Kohtalokas kotiinpaluu

Louise Penny: Kohtalokas kotiinpaluu

Armand Gamachen tarina jatkuu; Kohtalokas kotiinpaluu on jo sarjan kymmenes osa. Kaksi osaa vuodessa -tahti on ollut tasainen, kiitos vaihtuvien suomentajien ja sen, että alkuperäisteoksia on riittänyt hyvin. Niitä riittää edelleen: tätä kirjoittaessani Penny on kirjoittanut sarjaan jo 18 osaa. Ollaan siis vähän yli puolessa välissä tähän asti ilme... Lue koko vinkki »
Petollinen valo

Louise Penny: Petollinen valo

Petollinen valo on jo seitsemäs suomeksi ilmestynyt Armand Gamache -dekkari. Englanniksi sarjassa ilmestyy tänä vuonna ilmestynyt 18. osa, joten suomennoksissa riittää vielä työmaata, vaikka näitä kaksi vuodessa ilmestyy­kin. Toivotaan, että Bazarilla jaksetaan jatkaa sarjan parissa, sen verran mai­niona sarja edelleen jatkuu. Three Pinesin pikk... Lue koko vinkki »

Sanna Ryynänen: Meri Genetz : Levoton sielu

Kuvataiteen tuntemukseni on ehkä heikonlainen, mutta itse taiteilijoiden epäsovinnainen elämä on kiinnostanut aina. Luovuus on potentiaalia nähdä asiat toisin ja luoda uutta, ottaa riskejä ja rikkoa rajoja. Taiteellinen lahjakkuus on usein sekä rikkaus että riesa, herkkyyden ja vahvuuden ristiriitaa. En muista aiemmin Meri Genetzistä kuulleeni, mut... Lue koko vinkki »
Ihan kakaroita

Patti Smith: Ihan kakaroita

Rakkauden ja mellakoiden kesä. Helteinen New York. Kaksi nuorta, satunnainen tapaaminen Brooklynissa ja he vihkiytyivät kumpikin taiteidensa salaiseen maailmaan. Patti Smith, monilahjakkuus, joka meillä tunnetaan ehkä parhaiten laulajana, kirjoitti lupauksensa mukaisesti muistiin näiden kahden nuoren tarinan. Patti Smithin, eli Soakien, ja Rober... Lue koko vinkki »

Riitta Konttinen: Modernistipareja

Millaista oli taiteilijaelämä arkipäivän ongelmien ja taiteellisten unelmien sekä suurten pyrkimysten ja aatteiden keskellä kahden sodan välisenä aikana? Suomen taide-elämässä koettiin 1900-luvun alussa voimakas murros, kun realismiin pohjautunut kansallinen taidekäsitys sai väistyä surrealismin, kubismin ja ekspressionismin — kokeilevamman uuden t... Lue koko vinkki »
Tuijotin tulehen kauan

Juhani Koivisto: Tuijotin tulehen kauan: Toivo Kuulan lyhyt ja kiihkeä elämä

Toivo Kuula (1883–1918) oli yksi Suomen merkittävimmistä säveltäjistä, joka loi uransa erityisesti yksinlaulujen ja kuoromusiikin nerokkaana ja omaleimaisena osaajana. Lyhyen elämänsä aikana hän ehti saavuttaa maanlaajuista mainetta sekä säveltäjänä että orkesterinjohtajana, ja herättivätpä jotkin hänen teoksensa mielenkiintoa aina Pietaria myöten.... Lue koko vinkki »