Aleksanteri Suuri: sankari ja myytti

Jaakkojuhani Peltonen: Aleksanteri Suuri : Sankari ja myytti

32-vuotiaana kuollut Aleksanteri Suuri kerkesi hallitsemaan valloittamiaan alueita vain kolmetoista vuotta. Hänen kuolemansa jälkeen jättimäinen valtakunta pysyi pystyssä vielä muutaman vuoden, kunnes se pirstoitui ja jaettiin hänen lukuisten vallanperijöidensä kesken. Ottaen huomioon kaiken tämän on merkillistä, miten suuri vaikutus Aleksanterilla... Lue koko vinkki »

Titus Livius: Ab urbe condita XXIII : Karthagon Hannibal Campaniassa

Titus Livius (n. 64 tai 59 eaa – n. 12 tai 17 jaa) oli merkittävä Rooman valtakunnan historioitsija, jonka pääteos Ab urbe condita (suom. Kaupungin perustamisesta lähtien) kattoi pitkälle toistasataa kirjaa, nimensä mukaisesti Rooman kaupungin koko siihen astisen historian. Meidän päiviimme Liviuksen kirjoista on säilynyt joitakin kymmeniä. Suomala... Lue koko vinkki »
Lahtari, punikki ja teurastaja

Pirkko Turpeinen-Saari: Lahtari, punikki & teurastaja : Marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladić historian henkilöinä

Pirkko Turpeinen-Saari on psykiatri, joka on toiminut muun muassa Euroopan neuvoston kidutusta tutkivan komitean psykiatrian asiantuntijana. Hän on kirjoittanut useita julkaisuja huumeista ja muista riippuvuusongelmista. Tässä uusimmassa kirjassaan Turpeinen-Saari päätti ryhtyä tutkimaan sekä Suomen että Ratko Mladićin osalta myös Euroopan historia... Lue koko vinkki »
Antonius ja Kleopatra

Adrian Goldsworthy: Antonius ja Kleopatra

Rooman historiaan erikoistunut tutkija Adrian Goldsworthy tarttuu tällä kertaa suosittuun aiheeseen: lemmenpari Marcus Antoniukseen ja Kleopatraan. Yksi maailmanhistorian tunnetuimmista rakkaustarinoista vääntyy varsin kuivaksi historiankirjaksi, josta romantiikka on kaukana. Antonius ja Kleopatra ei ole mitään kevyttä lukemista, vaan melkoinen vyö... Lue koko vinkki »