Lautasmatka

Mari Koistinen: Lautasmatka : Poimintoja ruuan historiasta

Kaikki varmaankin muistavat usein toistetun tarinan miten mausteilla pyrittiin keski-ajalla ja uuden ajan alussa peittämään pilantuneen lihan maku ja parantamaan ruoan säilyvyyttä. Tarina ei kuitenkaan ole erityisen uskottava. Nimittäin, jos oli varaa mausteisiin, oli kyllä varaa laadukkaaseen lihaankin, mausteet kun olivat tuolloin huomattavasti l... Lue koko vinkki »
Suomen ruokahistoria

Ritva Kylli: Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin

Ruoka on aihe, joka tavalla tai toisella koskettaa kaikkia: jokainen meistä tarvitsee ruokaa elääkseen, olkoon se sitten läskisoosia tai nyhtökauraa. Suomen historiaan keskiajalta nykypäivään mahtuu monenlaisia ruokakulttuureita, erilaisia ruokalajeja, erilaista suhtautumista ravintoon. FT Ritva Kylli, Suomen ja Pohjois-Euroopan historian dosentti ... Lue koko vinkki »
Pyykkilaudasta pillereihin

Maria Vanha-Similä: Pyykkilaudasta pillereihin

Arkinen historia on usein arkisuudestaan huolimatta kiinnostavaa. Maria Vanha-Similän tuoreen kirjan aiheena on naisten elämä Suomessa 1950–1970-luvuilla. Aihepiiri on FT Vanha-Similän ominta aluetta, hän on keskittynyt tutkimuksissaan arkielämään ja väitellyt lapsiperheiden arjesta tehdasyhteisössä juuri tällä aikakaudalle. Kirja kuvaa naisten ... Lue koko vinkki »
Stalinin makaronit

Anders Ekman ja Jon Rönström: Stalinin makaronit ja 30 muuta historiallista huikopalaa, herkkua ja viimeistä ateriaa

Tässäpä vasta mielenkiintoinen, moniin muihin nähden erilainen keittokirja. Stalinin makaronit esittelee kolmisenkymmentä reseptiä, joiden taustalta löytyy samanmoinen liuta historiallisia tapauksia. On nimensä mukaisesti makaronia ja jauhelihakastiketta Stalinin tapaan toisen maailmansodan loppumetreiltä, haudutettua lohta, jota nautittiin Titanic... Lue koko vinkki »