Perhosten ennätyskirja

Katja Bargum ja Jenny Lucander: Perhosten ennätyskirja

Saman tekijätiimin Muurahaisten ennätyskirja oli pari vuotta sitten menestys: sitä muistettiin Finlandia-ehdokkuudella ja englanninkielinen käännöskin on tullut. Ei siis ole ihme, että samalla porukalla on jatkettu muiden hyönteisten parissa. Perhosten ennätyskirja on muodoltaan samanlainen, mutta käsittelee nyt muurahaisten sijasta perhosia. Jo... Lue koko vinkki »
Little Monarchs

Jonathan Case: Little Monarchs

Vuonna 2049 auringon säteily muuttui niin, että siitä tuli nisäkkäille tappavaa. Ellei eläin tai ihminen sattunut olemaan vähintään kymmenen metriä maan alla säteily koitui kuolemaksi vain muutaman tunnin sisällä. Tarinan alkaessa tästä kohtalokkaasta tapahtumasta on viisikymmentä vuotta ja ihmiskunta keikkuu sukupuuton partaalla. Toivoa ei ole kui... Lue koko vinkki »
Yö Whistlerin maalauksessa

Joel Haahtela: Yö Whistlerin maalauksessa

Joel Haahtelan neljästoista romaani Yö Whistlerin maalauksessa on pienoisromaani niin kuin useimmat hänen romaaneistaan. Jos on lukenut hänen aikaisempia romaanejaan, uusimman rakenne tuntuu tutulta. Minäkertojan mielessä pyörii jokin kysymys tai tehtävä, johon hän hakee ratkaisua lähtemällä matkalle. Edellisenä ilmestyneessä trilogiassa matkakohte... Lue koko vinkki »
Toivo

Henriikka Tavi: Toivo

Toivon kanteen on kuvattu perhosista muodostuvia kuvioita. Perhoset ovatkin toinen teoksen pääteemoista. Toivo alkaa ja loppuu kehtolauluilla, jotka koostuvat perhosten nimistä. Suomalainen perhosnimistö onkin kaunista ja kiehtovaa, kun siihen näin uppoutuu. Toiveikkaasta nimestä huolimatta toinen pääteema on menetys. Kokoelman toinen osa, "Toiv... Lue koko vinkki »
Öinen kiitäjä ja muita ötököitä

Juha Laaksonen: Öinen kiitäjä ja muita ötököitä

Öinen kiitäjä ja muita ötököitä jatkaa samaa tyyliä ja laatua kuin sarjan aiemmat teokset. Koreat perhoset, luteet, jäärät ja muut ovat samalla viivalla. Johtolankana on innostus ja kunnioitus luontoa kohtaan sekä jano oppia uutta. Suomessa on nisäkäslajeja vähän ja monella lintulajilla menee huonosti, mutta hyönteisiä sentään piisaa ihmeteltävä... Lue koko vinkki »
Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa

Anna-Liisa Ahokumpu: Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa

Max Halma on perhostutkija, jonka äiti kuolee yllättäen. Äidin jäämistöstä löytyy erikoinen perhonen, jota Max ei tunnista. Löytö herättää innostusta: ehkä perhonen on tieteelle tuntematon ja tuo Maxille tunnustusta. Perhostutkimukset herättävät Maxissa mielenkiintoa tutkia myös omaa historiaansa. Max tietää, että hänen isänsä oli Suomessa ollut... Lue koko vinkki »
Luontopiha

Riku Cajander: Luontopiha : ympäristöystävällinen piha ja puutarha

Monen unelmapihalla on kukkaloistoa, marjoja notkuvia pensaita, yrttejä ja linnunlaulua. Aivan tällaista ei Riku Cajanderin kirja takaa, mutta monimuotoisen luontopihan saa toteutettua melko helpolla. Suomessa on lähes miljoona pihaa, puutarhaa tai mökkitonttia, joten uudistettu laitos vuonna 2010 ilmestyneestä teoksesta on paikallaan. Luontopih... Lue koko vinkki »
Pikku toukka paksulainen

Eric Carle: Pikku toukka paksulainen

Pieni nälkäinen toukka tarvitsee paljon ravintoa, ennen kuin se on valmis koteloitumaan ja syntymään uudestaan kauniina, ihanana perhosena. Mitä kaikkea pikku toukka ehtiikään viikossa ahmia! Jo vuonna 1969 ilmestynyt Pikku toukka paksulainen on amerikkalais-saksalaisen Eric Carlen tunnetuin teos. Se on käännetty kymmenille kielille, j... Lue koko vinkki »
Päiväperhoset Suomen luonnossa

Dick Forsman ja Olli Vesikko: Päiväperhoset Suomen luonnossa

Hei, mikä oli tuo ruskea perhonen silmät siivissään? Tuossa meni hopeatäplälaji, mutta mikä niistä? Perhosten tunnistaminen on mielenkiintoista, mutta kärsivällistä puuhaa. Päiväperhoset Suomen luonnossa antaa hyvät eväät opetella tunnistamaan Suomen kesässä liihottelevat lajit. Kyseessä on toinen laitos alun perin vuonna 2005 ilmestyneestä oppa... Lue koko vinkki »