Minä & Marilyn

Henna Karppinen-Kummunmäki: Minä ja Marilyn : Pin-upin historia

Henna Karppinen-Kummunmäki tunnetaan naisten ja tyttöjen kulttuurihistorian tutkijana. Hänen uusin kirjansa syventyy pin-up-kuvien ja -kulttuurin maailmaan, mistä ei ole aikaisemmin ilmestynyt suomenkielistä kirjaa lainkaan. Kirjassa erityishuomiota saa Marilyn Monroe, jolle pin-up-kuvat olivat alusta alkaen olennainen osa uraa. Hänen kuvansa edus... Lue koko vinkki »
Me halusimme kaiken

Minna Sarantola-Weiss: Me halusimme kaiken : 1980-luvun historiaa

Helsingin kaupunginmuseon tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss (s. 1963) on aikaisemmin kirjoittanut teoksen 1970-luvun arjesta. Nyt on siis luontevaa hypätä vuosikymmen eteenpäin ja tarkastella 1980-lukua koko komeudessaan. Me halusimme kaiken kuvaa värikästä ja ristiriitaista vuosikymmentä. Me halusimme kaiken on tuhdin kokoinen, tyylikäs k... Lue koko vinkki »
Ihmeelliset iskelmät

Ismo Loivamaa: Ihmeelliset iskelmät

Musiikkimakuni on aika lailla laaja ja se käsittää jossain määrin myös iskelmät. Siksi tämä kirja kiinnosti ja kun sain sen haltuuni, niin paneuduin siihen huolel­la. Aluksi olin, että mitä hemmettiä ja sitten, että ei oikeesti, kunnes tajusin kupletin juonen. Iskelmien taustoista kerrotaan todella hyvin ja siis kun ensin oletin, että Ismo Loiv... Lue koko vinkki »
Pysäkkiaikakirjat

Jukka-Pekka Inkinen: Pysäkkiaikakirjat

Tämä kirja meni ihan sumeilematta vessakirjaksi, koska ei juonta. Paljon kuvia ja niiden alla tekstejä, mitkä ei oikeastaan liittyneet mihinkään... Aluksi olin, että onko käsissäni nyt ihan heebo kirja, ymmärränkö kupletin juonta ja jätänkö peräti kokonaan tutustumatta. Kunnes uteliaisuus voitti ja oli pakko katsoa, mikä on lopullinen juttu. ... Lue koko vinkki »

Artemis Kelosaari: Kannibaalikirja : Kirjoituksia ihmissyönnin historiasta

Artemis Kelosaari tarttuu kirjassaan aiheeseen, josta Suomessa ei ole aikaisemmin julkaistu kirjan kirjaa. Aiheena ihmissyönti kuulostaa niin groteskilta, että kenties joku jopa miettii, miksi näin kamalasta aiheesta kannattaa mitään kirjoittaakaan. Mutta jos asiaa ajattelee, niin kannibalismi aiheena herättelee koko joukon mielenkiintoisia kysymyk... Lue koko vinkki »
Astounding

Alec Nevala-Lee: Astounding

Alec Nevala-Leen vuonna 2018 julkaistu Astounding : John W. Campbell, Isaac Asimov, Robert A. Heinlein, L. Ron Hubbard, and the Golden Age of Science Fiction on scifin jättiläisistä kertova tietokirja. Astounding Stories of Super-Science oli vuosina 1938–46 merkittävin amerikkalaiseen scifiin ja fantasiaan keskittyvä kioskilehti, joka lähes yksi... Lue koko vinkki »
Aleister Crowley

Gary Lachman: Aleister Crowley : Suuren Pedon elämä ja teot

Aleister Crowley, tuleva Suuri Peto ja maailman moraalittomin mies, syntyy 12.10. vuonna 1875 Englannissa. Crowleyn perhe on uskonnollinen, ja hänen huomattava teologinen tietämyksensä pohjautuu paljolti hänen lapsuutensa kokemuksiin. Teini-iässä Crowley löytää kapinan ja seksin ilot ja tutustuu molempiin ehtymättömällä innolla. Hän osoittaa lahjak... Lue koko vinkki »
Rock kautta aikojen

Mark Paytress: Rock kautta aikojen : aikakaudet, tyylit ja artistit

Rockin historiasta voisi tehdä vaikka millaisen teoksen. Voisi keskittyä genreihin ja vinkkailla must hear -kappaleita, vain mielikuvitus on rajana. Rock kautta aikojen on tehty hieman helpomman kautta. Genreistä kerrotaan jonkin verran sekä vaikuttaneimmista bändeistä ja artisteista vuosikymmen kerrallaan. Muusikoista ja yhtyeistä on noin sivun... Lue koko vinkki »