Rauhanmyrsky

Timo Sandberg: Rauhanmyrsky

Lahden pienessä työläisyhteisössä eletään jatkosodan jälkeistä aikaa, mitä ilmeisimmin vuotta 1945. Yhteisön jäsenillä on sekalaisia tunteita, kaikilla sentään päällimmäisenä helpotus sodasta selviämisestä, mutta toisaalta tunnetaan edelleen katkeruutta itänaapurille maksettavia raskaita sotakorvauksia kohtaan, toisaalta taas vihaa maassa vallitsev... Lue koko vinkki »
Lux

Karla Malm: Lux

Espoolainen Iiris aloittaa opinnot Kallion ilmaisutaidon lukiossa. Ensimmäinen koulupäivä alkaa jännittävissä tunnelmissa: uudesta koulusta ei tunne ketään. Tupakkapaikalla koulun alkua odotellessa kaikki ovat ryhmissä, irtonaisia ihmisiä ei näy – kunnes paikalle lampsii yksinäinen punkkarityttö, johon Iiris iskee kiinni, jotta ei tarvitse olla yks... Lue koko vinkki »
Rose Napolitanon yhdeksän elämää

Donna Freitas: Rose Napolitanon yhdeksän elämää

Lasten hankinta on yksi ihmiselämän suurimmista päätöksistä, johon liittyy helposti suuria tunteita, oli asiasta sitten mitä mieltä tahansa. Lapsenhaluisten ja vapaaehtoisesti lapsettomien välillä on herkästi iso ristiriita. Lapsen saamista ei voi täysin ymmärtää ellei sitä itse ole kokenut ja toisaalta lapsettomalle harva asia raivostuttaa kuin "e... Lue koko vinkki »
Kolmella jaollinen mies

Mikael Bergstrand: Kolmella jaollinen mies

Myönnetään heti – Mikael Bergstrandin Kolmella jaollinen mies ei varmaan ikinä olisi osunut kirjatutkalleni, ellen olisi sitä sattumalta käsiini napannut kirjastossa. Otsikko kiehtoo matemaatikkoa. Minkälainen mies on Ingemar Modig? Kolmella jaollinenko? Miten? Ingemar kärsii pahoista pakko-oireista, ja hänen arkensa on piinaavien rutiinie... Lue koko vinkki »
Bechi

Koko Hubara: Bechi

Toimittajana, esseistinä ja yhteiskunnallisena keskustelijana tunnetuksi tullut Koko Hubara debytoi nyt myös romaanikirjailijana. Bechi kertoo äidistä ja tyttärestä. Äiti Shoshana on taustaltaan jemeninjuutalainen Israelista, mutta on muuttanut Suomeen nuorena tavattuaan suomalaisen miehen kibbutsilla ja on nykyään tunnettu kirjailija. Tytär Bechi ... Lue koko vinkki »

Antti Tuomainen: Pikku Siperia

Joel Huhta asuu Hurmevaarassa, työskentelee pappina ja on naimissa Kristan kanssa. Kaikki voisi olla varsin auvoista, mutta ei sitten olekaan. Jo kirjan alussa tapahtuu kummia, kun meteoriitti tipahtaa vanhan ralliautoilijan repsikan penkille. Silloin mietin, että ehei, jatkanko eteenpäin, mutta jatkoin ja siitä itseäni sitten kiittelin. Sillä k... Lue koko vinkki »
Taivaanpallo

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Olli Jalonen voitti Taivaanpallolla vuoden 2018 Finlandia-palkinnon. Onneksi ehdin nappaamaan kiinnostavalta vaikuttaneen kirjan varauslistalle jo ehdokaslistalta ja vältyin kovin pitkältä odottelulta. Kirja sijoittuu 1600-luvulle ja lähtee mielenkiintoisista puitteista Saint Helenan saarelta. Saari on suomalaisille tuttu, mutta lähinnä paikkana... Lue koko vinkki »
Kenttäharmaita naisia

Irja Virtanen: Kenttäharmaita naisia

Irja Virtanen kirjoitti omien sotakokemustensa perusteella vuonna 1956 julkaistun kirjan Kenttäharmaita naisia. Siinä helsinkiläinen Ulla Rantala on opiskellut radistiksi ja lähtee Lotta Svärdin riveissä jatkosotaan radistilotaksi. Kirja sai 1950-luvulla tympeät kritiikit, eikä kustantaja ottanut uutta painosta. Niinpä Kenttäharmaat naiset sai v... Lue koko vinkki »
Matka aurinkoon

Juha Seppälä: Matka aurinkoon

Eläkkeelle jäänyt kirjallisuuden professori, jota ei edes hänen virka-aikanansa ammattipiireissä kovinkaan paljoa arvostettu, on elänyt avioliittonsa täydellisen ääliön kanssa. Hänen tyttärensä nai vielä pahemman luuserin, hänen pojastaan tulee myös elämän höynäyttämä ikuinen lapsi. Tyttärentytär on vetäytyvä ja hiljainen, mutta hänessä saattaa oll... Lue koko vinkki »

David Cohen ja Ian Gillan: Omaelämäkerta

Ian Gillanin elämäkerta on yllättävän selkeä ja suoraviivainen. Deep Purple -yhtyeen synty on tietysti se tärkein asia ja varsinkin mahtava menestys alusta asti. Elämäkerrassa Gillan kertoo lähinnä omat tuntemuksensa siitä, miten kaikki tapahtui ja miksi asiat lopulta ajautuivat hänen eroamiseensa bändistä 1973. Kirja keskittyy osittain useisiin... Lue koko vinkki »
Uriah Heep

Mika Järvinen: Uriah Heep – Easy Livin’ : Ken Hensleyn vuodet 1970-1980

Mittava teos, sekä konkreettisesti että ajallisesti ja työ- sekä tietomäärääkin ajatellen, Uriah Heep -yhtyeestä aina sen syntysanoista ja sitä edeltäneistä tapahtumista lähtien. Tekijä on keskittynyt erityisesti Ken Hensleyn elämään, jota sitten seurataankin aivan viime vuoteen asti. Toki muutkin yhtyeen jäsenet esitellään jo syntymästään lähtien.... Lue koko vinkki »
Slipknot

Joel McIver: Slipknot

Slipknot oli vielä uusi, kummallinen ja kritisoitu yhtye 2000-luvun alussa, mutta Joel McIver tiesi mistä kirjoittaa. Reilu kymmenen vuotta myöhemmin uudistettu laitos päivittelee tietoja sekä parantelee vanhaa. Lopputuloksena on koukuttavan mielenkiintoinen läpileikkaus yhdestä parhaimmasta metallibändistä. Slipknot ei ole vain luettelonomainen... Lue koko vinkki »
Illallinen

Herman Koch: Illallinen

Paul vaimoineen illastaa veljensä Sergen ja hänen vaimonsa kanssa. Niin viattomalta kuin se kuulostaakin, mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Miehen veli on kuuluisa poliitikko, joka on jo valmiiksi itseään täynnä, mutta mahdollisesti hän on myös tuleva pääministeri. Seura ei kuitenkaan ole pahinta, mitä illallisella voi tapahtua, kun ruvetaan kesku... Lue koko vinkki »
Persikoiden aikaan

Joanne Harris: Persikoiden aikaan

Suklaapuodin ja Karamellikenkien tarina jatkuu. Vianne Rocher on asunut kasvottomassa Pariisissa kahdeksan vuotta mutta nyt haudantakainen kutsu ja vallattomat tuulet vievät Viannen takaisin Lansquenetiin. Lansquenet näyttää samanlaiselta mutta ei ole entisensä, ei edes vastarannanpappi Francis Reynaud. Lansquenetin on puoliksi vallannut maghreb... Lue koko vinkki »

Mark Eglinton: James Hetfield : peto Metallican ovella

Kirjan olettaisi nimensä mukaan kertovan eniten Metallican laulaja-kitaristista, James Hetfieldistä. Toki miehen lapsuus ja nuoruus varsin tavanomaisessa kaupungissa omalaatuisen uskonlahkon varjossa kerrotaan. Uskonto onkin varmasti jättänyt lähtemättömät jäljet nuoreen mieheen, samoin vanhempien ero sekä äidin kuolema olivat varmasti kovia iskuja... Lue koko vinkki »
William N. päiväkirja

Kristina Carlson: William N. päiväkirja

"Ajattelen joskus itseäni taiteilijana, jota ei ymmärretä hänen omana elinaikanaan, vaan hän tekee työnsä yksin ja köyhyydessä, mutta jälkimaailma saattaa löytää hänen teoksensa ja ymmärtää niiden todellisen arvon." William Nylander (1822–1899) oli kasvitieteilijä ja Helsingin yliopiston ensimmäinen kasvitieteen professori, joka toimi myöhemmin ... Lue koko vinkki »

Patricia Cornwell: Valokeilassa

Joulu lähestyy ja Kay Scarpetta saa New Yorkin poliisilta tutkittavakseen Keskuspuistosta löytyneen nuoren naisen ruumiin. Ruumishuoneelta Scarpetta kiirehtii suoraan tv-lähetykseen, jossa show’n juontaja yhdistää naisen murhan miljoonaperijätär Hannah Starrin mystiseen katoamiseen. Kotona uupunutta Scarpettaa odottaa paketti, joka vaikuttaa hän... Lue koko vinkki »

Katariina Souri: Jumalasta seuraava

Kata Kärkkäiseen minulla on ollut jonkinlainen ennakkoasenne. Onneksi tartuin tähän kirjaan, joka yllätti minut todella. Juonen kulku pyörii narsismin ympärillä ja juuri kun luulee, että kaikki on jo siinä, kirja pyöräyttää uusiin koukeroihin. Monta, monenlaista ihmissuhdetta käydään läpi ja varsin hyvällä tyylillä. Päähenkilö on Kia, joka vaiku... Lue koko vinkki »