Elina Teerijoki: Sata ruokaa tähteistä

Olin innoissani saadessani Elina Teerijoen Sata ruokaa tähteistä -kirjan käsiini, sillä kuten varmasti myös monilla muilla, meidänkin jääkaappimme pursuaa erilaisia ruoantähteitä. Elina Teerijoki kertoo kirjansa esipuheessa kirjan tarkoituksen olevan ekologisen ja taloudellisen ruoan laittaminen hyödyntämällä kaappien ylijäämäruoat mahdollisimman h... Lue koko vinkki »
Äiti, minulla on nälkä!

Tobias Holmberg ja Linda Skugge: Äiti, minulla on nälkä!

Tämä keittokirja toimii. Siitä todistaa se, että kirjasta on tarttunut jo neljä ohjetta lähes jokaviikkoiseen käyttöön. Lapsiperheille suunnattu keittokirja tarjoaa helppoja, nopeita ja maistuvia ruokia. Tavallisia, mutta nykyaikaisia. Kirjaa markkinoidaan Linda Skuggen nimellä. Skugge on ruotsalainen bloggaaja ja toimittaja ja ilmeisen suosittu... Lue koko vinkki »
Kitchen Princess 1

Natsumi Ando ja Miyuki Kobayashi: Kitchen Princess 1

Kitchen Princess on japanilainen mangasarja. Orpotyttö Najika lähtee opiskelemaan sisäoppilaitokseen. Hän tietää, että juuri siellä opiskelee poika, joka pelasti hänet kerran hukkumiselta ja hän haluaa saada selville pojan henkilöllisyyden. Najika laitetaan erityisluokalle, jossa kaikilla oppilailla on joku erityinen taito. Hän on mestari ruuanlait... Lue koko vinkki »
Kirjeitä keittiöstä

Amy Bronwen Zemser: Kirjeitä keittiöstä

Kirjeitä keittiöstä on hauska ja hieman koominenkin nuortenkirja, joka kertoo 16-vuotiaasta Elaine Hamiltonista. Elaine on pienestä tytöstä pitäen haaveillut kokin ammatista. Hänen suurin idolinsa on huippukokki Julia Child, jolle Elaine on kirjoittanut koko elämänsä kirjeitä, joita ei kuitenkaan ole koskaan lähettänyt. Elaine on ujo ja omalaatu... Lue koko vinkki »
Kemiaa keittiössä

Anu Hopia: Kemiaa keittiössä

Miksi rasvaton ruoka ei ole niin maukasta kuin rasvainen? Miksi munakas epäonnistuu? Mikseivät marengit onnistu matalapaineen aikana? Miksi pastan keitinveteen pitää lisätä öljyä, vai pitääkö edes? Mitä saadaan, kun yhdistetään ruoanlaitto ja luonnontieteet? Tiede-lehden monivuotisena ruokakolumnistina tunnettu Turun yliopiston funktionaalisten eli... Lue koko vinkki »

Mark Kurlansky: Suola : eräs maailmanhistoria

Suola on nykyisin äärimmäisen tavanomainen aine, mutta siitä huolimatta se on ollut haluttua ja himoittua. Suolan tavoittelu on ohjannut valtioiden toimintaa ja suolantuotannosta on sodittu. Suolalla on myös maksettu sotilaiden palkkoja (englannin palkkaa tarkoittava sana salary viittaa suoraan suolaan) ja sitä verottamalla on tuotettu valtioiden k... Lue koko vinkki »

Outi Pakkanen: Talvimies

Dekkarin ystäville Talvimies on oiva valinta. Taattua tuttua Pakkasta, joka ei ole minua ainakaan vielä pettänyt. Kirjassa johdatellaan niin taitavasti lukija ajattelemaan milloin ketäkin syylliseksi. Oikein ihana perinteinen dekkari, missä murhatusta tehdään nilkki, niin että pääsee rauhassa ajattelemaan, että joutikin kuolla. Sen jälkeen käydä... Lue koko vinkki »