Jään ja tulen kevät

Sirpa Kähkönen: Jään ja tulen kevät

Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjan kolmannessa osassa eletään välirauhan aikaa. Elämä on työteliästä ja toimeliasta ja se näkyy myös Tuomen perheessä. Anna päätyy palkkatyöhön ja saa hieman omaa vapautta ja itsenäisyyttä kodin ulkopuolella. Lassi alkaa pikkuhiljaa toipua sodan kauhuista ja palautua elävien kirjoihin ja Hildakin hakee sijaansa maailmassa ... Lue koko vinkki »
Pilkkuun asti

Antto Terras: Pilkkuun asti : baarimestarin muistelmat

Pilkkuun asti! Juurikin niin! Antto Terras on verbaalisesti sellainen henkilö, jota jaksaa ja jaksaa... Stockmannin myymäläetsivä on tullut kaapista! Hän on tehnyt muutakin, kuin vahtinut varkaita! No, kyllä! Minulle Pilkkuun asti oli äärimmäisen herkullista luettavaa. Kirja kertoo Vantaan Tikkurilan ravintola Calypson tarinan, jossa Antto Terra... Lue koko vinkki »
Ravintolassa

Christoph Ribbat: Ravintolassa : Ruoan maukas historia

Ravintolassa käyminen on nykyisin itsestäänselvyys. Ruokaa on tarjoiltu maksuakin vastaan kaiketi aina, mutta mistä sai alkunsa varsinainen ravintolan konsepti, milloin syntyi restaurant? Varhaisimmat ravintolat ovat tietysti Pariisissa, missä muualla. 1760-luvulla trendikästä on syödä vähänlaisesti, olla vähän herkkä mimosa, jolle sopii ruoaksi... Lue koko vinkki »
Kasari!

Anu Kehusmaa (toim.): Kasari! : suomalaisen ruokakulttuurin 80-luku

Hotelli- ja ravintolamuseo on julkaissut Kasarin! Hauska nimi viittaa kasariin, jota tietysti ruoanlaitossa tarvitaan, mutta myös aikaan, 1980-lukuun, jolloin ravintola-alalla olivat asiat toisin kuin nyt. Pääsemme kurkistamaan, ihan pienesti vain, siihen aikaan kun tarjoilu ja tarjoiltavat olivat erilaisia kuin nyt tai toisaalta sitä ennen. Rav... Lue koko vinkki »
Syömään vai drinkille?

Johanna Catani: Syömään vai drinkille? Suomalaista ravintolakulttuuria

Syömään vai drinkille? on valaiseva ja mukava teos ravintolatoiminnasta Suomessa ennen ja nyt. Sivuilla muistellaan vanhoja, jo kadonneita ravintoloita sekä niitä harvoja vuosikymmeniä hyvin ja yhä vieläkin toimivia, jotka ovat löytäneet oman konseptinsa ja asiakaskuntansa. Lisäksi esitellään ravintolavaikuttajia eli lähinnä omistajia, jotka kertov... Lue koko vinkki »

Eric Schlosser: Pikaruokakansa

Pikaruokakansa on katsaus amerikkalaisen kulttuurin ytimeen, pikaruokateollisuuteen. Sitä kautta tutustutaan myös lihantuotantoon ja kemianteollisuuteen. Työntekijöiden surkeat olosuhteet piirtyvät lukijalle selvästi. Kirja onkin hyvin valaisevaa luettavaa. Teos muistuttaa asenteeltaan Michael Mooren kirjoja. Se on kuitenkin vähemmän hauska, mut... Lue koko vinkki »