Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä

Juha-Pekka Raeste ja Hannu Sokala: Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä

Olemme onnekkaita, koska globalisaation ansiosta globaalit markkinat ovat pikälti korvanneet poliittiset päätökset Yhdysvalloissa. Jos kansallinen turvallisuus jätetään huomiotta, seuraavan presidentin nimellä ei ole paljonkaan merkitystä. Maailmaa hallitsevat markkinavoimat. - Alan Greenspan Moni uskoo edelleen, että eri maiden hallitukset ovat... Lue koko vinkki »

Darryl Cunningham: Billionaires : The Lives of the Rich and Powerful

Maailman varallisuus keskittyy yhä harvempien käsiin, mutta mitä tämä miljardöörien esiinmarssi käytännössä oikein tarkoittaa maailmalle? Dokumentaarisiin sarjakuviin erikoistunut Darryl Cunningham pyrkii vastaamaan tähän kysymykseen tarkastelemalla kolmen miljardöörin elämäntarinaa. Ensimmäinen näistä on Rupert Murdoch, mediamoguli joka omistaa... Lue koko vinkki »

Nicholas Shaxson: Finanssikirous : Miten kansainväliset rahoitusmarkkinat tekevät meistä kaikista köyhempiä

Vuosien 1950-1970 välinen aikakausi tuli erityisesti Yhdysvalloissa tunnetuksi "kapitalismin kultakautena". Tuona aikana kauppa ja talouskasvu kukoisti tavalla, josta voidaan vain unelmoida tänä päivänä. Siitä huolimatta aikakauden toimintamalleja leimasivat asiat, jotka nykyään kuulostavat kovin vierailta. Rikkaat maksoivat kovia veroja, Yhdysvall... Lue koko vinkki »
Internet-ansa

Matthew Hindman: Internet-ansa : Kuinka digitaalinen talous synnyttää monopoleja ja rapauttaa demokratiaa

Internetiin on alusta lähtien ladattu paljon idealistisia odotuksia. Internetin ensinnäkin ajateltiin olevan jälkiteollinen vertaisverkko, joka poistaisi viestinnästä hierarkian. Internetin myötä esimerkiksi uutiset ja poliittinen keskustelu muuttuisivat aina vain moniäänisemmiksi, kun uutislähteet lisääntyisivät. Tälle ajatukselle oli tietysti näe... Lue koko vinkki »