Ville Haapasalo ja Kauko Röyhkä: Makujen matka : Georgia

Venäjän tunnetuin suomalainen Ville Haapasalo on paitsi näyttelijä ja maailmanmatkaaja myös hyvän ruoan ystävä. Opiskeluaikanaan teatterikoulussa hän rakastui georgialaisen keittiön tuotoksiin – sanoopa hän georgialaisen lobio-papupadan pitäneen hänet pääasiallisesti parin vuoden ajan hengissäkin. Haapasalo matkusti paikan päälle Georgiaan luott... Lue koko vinkki »
Vastapoimittua

Ulla Karlström ja Cecilia Lundin: Vastapoimittua : ota talteen hedelmät, marjat, sienet ja vihannekset

Kenellepä eivät marjat, hedelmät tai kasviket maistuisi. Ne voi hankkia tilanteen mukaan metsästä, puutarhasta tai kaupasta. Mitä sen jälkeen, kun raaka-aineet ovat kotona odottamassa, että niille tehdään jotain? Vastapoimittua antaa tähän hyviä vinkkejä. Kirjan aluksi käydään läpi eri säilöntämenetelmiä vähän historiaankin viitaten. Monen retke... Lue koko vinkki »
Asia on pihvi

Lincoln Jefferson: Asia on pihvi : äijäruokaa

Tarkastelun alainen kirja ei ole kasvissyöjille. Tämä asia on pihvi. Mutta termistä ”äijäruokaa” sen kohdalla voidaan mielestäni olla montaa mieltä. En nimittäin pidä itseäni kovinkaan äijämäisenä ruokailijana, mutta tämän kirjan avulla loihdittujen aterioiden ääressä olen viihtynyt sangen hyvin. Mitäpä tämä lihansyöjän käsikirja sitten tarjoile... Lue koko vinkki »
Pohjolan ruokavalio

Soili Soisalo ja Eeva Voutilainen: Pohjolan ruokavalio

Pohjolan ruokavalio on tietoteos, joka julistaa ehdotonta lähi- ja sesonkiruokailun ilosanomaa. Siis varmasti monen mieleen ottaen huomioon, että yhä useammat niin yksityiset kuluttajat kuin ravintolatkin pyrkivät valinnoillaan sekä vaikuttamaan jättämäänsä hiilijalanjälkeen että suosimaan kotimaista. Kutsunkin käsillä olevaa opusta mieluummin tiet... Lue koko vinkki »
Tähteistä tähdiksi

Kaisa Sillanpää: Tähteistä tähdiksi : reseptikuningatar

Nyt kun syksyn mittaan olen useampaan otteeseen ehtinyt testailla Kaisa Sillanpään Tähteistä tähdiksi -keittokirjaa, on vihdoin aika arvioida sen toimivuutta. No, mitäs sitä kiertelemään; toimiihan tämä, ainakin mikäli suhteellisen helppo ja varmasti keskimääräistä ekologisempi ruoanlaitto kiinnostaa. Tarkoituksena on nimittäin hyödyntää tähteeksi ... Lue koko vinkki »
Metsän makuja

Simo Moisio ja Kati Nappa: Metsän makuja

Metsän makuja on teos, joka sopii monenlaiselle käyttäjälle. Niin niille, jotka nauttivat metsistä marjan- ja sienenmetsästysretkineen kuin niille, jotka mieluummin hankkivat nuo metsiemme aarteet valmiiksi kerättyinä kaupoista tai toreilta. Myöskään erityisiä ruoanlaittotaitoja ei tarvita, sillä ohjeista valtaosa on helppoja sekä yksinkertaisia. L... Lue koko vinkki »
Hellannupit kaakkoon

Lauri Tähkä: Hellannupit kaakkoon

Täytyy myöntää, että tällainen keittokirja, jonka reseptien takaa löytyy muusikko tai yhtä lailla joku muu täysin ruokaympyröiden ulkopuolelta tuleva julkisuuden henkilö, herättää minussa aina tietynlaisen varauksen. Sitä miksi näin on, en oikeastaan osaa sanoa, sillä lopulta nämä kirjat ovat useimmiten osoittautuneet mukaviksi vaihtoehdoiksi. Ohje... Lue koko vinkki »
Pataleipää

Ina-Janine Johnsen: Pataleipää

Pataleipä on ruokamaailman trendi juuri nyt. Mikseipä olisi – herkullinen kotona paistettu leipä hakkaa kaupalliset kilpailijansa mennen tullen, jos sitä vain viitsii leipoa. Norjalainen ruokabloggari Ina-Janine Johnsen on koonnut parhaat leipäreseptinsä yksien kansien väliin kauniiksi ja houkuttelevaksi kirjaksi nimeltä Pataleipää. ... Lue koko vinkki »
Richard McCormick's Pariisi

Richard McCormick: Richard McCormick’s Pariisi

Kun huomasin Richard McCormickin lähteneen makumatkoilleen myös keittokirjojen muodossa, heräsi mielenkiintoni heti. Henkilökohtainen kokemukseni miehen saavutuksista rajoittuu tällä hetkellä yhteen lounaskokemukseen Kallion Sandrossa, mutta jo tällä perusteella olen vaikuttunut. Kyseinen lounasbuffet oli varmasti yksi parhaista koskaan kokemistani... Lue koko vinkki »

Michel Garzón ja Kira Weckman: Latinomakuja : Latin Flavours

Kokkipariskunta Kira Weckman ja Michel Garzón pitävät teoksensa Latinomakuja alkusanojen mukaan ruoanlaittoa työn ohella rakkaimpana harrastuksenaan. Kun on tutustunut tähän erityislaatuisen kauniiseen keittokirjaan, tietää että nuo sanat eivät ole vain helinää, niin suurta iloa ja onnea teos huokuu. Vuonna 2013 Suomen Top Chef -tittelin napannu... Lue koko vinkki »
Kesäruokaa paratiisista

Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Kesäruokaa paratiisista : havaijilaisia herkkuja kotikeittiöön

”Jos jossakin maapallolla täyttyvät paratiisin tunnusmerkit, niin juuri Tyynenmeren saaristossa.” Tuossapa lainaus, jonka todenmukaisuutta ei tähän keittokirjaan tutustuttuaan oikeastaan sen koommin tarvitse epäillä – mikäli siis omaksi paratiisikseen mieltää ikuisen kesän lämmön, värien kirjon ja pitkälti merellisten sekä trooppisten maisemien... Lue koko vinkki »
Apukokki maailmalla

Miikka Järvinen ja Maija Koski: Apukokki maailmalla

Apukokki maailmalla on Miikka Järvisen ja Maija Kosken toinen koko perheen keittokirja ja jatkaa oikeastaan siitä, mihin ensimmäinen, Apukokin keittokirja, jäi. Edelleen laitetaan ruokaa pikkukokkien ehdoilla ja erityisesti heidän kanssaan; unohdetaan kiire ja turha siisteys, tehdään asioita uusin tavoin, annetaan lasten yrittää ja erehtyä, maistel... Lue koko vinkki »
Villiä ja kesyä lähiruokaa

Mirja von Knorring: Villiä ja kesyä lähiruokaa

Villiä ja kesyä lähiruokaa on houkutteleva kirja, monessa suhteessa. Ensinnä se houkuttelee matkustamaan, ottamaan kurssin kohti Viroa, mutta unohtamaan sen perinteisen Tallinnan kiertokävelyn Olde Hansoineen ja paahdettuine manteleineen. Nyt matkataan Saarenmaalle, sinne villin ja kesyn keskelle, sinne luonnon helmaan, Pohjolan Provenceen. Ihastut... Lue koko vinkki »
Keitot

Keitot : yli 100 hyvää ohjetta

Näinä päivinä keittokirjoja tuntuu löytyvän jo miltei tarpeeseen kuin tarpeeseen, internetin ihmeellisestä reseptimaailmasta puhumattakaan. Silti yllättävän usein tulee tarve ja mielihalu sekä valmistaa että syödä jotakin ihan tavallista ja suhteellisen yksinkertaista – kuten keittoa. Tästä syystä onkin mukavaa, että tällaisia perusoppaita, kuten t... Lue koko vinkki »
Suolaiset mukiherkut

Lene Knudsen: Suolaiset mukiherkut : Valmista mikrossa 2 minuutissa!

Ruokaa mikroaaltouunilla… Kuulostaa a) pahalta, b) jotenkin niin kovin kasarilta. Jotakin tässä arveluttavassa teoksessa kuitenkin oli, joka veti puoleensa. Tätä on pakko testata. Niinpä vain kävi, että epäilykseni osoittautuivat vääriksi: se toimii sittenkin! Lopputulos on makoisa ja variaatioita riittää; siis jokaiselle jotakin, uskaltaisin väitt... Lue koko vinkki »
Reseptikuningatar : Palkittua kotiruokaa

Kaisa Sillanpää: Reseptikuningatar : palkittua kotiruokaa

Kaisa Sillanpää, perheenäiti, ruokablogisti ja kotiruokainnovaattori, on vuodesta 2008 lähtien ottanut osaa lukemattomiin reseptikilpailuihin – ja niittänyt menestystä, yli 60 kilpailussa. Reseptikuningatar, kuten Kaisa oivallisesti itseään tituleeraa, on tämän teoksen myötä päässyt esittelemään menestyksekkäitä ruokaideoitaan myös perinteisiä keit... Lue koko vinkki »
Pikkukokin keittokirja

Heidi Paajala: Pikkukokin keittokirja

Heidi Paajalan Pikkukokin keittokirja tarjoaa nimensä mukaisesti ruoka- ja leivonnaisreseptejä perheen pienille kokeille. Reseptien ohella kirjassa esitellään yleisimpiä leivontaan ja ruoanlaittoon käytettäviä välineitä ja jokainen resepti sisältää myös vaihe vaiheelta etenevät ohjeet kuvineen. Koekäytön perusteella Pikkukokin keittokirja on juu... Lue koko vinkki »