Saku Tuominen: Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta

Pidän sanonnasta: The way you do one thing is the way you do everything. Tapa jolla teet yhden asian, kertoo paljon siitä, miten teet kaiken, miten suhtaudut elämään. Sitä olen alkanut käyttää ohjenuoranani myös ruokakaupassa ja keittiössä. Saku Tuominen on kirjoittanut monta ruoka-aiheista kirjaa ja siksi kirja, joka kertoo kaiken siitä, mitä hän... Lue koko vinkki »
Superhyvää suolistolle!

Leena Putkonen: Superhyvää suolistolle!

Superhyvä kirja kaikille niille, jotka kamppailevat erinäisten vatsavaivojen kanssa. Kaikenlaisten vippaskonstien jälkeen FODMAP-ruokavalio on hyväksi havaittu ja siitä on monelle ollut apua. Suoliston toiminnasta kerrotaan hyvin seikkaperäisesti. Ruokahalusta ja ravinnon imeytymisestä. Kaikista niistä oireista, joita tulee, kun suolisto ei toim... Lue koko vinkki »
Superviljat

Chrissy Freer: Superviljat : terveellisen ruokavalion uudet trendit

Ruokapuolella tuntuu olevan nyt muotia kaikkien ruokaan liittyvien terveysasioiden tarkkaileminen. Superviljat-kirja iskee siihen porukkaan, joka haluaa terveellisemmän vaihtoehdon tavallisille viljoille tai niiden tavalliselle käytölle. Viljalajeista kirjassa on esittelyssä kvinoa, amarantti, tattari, tumma riisi, chia, hirssi, kaura, ohra ja n... Lue koko vinkki »
Ihmiskunnan syötävä historia

Tom Standage: Ihmiskunnan syötävä historia

Ruoka on aina ollut tärkeää ihmisille ja tämä Tom Standagen kirja käsittelee historian käännekohtia ruoan näkökulmasta. Maanviljelykseen siirtyminen, ruoan merkitys imperiumien nousussa, maustekauppa, ruoan merkitys sodankäynnille, vihreä vallankumous ja niin edelleen. Mutta minkä vuoksi ihmisistä tuli maanviljelijöitä? Sitä on pidetty yhtenä ih... Lue koko vinkki »

Irmeli Castrén: Nykykeittiön niksit

Irmeli Castrénin suositut niksikirjat ovat saaneet jatkoa, vuorossa tällä kertaa keittiöön liittyvät niksit ja erilaiset vinkit. Kirjan aloittaa asianmukaisesti selvitys siitä, missä erilaisia ruokatarpeita kannattaa ja pitää oikeaoppisesti säilyttää. Ei siis kaikkea jääkaappiin – ei ainakaan alimmalle hyllylle! Osio on tarpeellinen ja selkeä mu... Lue koko vinkki »

Michael Pollan: Oikean ruoan puolesta

Yhdysvaltalaisen tiede- ja ympäristöjournalismin professori Michael Pollanin kirja on innoittanut monia terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneita henkilökohtaisen ruokaremontin tiellä. Kirjassaan hän puhuu tavallisen, puhtaan kotiruoan puolesta ja moittii nykymarkettien pitkälle jalostettujen, vähärasvaisten, loputtomia E-koodilistoja kyljessään ... Lue koko vinkki »