Cecilia Davidsson ja Anna Gidgård: Joogaruokaa

Joogaruokaa on kiinnostava keittokirja. Sen avulla on mahdollista valmistaa ruokaa, joka sekä maistuu hyvältä että tekee hyvää. Kuten arvata saattaa nämä joogaruoat ovat lihattomia ja kalattomia, jonka lisäksi kirjan reseptiikoissa jalostetut tuotteet, kuten valkoiset jauhot ja sokeri kuuluvat niin sanotulle emme käytä -osastolle. Myös maitotuottei... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »
Emäntänä Olga

Olga Temonen: Emäntänä Olga : Kasvisruokaa läheltä koko perheelle

Olga Temosen kirjassa Emäntänä Olga Temonen kertoo rakkaimmista kasvisruokaohjeistaan. Hänen resepteistään on koottu iloinen ja värikäs kirja, jossa esitellään paitsi kasvisruokaa myös Temosten perhettä sekä heidän asuttamaansa maalaistilaa. Kirjan tunnelma on idyllinen, ja kuvat ruoista konstailemattomia. Välillä valokuvissa maalaisromantiikka kuk... Lue koko vinkki »
Ensimmäinen ruokakirja

Katja Bäcksbacka: Ensimmäinen ruokakirja

Kun ruoanlaitosta haluaa tehdä helppoa, mutta päämääränä on kuitenkin saatella lautaselle maukas, laadukas ja kaunis lopputulos, on oiva valinta tarttua tähän teokseen. Ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka on koonnut opukseensa reseptejä, jotka sopivat niin nuorille ensimmäisessä omassa keittiössä kokeiltaviksi kuin jo erittäinkin kokeneille kotikokeil... Lue koko vinkki »
Runsaat salaatit

Caroline Hofberg: Runsaat salaatit

Tässäpä reseptikirja, joka on todellakin nimensä veroinen. Runsaat salaatit -kirjan ohjeet ovat runsaita, värikkäitä ja täyttäviä. Kirjan salaatit ovat kaukana ravintoloiden salaattipöydissä likoavista pakollisista vihersalaattisotkuista. Runsaat salaatit on hyvin värikylläinen reseptikirja. Tia Borgsmidtin ottamat valokuvat ovat kesäisiä, ja ru... Lue koko vinkki »
Terveellistä ruokaa vartissa

Pirjo Saarnia: Terveellistä ruokaa vartissa

Tämä kirja on nyt varsin ajankohtainen. Juhlinnan jälkeen arki on jälleen palannut, mutta jouluna syödyt juustot ja suklaat näkyvät yhä vaa’alla. Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnian uusimmassa kirjassa tehdään terveellistä ruokaa vartissa ja käydään läpi ravitsemukseen liittyvää tutkimustietoa. Esipuheessa Saarnia lupaakin kirjansa olevan ”omate... Lue koko vinkki »
Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit

Tee itse : terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit

Luonnon yrttien, kasvisten ja hedelmien terveellisyys on tunnettu pitkään, ja niinpä myös monenlaisilla niistä uutetuilla terveysjuomilla on vuosisataiset perinteet. Eräät yrtit auttavat vilustumiseen, toisten uskotaan helpottavan ruoansulatusta. Joistakin on apua lemmennostatuksessa... Tee itse : terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit on reseptikirj... Lue koko vinkki »
Safkaa

Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gul... Lue koko vinkki »

Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottai... Lue koko vinkki »
Italialainen keittokirja

Dominic Utton: Italialainen keittokirja : Mamman parhaat herkut

Brittiläisen freelance-toimittaja Dominic Uttonin luoma keittokirja on mielestäni ihastuttava teos. Se ei ole ainoastaan tavanomainen reseptien kokoelma, se on myös kurkistus erään italialaisen mamman maailmaan. Tuo maailma sijoittuu pikkuiseen, todelliseen kylään Apuliassa, Etelä-Italiassa. Mamma sen sijaan on kokonaan Uttonin mielikuvituksen t... Lue koko vinkki »
Toinen kerros

Outi Pakkanen: Toinen kerros

Graafikko Anna Laineen kanssa samaan rappuun asumaan muuttaa nuori Vilma Saario, joka väittää kuulevansa ääniä. Vilma ei ole väleissä isänsä ja äitinsä kanssa, vaikka nämä haluaisivat olla tekemisissä hänen kanssaan. Tältä pohjalta lähtee liikkeelle Outi Pakkasen dekkari Toinen kerros. Tyyliltään ja laadultaan kirja on samanlainen kuin Pakkasen ... Lue koko vinkki »
Kasvisruokamaanantai

Annie Rigg (toim.): Kasvisruokamaanantai

Kaukana ovat ne ajat, jolloin kasvisruoka tarkoitti etikalla kyllästettyä raastelautasta tai pitsaa, joka oli päällystetty edellispäivän salaatilla ja muutamalla nahkealla purkkiherkkusienellä. Onneksi. Paul McCartneyn perhe aloitti vuonna 2009 kampanjan, jossa kehotettiin ihmisiä syömään kerran viikossa kasvisruokaa. Kampanja kulminoituu Kasvisruo... Lue koko vinkki »
Vuosi maalla

Jane Green: Vuosi maalla

Steffi on kolmekymppinen varsinainen tehopakkaus. Työssä hän tekee rankkoja vuoroja, ensimmäistä kertaa itsenäisenä keittiöpäällikkönä kasvisravintolassa ja sen jälkeen onkin aika häipyä työkavereiden kanssa drinksuille tai muusikkopoikaystävän konserttiin. Nukkuminen saattaa jäädä vähäiseksi, koska kiireitä riittää. Elämä poikaystävän kanssa alkaa... Lue koko vinkki »

Sini Visa: Kinuskikissa leipoo : tervetuloa juhliin!

Kinuskikissa leipoo -kirjan tekijän Sini Visan pitämä Kinuskikissa-leivontasivusto on varmasti tuttu monille leipomisen ystäville, ja nyt hän tekee debyyttinsä kirjamaailmaan. Kinuskikissa leipoo -kirja kokoaa yhteen sekä blogista tuttuja reseptejä että ihan uusia tuttavuuksia. Itse en ole Kinuskikissa-sivuston aktiivisimpia käyttäjiä, mutta itse k... Lue koko vinkki »
Leivän juurilla

Charlotte Jenkinson: Leivän juurilla : yli 80 monipuolista leipäohjetta

Leivon paljon leipää ja olen jo useamman vuoden metsästänyt täydellistä leipäkirjaa. Tässä se nyt vihdoin on! Leivän juurilla -kirja ei ole ollut minulla vielä kovin pitkään, mutta olen kokeillut jo lukuisia reseptejä — joitakin jopa useamman kerran. Useimmissa leipiin keskittyvissä reseptikirjoissa on ollut se ongelma, että leivän leipominen on... Lue koko vinkki »

Elina Teerijoki: Sata ruokaa tähteistä

Olin innoissani saadessani Elina Teerijoen Sata ruokaa tähteistä -kirjan käsiini, sillä kuten varmasti myös monilla muilla, meidänkin jääkaappimme pursuaa erilaisia ruoantähteitä. Elina Teerijoki kertoo kirjansa esipuheessa kirjan tarkoituksen olevan ekologisen ja taloudellisen ruoan laittaminen hyödyntämällä kaappien ylijäämäruoat mahdollisimman h... Lue koko vinkki »

Elina Halttunen: Äidiltä tyttärille

Perheen historiaa ja samalla keittokirja. Tämä kirja syntyi, kun Elina Halttusen tyttäret soittelivat äidille milloin mistäkin reseptistä. Mukaan on mukavasti kirjattu perhehistoriaa ja selostuksia, kuka teki mitäkin ruokaa ja missä tilanteessa tarjoiluehdotuksineen. Reseptit on koottu, kerjätty, osa etsitty jopa vuosien takaa. Reseptit kulkevat... Lue koko vinkki »

Marsha Mehran: Ruusuvettä ja lammaspataa

Lumoavien mausteiden kahvilasta tuttu sisaruskolmikko jatkaa elämäänsä Irlannin pikkukylässä. Pikkuhiljaa he ovat jo vakiinnuttaneet kahvilan toimintaa ja heidät on hyväksytty enemmän tai vähemmän pienen yhteisön jäseniksi. Omaperäisiä ihmisiä kylä on kuitenkin täynnä eikä sisarustenkaan elämästä puutu vilskettä. Marjan saa komean, aatelisperäis... Lue koko vinkki »