Tunne nälkä!

Patrik Borg: Tunne nälkä! : Syö intuitiivisesti. Saavuta tuloksia.

Kun mies on ollut UKK-instituutin tutkija ja tituleeraa itseään nykyään ravitsemusasiantuntijaksi, tulee heti mieleen joukko ahdistavia vaatimuksia ja rivi viime vuosien laihdutustrendejä. Puoli kiloa kasviksia, liikuntapiirakkaa, karppausta, paleota ja mitä niitä nyt onkaan. Mutta tämä kirja on erilainen. Tunne nälkä! -kirja on napakka opas joh... Lue koko vinkki »

J. Ryan Stradal: Keskilännen keittiöt

Eva Thorvaldilla on uskomattoman tarkka makuaisti. Hän tekee varhais­nuoruudessaan kokeiluja chilinkasvattajana, mutta myöhemmin hän huomaa, että todellinen kutsumus löytyy monipuolisemmista keittiömestaroinneista. Lopulta hänen järjestämilleen järkyttävän kalliille päivälliskattauksille on useiden vuosien jono. J. Ryan Stradalin esikoisteoksessa K... Lue koko vinkki »
Kannibaalien keittokirja

Juha-Pekka Koskinen: Kannibaalien keittokirja

J. P. Koskisen tuorein kirja alkaa makaaberina keittokirjana, josta löytyy maukkaita reseptejä kuten "Kansanedustajaa ja sieniä uunivuoassa", "Taiteilijaa loistavasti" ja "Sormistroganoff". Pelkkää keittokirjaa Kannibaalien keittokirja ei kuitenkaan ole, vaan alun jälkeen päästään varsinaiseen tarinaan, jossa mainosmies joutuu uuden idiootin esi... Lue koko vinkki »
Pyhä ruoka

Joonas Konstig: Pyhä ruoka : Mitä oikein saa syödä?

Pyhä ruoka -kirjan alaotsikko on paljonpuhuva. Tuntuu siltä, että vuosi vuodelta kysymykset ravinnon oikeellisuudesta vain lisääntyvät. Mikä ruoka on parasta terveydellisesti, ekologisesti, eettisesti? Mikä on evoluution kannalta asiaankuuluvaa ruokaa? Ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisempänä on tietysti kysymys siitä, mikä maistuu hyvältä. Fi... Lue koko vinkki »
Aktivoi aineenvaihduntasi

Anu Marin: Aktivoi aineenvaihduntasi

Alkuvuosi on monelle ihmiselle aina sitä uutta aikaa jolloin halutaan tehdä elämäntapamuutoksia ja laihtua tai alkaa liikkumaan paremmin ja niin edelleen... Iisalmelaislähtöinen Anu Marin on aineenvaihdunnan eheyttämiseen erikoistunut ravinto- ja voimaharjoitteluvalmentaja. Hän kertoo kirjassa esimerkiksi kuinka päästä eroon jumiutuneesta mieles... Lue koko vinkki »
Niin monta olutta

Anikó Lehtinen: Niin monta olutta : Anikó Lehtisen oluen arviointikirja

Olut harrastuksena? Mitä se on? Perehtymistä valmistukseen, monipuolista tutustumista erilaisiin oluttyyppeihin, tavallisuuksiin ja erikoisuuksiin. Teemailtoja, olutpruuveja, oluen yhdistelemistä ruokalajien kanssa, oluen käyttöä ruoan ainesosana. Kokonaisia teemamatkoja! Sinebrychoffilla työskentelevä Anikó Lehtinen suhtautuu olueensa intohimol... Lue koko vinkki »
Nälästä nautintoihin

Jaakko Hämeen-Anttila ja Venla Rossi: Nälästä nautintoihin : ruoan tarina

Tiesitkö, että 1600-­luvulla muskottisäkillisen hinnalla sai ostaa talon Lontoosta? Tai että kahvi on alunperin lähtöisin Etiopiasta ja sen nimi tulee arabiankielisestä sanasta qahwa, joka tarkoitti tummanpunaista viiniä? Tai mitä mahtavatkaan olla 1800-­luvun suomalaisessa keittokirjassa mainitut rippula, tukkula tai nökkälä? Tai mihin tarkoitukse... Lue koko vinkki »
Nakki lautasella

Elina Lappalainen ja Christel Rönns: Nakki lautasella : mistä ruoka tulee?

Elina Lappalaisen ja kuvittaja Christel Rönnsin tarinallinen tietokirja Nakki lautasella avaa kotimaista ruoantuotantoa lapsille selkeästi ja rehellisesti mutta kuitenkaan pelottelematta. Samalla kun yhä useampi lapsi elää kaukana maatiloista, eikä kenties ole koskaan edes nähnyt elävää lehmää tai sikaa, jää myös ruoan matka maatilalta marketteihin... Lue koko vinkki »
Vege

Vege : herkullista kasvisruokaa

Gummerus julkaisee Voi Hyvin -lehden parhaita kasvisruokareseptejä Vege-kirjassa. Vege on perinteinen ruokareseptikirja. Kirjaan on koottu ruokalajeja alkuruoista jälkiruokiin ja juomiin, ja kuvat ovat hienoja. Julkkiksia, elämänohjeita tai tunnelmakuvia Vege-kirjasta ei löydy: nyt pääosassa on ruoka. Amatöörin koekeittiö kokeili kirjan kukka... Lue koko vinkki »
Tatu ja Patu, syömään!

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, syömään!

Uusin Tatu ja Patu -kirja on Tatu ja Patu pihalla -kirjan kaltainen pienempi opaskirja, jossa tietosisältöä riittää – toki runsaalla ja älyvapaalla huumorilla kuorrutettuna. Tällä kertaa aiheena on syöminen. Ruokaahan on käsitelty jo Veeran keittiöpuuhat -kirjassa, mutta tämä on yksityiskohtaisempi ja monipuolisempi tietopaketti siitä, mitä syöm... Lue koko vinkki »
Astronautin rusinapulla

Jukka Itkonen: Astronautin rusinapulla

Jukka Itkosen pizzanpaistaja miettii sen koko lailla järkevästi: Maailma puskee eteenpäin,ja yksi totuus jää,vatsa ohjaa aika laillaihmiselämää. Niinhän se nimittäin on; lukuisista muista eroistaan huolimatta ihmiset ympäri maailman kulkevat läpi elämänsä hengittäen, nukkuen ja syöden – kuka enemmän, kuka vähemmän, mitä missäkin – mutta syö... Lue koko vinkki »
Pedon palkka

Donna Leon: Pedon palkka

Komisario Guido Brunetti on jälleen mietteissään. Kanavasta on löytynyt murhatun miehen ruumis ja hän on aivan varma, että on nähnyt miehen elävänä jossakin. Komisario miettii aikansa ja internetin ihmeiden aikakautena tuloksiakin löytyy nopeasti; mies oli ollut sivustakatsojana maanviljelijöiden maitomielenosoituksessa. Paljastuu myös, että uhr... Lue koko vinkki »
Viettelevät villiyrtit

Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit : luonnon herkkuja arkeen ja juhlaan

Michelin-tähdellä tunnustetun helsinkiläisen Luomo-ravintolan keittiömestari Jouni Toivanen on hurahtanut luonnon villiyrtteihin. Hän aloittaa aamunsa keräämällä ruokatarpeiksi metsistä, pihoilta ja rannoilta löytämiään herkullisia ja terveellisiä kasveja. Villiyrttiharrastuksen aloittaminen ei Toivasen mielestä ole lainkaan hankalaa, sillä jokaine... Lue koko vinkki »
Ihmiskunnan syötävä historia

Tom Standage: Ihmiskunnan syötävä historia

Ruoka on aina ollut tärkeää ihmisille ja tämä Tom Standagen kirja käsittelee historian käännekohtia ruoan näkökulmasta. Maanviljelykseen siirtyminen, ruoan merkitys imperiumien nousussa, maustekauppa, ruoan merkitys sodankäynnille, vihreä vallankumous ja niin edelleen. Mutta minkä vuoksi ihmisistä tuli maanviljelijöitä? Sitä on pidetty yhtenä ih... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »
Murusia

Sari Luhtanen: Murusia

Emmi on ruokaa rakastava kotitalousopettaja, joka on aina tyytynyt sivurooliin hohdokkaan parhaan ystävänsä Lilin elämän kulisseissa. Lilin seuraava tavoite on päästä ruokajulkkikseksi Suomen tähtitaivaalle, ja Emmikin valjastetaan tietämättään toteuttamaan tätä tavoitetta. Asiat kuitenkin mullistuvat, kun ravintolapäivässä ja muissa Lilin tempauks... Lue koko vinkki »
Runsaat salaatit

Caroline Hofberg: Runsaat salaatit

Tässäpä reseptikirja, joka on todellakin nimensä veroinen. Runsaat salaatit -kirjan ohjeet ovat runsaita, värikkäitä ja täyttäviä. Kirjan salaatit ovat kaukana ravintoloiden salaattipöydissä likoavista pakollisista vihersalaattisotkuista. Runsaat salaatit on hyvin värikylläinen reseptikirja. Tia Borgsmidtin ottamat valokuvat ovat kesäisiä, ja ru... Lue koko vinkki »
Persikoiden aikaan

Joanne Harris: Persikoiden aikaan

Suklaapuodin ja Karamellikenkien tarina jatkuu. Vianne Rocher on asunut kasvottomassa Pariisissa kahdeksan vuotta mutta nyt haudantakainen kutsu ja vallattomat tuulet vievät Viannen takaisin Lansquenetiin. Lansquenet näyttää samanlaiselta mutta ei ole entisensä, ei edes vastarannanpappi Francis Reynaud. Lansquenetin on puoliksi vallannut maghreb... Lue koko vinkki »