Rakas Eeva Kilpi

Anna-Riikka Carlson: Rakas Eeva Kilpi : Nämä juhlat jatkuvat vielä

Ollaan suuren äärellä. Lakki pois ja kumarrus. Eeva Kilpi (o.s. Salo) elää. Syntynyt Hiitolassa vuonna 1928 helmikuun 18. päivä. Laskekaas ikävuodet! Me olemme saaneet lukea ne kymmenet Eevan kirjoittamat kirjat ja päässeet hänelle tärkeiden asioiden lähelle tai sisään: luonto, kotiseutu, karjalaisuus, evakkous, rakkaus, ihmissuhteet. Milteip... Lue koko vinkki »
Mitä Helvi Hämäläinen todella sanoi?

Suvi Ahola: Mitä Helvi Hämäläinen todella sanoi?

Helvi Hämäläinen (1907–1998) on ollut eräs elämäni, varsinkin sen nuoremman ajan, tärkeimmistä kirjailijoista. Hänen värikäs, kuvaileva ja jopa rönsyilevän runsas kerrontansa on jollain tavalla sopinut aina omaan sielunmaisemaani, jopa niin paljon, että tein 1980-luvulla graduni hänen pääteoksenaan pidetystä Säädyllinen murhenäytelmä -romaanista (1... Lue koko vinkki »
Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Aloitin vähän nurinkurisesti Mia Kankimäen tuoreemmasta kirjasta Naiset joita ajattelen öisin, mutta sen luettuani oli selvää, että esikoisteos kuuluu myös lukulistalle. Tässäkin kirjassa kerrotaan pitkälti kirjan kirjoittamisen prosessista. Kankimäki jättää kotinsa ja työnsä mainostoimittajana ja lähtee vuorotteluvapaalle kirjoittamaan kirjaa y... Lue koko vinkki »
Virginia Woolf: Päiväkirja 2

Virginia Woolf: Päiväkirja II

”Tajusin juuri, että harjoittelen kirjoittamista tässä päiväkirjassa: soitan asteikkoja & kokeilen tiettyjä keinoja”, kirjoittaa Virginia Woolf päiväkirjaansa vuoden 1924 lopulla. Hän on juuri saamassa valmiiksi yhden tunnetuimmista kirjoistaan eli Rouva Dallowayn ja on vähän aikaa sitten muuttanut Richmondista keskelle Lontoota. Päiväkirjoj... Lue koko vinkki »
Työpäiväkirjat

Leonardo da Vinci: Työpäiväkirjat

Renessanssiajan ehkä merkittävin mies Leonardo da Vinci (1452–1519) jätti jälkeensä merkillisen kirjallisen perinnön. Muistiinpanoja ja luonnoksia arvellaan olleen alun perin jopa 100 000 sivua, säilyneitä on 14 000. Näistä fragmentaarisista dokumenteista Laura Lahdensuu on poiminut ja suomentanut Työpäiväkirjat. Leonardo da Vinci, jolla ei ollu... Lue koko vinkki »