Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottai... Lue koko vinkki »
Lohturuokaa

Kate Jacobs: Lohturuokaa

Augusta Simpsonin syntymäpäivät lähenevät ja pakko se on uskoa, että luku on jo viisikymmentä. Onneksi on muutakin ajateltavaa, kuten tyttäret ja ura mikä näyttää hiipumisen merkkejä monien vuosien huppusuosion jälkeen. Augusta eli Gus on itseoppineesta ravintolanpitäjästä tv-kokiksi edennyt tähti, mutta ruokaohjelmat valtaavat kanavia ja näyttää s... Lue koko vinkki »
Olutkeittokirja

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeilua r... Lue koko vinkki »
Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike

Mielensäpahoittaja joutuu kiperän tilanteen eteen. Emäntä makaa Kuusikodin vuodeosastolla, eikä ole kotona laittamassa miehelle ruokaa. Hyvä kotiapukin menee ja tilalle tulee joku aivan kelvoton nuori tyttö. Mies ei kuitenkaan anna periksi: jos osaa rakentaa taloja, osaa varmasti laittaa myös ruokaa. No, eihän se ihan niin helppoa ole, mutta kyl... Lue koko vinkki »
Ruoan terveysvaikutukset

Pirjo Saarnia: Ruoan terveysvaikutukset

Tartuin Pirjo Saarnian Ruoan terveysvaikutukset -kirjan uuteen painokseen mielenkiinnolla, sillä sitä oli minulle suositellut useampikin henkilö. Kirja onkin varsin kattava kokoelma tietoa meidän suomalaisten ruokavaliosta ja siitä, miten eri ruoka-aineet elimistöömme vaikuttavat. Mikä parasta, teos on kirjoitettu "selkokielellä" ja mukaansatempaav... Lue koko vinkki »

Ninni Aalto: Sähköjänis

Ninni Aallon ensimmäisessä analogisessa julkaisussa, oikeassa kovakantisessa albumissa, on paljon nautittavaa: saa lopultakin tietää, millainen on graafikon olemus, kofeiinin ilot ja vaikutus, mistä freelance-kuvittajan ideat tulevat sekä paljon muuta. Tiesitkö, että bibliofilia on vaarallinen ja tarttuva sairaus, oma alalajinsa on myös typofilia? ... Lue koko vinkki »
Saa vaivata!

Sanna Törmä: Saa vaivata!

Oli päivä, jona kasvimaa piti käännettämän. Jalkavaivaiset ja lastenhoitajat jäivät kotiin puuhaamaan korvapuusteja. Niitä herkullisia, joita olin aikaisemminkin saanut maistaa. Lähtiessäni huokaisin kysymyksen, mistä vegaanisten pullien ohje oikein on saatu. Ja sen porkkanakakun, jota sain maistaa kaksi vuotta sitten. Rivien välistä huokui, että o... Lue koko vinkki »
Sisään!

Bill Bryson: Sisään!

Sisään! on jatkoa Bill Brysonin aiemmalle menestysteokselle Lyhyt historia lähes kaikesta. Tällä kertaa kirja lupaa olla lyhyt historia lähes kaikesta kotona ja yksityiselämän piirissä. Rakenteena on Brysonin asuma vanha pappila Norfolkissa, jonka huoneita kirja käy läpi ja jokaisen huoneen kohdalla paneudutaan siihen liittyviin aiheisiin. Kirja... Lue koko vinkki »
Makkaroita maailmalta

Johnny Acton ja Nick Sandler: Makkaroita maailmalta

Makkara! Lenkki, nakki, rasvakaapeli, lapinporkkana! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Espanjassa se on chorizo, Italiassa salami, Saksassa wursti ja ranskassa toulousenmakkara. Jopa kalasta tai kasviksista voi tehdä vähän määritelmää löysäämällä makkaroita. Makkaraa syödään lähes kaikkialla maailmassa, ja kaikilla ruokakulttuureilla on jotain oma... Lue koko vinkki »
Kitchen Princess 1

Natsumi Ando ja Miyuki Kobayashi: Kitchen Princess 1

Kitchen Princess on japanilainen mangasarja. Orpotyttö Najika lähtee opiskelemaan sisäoppilaitokseen. Hän tietää, että juuri siellä opiskelee poika, joka pelasti hänet kerran hukkumiselta ja hän haluaa saada selville pojan henkilöllisyyden. Najika laitetaan erityisluokalle, jossa kaikilla oppilailla on joku erityinen taito. Hän on mestari ruuanlait... Lue koko vinkki »

Joanne Harris: Appelsiinin tuoksu

Joanne Harris on oivallista kesäluettavaa. Juoni etenee verkalleen kuin letkeät kesäpäivät mausteenaan sopivasti jännitystä ja herkullisia ruokia. Appelsiinin tuoksu on Harrisin niin sanotun ruokatrilogian kolmas osa. Kirjat ovat täysin itsenäisiä teoksia, mutta ruoka tai juoma esittää tärkeää osaa. Suklaapuodissa nautiskeltiin synnillisellä suklaa... Lue koko vinkki »

Tittamari Marttinen: Pastapolkka ja mangotango : ruokaloruja

Pastapolkka ja mangotango sisältää lapsille tarkoitettuja ruoka-aiheisia runoja ja loruja. Riimittelyjen aineksina on käytetty ruokalajeja ja erilaisia ruokien perustarvikkeita, kuten hedelmiä ja vihanneksia. Lorut ovat välillä aikamoista hassuttelua ja monet ovat sanallisesti nerokkaita. Värikkäät ja suhteellisen yksinkertaiset kuvat sopivat ty... Lue koko vinkki »

Muriel Barbery: Kulinaristin kuolema

Ruuasta kertova kaunokirjallisuus on fyysistä kirjallisuutta. Hyvin kerrottuna se saa veden kielelle ja vatsan kurisemaan. Barberyn Kulinaristin kuolema onkin kuin maittava välipala: yksinkertainen, mutta hienostunut. Kuoleva kulinaristi miettii viimeisinä hetkinään, mikä maku on jäänyt kummittelemaan hänen mieleensä ja kirja käy läpi maineikkaan r... Lue koko vinkki »
Yöryömijät

Nani Power: Yöryömijät

Nani Power oli minulle aivan uusi tuttavuus ja Yöryömijät aika erikoinen kirja. Välillä tuntui, ettei millään jaksa sitä kahlata, mutta silti kirjassa joku vaan kiehtoi, niin että sitä oli pakko lukea. Japanilaiskokki Ito vie lukijaansa entiseen elämäänsä, mitä joskus oli tapahtunut. Millaista Iton elämä on New Yorkissa ja kuinka hän tapaa Maria... Lue koko vinkki »

Kirsi Piha: Medicien naapurissa : Pieni kirja Italiasta

Jos et ole koskaan käynyt Italiassa – tulet haluamaan sinne, jos olet – tulet kaipaamaan sitä. Medicien naapurissa ei ole tarkoitus ihannoida Italiaa ja mollata suomalaisuutta, vaan tuoda esille eri maiden erilaisuutta. Ideana ei ole kesämökki Italiassa, vaan matkustamisen avoimuus ja maahan tutustuminen itse. Maat ja kaupungit eivät ole vain et... Lue koko vinkki »

Michael Pollan: Oikean ruoan puolesta

Yhdysvaltalaisen tiede- ja ympäristöjournalismin professori Michael Pollanin kirja on innoittanut monia terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneita henkilökohtaisen ruokaremontin tiellä. Kirjassaan hän puhuu tavallisen, puhtaan kotiruoan puolesta ja moittii nykymarkettien pitkälle jalostettujen, vähärasvaisten, loputtomia E-koodilistoja kyljessään ... Lue koko vinkki »

Juri Nummelin (toim.): Tuhansien zombien maa

Antologia, alaotsikkonaan Tarinoita elävistä kuolleista ja Suomesta. Suomalainen zombikirjallisuus on ollut tähän mennessä lähes olematonta. Nyt tämäkin puute on ansiokkaasti korjattu. Antologia Tuhansien zombien maa sisältää yksitoista zombietarinaa, jotka sijoittuvat Suomeen. Osa novelleista on ilmestynyt aikaisemmin muun muassa Usvassa, Järkyttä... Lue koko vinkki »

Marsha Mehran: Ruusuvettä ja lammaspataa

Lumoavien mausteiden kahvilasta tuttu sisaruskolmikko jatkaa elämäänsä Irlannin pikkukylässä. Pikkuhiljaa he ovat jo vakiinnuttaneet kahvilan toimintaa ja heidät on hyväksytty enemmän tai vähemmän pienen yhteisön jäseniksi. Omaperäisiä ihmisiä kylä on kuitenkin täynnä eikä sisarustenkaan elämästä puutu vilskettä. Marjan saa komean, aatelisperäis... Lue koko vinkki »

Jukka Laajarinne ja Martti Ruokonen: Ruoalla ei saa leikkiä

Tässäpä eriskummallinen kirja. Lintu vai kala? Takakannen kirjastoluokitus paljastaa teoksen lastenkirjaksi, mutta miksei tämä kävisi aikuiseenkin pienen hauskan makuun. Tarjolla on 17 Jukka Laajarinteen kirjoittamaa tiivistä absurdia kertomusta Martti Ruokosen kuvittamina. Kaikkia tarinoita yhdistää jollain tavalla ruoka ja syöminen. Saamme sii... Lue koko vinkki »