana. Lakki, heltat, jalka ja malto. Siinä sienen tärkeimpiä osia, jotka Kosonen ... Lue koko vinkki »
Suomen kalat

Hannu Lehtonen, Kari Nyberg ja Sakke Yrjölä: Suomen kalat

Suomen kalat on isokokoinen kirja, mutta asiaakin riittää. Kirja esittelee kaikki 71 Suomen vesistöissä vakituisesti elelevää kalalajia ja joukon vierailevia tähtiä. Kaikista suomalaisista kalalajeista on näyttävät, selkeät piirroskuvat ja runsaasti tietoa. Graafikko ja kuvittaja Sakke Yrjölä on työskennellyt kuvituksen parissa kolme vuotta ja pane... Lue koko vinkki »
Suomen linnut : Tunnistusopas

Lasse J. Laine: Suomen linnut : tunnistusopas

Suomalaiselle lintuharrastajalle on tarjolla paljon taustatukea. Tärkeintä on tietysti retkeily, mutta laadukkaita kirjoja julkaistaan useampi vuodessa. Viime vuonna julkaistiin uudistettu painos Pertti Koskimiehen Suomen lintuoppaasta ja nyt on vuorossa Lasse J. Laineen Suomen linnut : tunnistusopas. Koskimiehen teos tarjoaa monipuolisen tietop... Lue koko vinkki »
Suomen luonto : Tunnistusopas

Lasse J. Laine: Suomen luonto : tunnistusopas

Lasse J. Laineen Suomen luonto : tunnistusopas on hieno tietokirja! Laine esittelee käytännössä kaikki meillä tyypillisimmät ja tunnusomaisimmat floran ja faunan jäsenet. Lähes tuhannen eliölajin joukkoon mahtuu niin suurimmat nisäkkäämme kuin pienimmät ötökätkin, järviemme kalat ja soidemme linnut. Unohdettu ei ole myöskään sieni- ja kasvikuntaa. ... Lue koko vinkki »