Aikuisten valheellinen elämä

Elena Ferrante: Aikuisten valheellinen elämä

Olen lukenut viime vuosina syvällä mielenkiinnolla Elena Ferranten suomennetut teokset: Napoli-sarjan, Tyttären varjon, Amalian rakkauden, Hylkäämisen päivät. Niistä Napoli-sarja sisälsi neljä paksua osaa; se oli lavea, henkilöitä vilisevä, maailmaa ja elämää monelta tapaa katsova. Muut kirjat olivat sitten sivumääriltäänkin paljon suppeampia, mutt... Lue koko vinkki »

Eveliina Talvitie: Kovakuorinen

Kovakuorinen on kirjoittajansa esikoisromaani; olen aiemmin lukenut hänen tuotannostaan provokatiivisen feministiset teokset Hieno vai huono (2015) ja Miten helvetissä minusta tuli feministi (2016). Itse asiassa tämä ensimmäinen fiktiivinen kirja jatkaa näiden aiempien kiihkeyttä ja julistavuuttakin, mutta tällä kertaa kertomuksellisessa muodossa. ... Lue koko vinkki »

Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät : Aikuisvuodet

Pseudonyymi Elena Ferranten luoma Napoli-tetralogia on kirvoittanut runsaasti tunteita ja ajatuksia lukijoissaan. Suurin osa on ollut ihastuneita sarjan värikkääseen tapaan kuvailla päähenkilöitä, heidän ystävyyttään ja sen kupruja sekä paikallisia että yhteiskunnallisia muutoksia 1950-luvulta alkaen. Mutta soraääniäkin olen kuullut. Sarjan roma... Lue koko vinkki »
Kevätjää

Pauliina Kuokka: Kevätjää

Mikäli naistenlehtihaastatteluihin on uskomista, monet Kevätjää-­kirjan tapahtumat ovat samanlaisia kuin kirjailijan omassa elämässä. On veljen itsemurha ja sen jälkeinen päätös opiskella papiksi, on kolme eroon päättynyttä avioliittoa, kipuilua lapsettomuuden kanssa. Lopuksi ihan kohtalaisen kirkollisen uran jälkeen pappeus ei enää tunnukaan oikea... Lue koko vinkki »