Pedro

Janne Flinkkilä: Pedro

Olihan mukava tutustua tähän kirjaan ja nimenomaan Pedro Hietaseen, joka on vähän kuin oman kylän poikia. Vaikka hän olikin hieman vanhempi, niin ei silti monikaan häntä kylillä nähnyt, koska Pedro aloitti keikkailemisen jo lapsena. Janne Flinkkilä on Pedron itsensä pyynnöstä tämän kirjan tehnyt ja se onkin erityisen hyvin hoidettu. Kirjassa "ku... Lue koko vinkki »
Matin ja Tepon matkassa

Veepee Lehto: Matin ja Tepon matkassa : Kaiken takana on…

Sanoittaja on iskenyt tiskiin kunnon kirjamurikan, kerrankin päässyt sanomaan, kun tähän saakka on neljänkymmenen vuoden ajan joutunut tyytymään ja pätkimään sanomaansa iskelmälyriikaksi. Matti ja Teppo Ruohosen (s. 1949 ja 1948) laulujen sanojen takana on ollut etupäässä Veli-Pekka Juhani Lehto (s. 1948). Veepee on sanoittanut pääosin veljesten... Lue koko vinkki »
Sävelten tyttäret

Nuppu Koivisto-Kaasik ja Susanna Välimäki: Sävelten tyttäret : Säveltävät naiset Suomessa 1800-luvulta 1900-luvulle

Naisen säveltämistä pidettiin lähinnä paheksuttavana, häpeällisenä, naurettavana tai yhdentekevänä toimintana, koska säveltämisen katsottiin soveltuvan vain miehille. Yleisesti ajateltiin, että säveltäminen oli ristiriidassa naisen sukupuolisen olemuksen ja roolin kanssa. Jos nainen sävelsi, se teki hänestä sukupuolensa hukanneen tai kieltävän epän... Lue koko vinkki »

Nuppu Koivisto: Sähkövaloa, shampanjaa ja Wiener Damenkapelle

"Kun pohjoisnapa vihdoin löydetään, siellä varmasti soittaa naisorkesteri jo valmiiksi." Olen aina ajatellut asian suurin piirtein näin: musiikin historia on paljolti miesten historiaa. Yksittäisiä naismuusikoita ja esiintyjiä on toki vilahdellut historiassa aina silloin tällöin, mutta he ovat olleet poikkeuksia, musiikillisia ilmiöitä ja muotia... Lue koko vinkki »

Anna Beer: Sounds and Sweet Airs : The Forgotten Women of Classical Music

Säveltäminen on kautta historian ollut hyvin maskuliininen ammatti. Vielä nykyäänkin naissäveltäjät ovat vähemmistössä ja historiankirjoista heitä saa todella kaivella. Siitä huolimatta joukko naisia on onnistunut luomaan omana aikanaan uran, vaikka monet heistä sittemmin ovatkin unohtuneet jälkipolvien mielestä. Sounds and Sweet Airs esittelee näi... Lue koko vinkki »

Lasse Lehtonen: Japanilainen musiikki : Taiko-rumpujen kuminasta J-poppiin

Japanilaisella musiikilla on pitkät perinteet, itse asiassa Japanista on peräisin maailman vanhin keskeytyksettä esitetty orkesterimusiikkiperinne gagaku. Perinteiden jatkuvuudesta kertoo jotain se, että Tōgin suku on esittänyt Japanin keisarin hovissa gagakua jo yli 1300 vuoden ajan, Nara-kaudelta lähtien! Myös maailman ensimmäinen painettu nuotti... Lue koko vinkki »