Pariisi : Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin

Tõnu Õnnepalu: Pariisi : Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin

"Autuus, hyvinvointi, maaseutu, muistelmat, onni, tapahtumattomuus". Noilla tageilla määrittelin tältä kirjailijalta lukemani edellisen kirjan Paratiisi. Tekijä Tõnu Õnnepalu (s. 13. 9.1962) on virolainen kirjailija, runoilija ja kääntäjä, joka on julkaissut teoksia myös salanimellä Emil Tode. Noilla samoilla tunnisteilla voisi määritellä tämän Pa... Lue koko vinkki »
Saatan olla väärässä

Caroline Bankler, Björn Natthiko Lindeblad ja Navid Modiri: Saatan olla väärässä ja muita oivalluksia elämästä

Saatan olla väärässä oli Ruotsin myydyin tietokirja vuonna 2020. Se on inhimillinen, viisas ja levollinen opas hyvään elämään. Hyvän elämän taitoa ei tässä kirjassa opeteta niin kuin self-help-oppaissa: Tee/ajattele näin ja näin, niin tulet onnelliseksi/terveeksi/rikkaaksi/ vaikutusvaltaiseksi… Tässä viisaudet ja ohjeet tulevat Björn Lindebladin el... Lue koko vinkki »

Olli Seppälä (toim.): Lepään joogamatollani ja rukoilen

Meditaatio ja rukous – katsojansa näkökulmasta riippuen ne joko sopivat yhteen tai ovat täysin eri asiaa. Olli Seppälän toimittama kirja Lepään joogamatollani ja rukoilen lähtee siitä, että kristityn jooga on kristillistä joogaa. Se vastaa ihmisen rauhan kaipuuseen ja sanoittaa rukousta arkisten elämän haasteiden ja pysähtymisen keskellä. Joogamato... Lue koko vinkki »
Hotelli Huminan lauluja

Pekka Kejonen: Hotelli Huminan lauluja

Runoja. Olkaa Hyvät! Ei, älkää säikähtäkö. Tarjolla ymmärrettäviä runoja. Katselemme kirjailijan kanssa mitä sairaalan ikkunasta näkyy, mitä käytävällä näkyy, ja mitä pään sisässä. Myllertääkö siellä, ovatko ajatukset solmussa vai järjestyksessä edes ajoittain. Pekka kirjoittaa aina itsestään, ei niinkään muista kuten Runeberg. Kaikkihan tunteva... Lue koko vinkki »

Hellevi Pouta: Mieto

Elämäkerta maalaismiehestä, joka kuitenkin on maailmaa nähnyt mies, kaukana peräkammarin pojasta, vaikka semmoisena on tavallaan elämänsä elänytkin: syntynyt Kurikassa, jossa yhä 70-vuotiaana touhuaa – Juha Mieto, Kurikan Ryhti. Patsaansa ansainnut mies. Tuo näköis- ja kokoispatsas paljastetaan keväällä 2020 Kurikassa: 197 senttimetriä + teräsjalus... Lue koko vinkki »
Suuri hupsu

Ryookan: Suuri hupsu

On aika palata juurille. Japanilaisen Ryookanin (1758–1831) pakottomat runot ovat varsinainen ihmelääke nykyrunouden aiheuttamaan hämmennykseen. Munkki Ryookan eli kuten runoili: yksinkertaisesti ja joutilaasti. Runokokoelman Suuri hupsu on suomentanut Kai Nieminen. Runot tarjoavat lukijalle suoran kurkistuksen Ryookanin elämään. Ne ovat enemmän... Lue koko vinkki »
Paljastavat värit, hoitavat kuvat

Krista Launonen: Paljastavat värit, hoitavat kuvat : opas kuvien maailmaan

Kuvaamisesta on tullut lyhyessä ajassa jokaisen harrastus, kuvia voi ottaa melkein rajattomasti ja ne voi jakaa koko maailmalle. Värittäminen saattaa tällä hetkellä olla suositumpaa aikuisten kuin lasten parissa. Paljastavat värit, hoitavat kuvat on moderni väriterapiaopas. Kirja sopii täydellisesti kurssille oppaaksi, mutta on hieman raskas yks... Lue koko vinkki »
Manhattanin alla

Erling Kagge: Manhattanin alla : matka New Yorkin sisuksiin

Erling Kagge on eräs maailman tunnetuimmista norjalaisista seikkailijoista. Hän on käynyt Etelä- ja Pohjoisnavalla. Hän on kiivennyt Mount Everestille. Hän on purjehtinut Länsi-Afrikkaan ja Atlantin yli Galapagossaarille, sieltä Antarktikselle ja edelleen Kap Hornin ympäri Faklandin saarille sekä Karibian kautta koti-Norjaan. Hänellä on rahaa ja tu... Lue koko vinkki »
Kadotettu maisema

Elina Valkealahti: Kadotettu maisema

Tämä kirja oli ensin mielestäni lähinnä aikuisten satua, kunnes eläinten vuoropuhelu alkoi vaikuttaa omiinkin ajatuksiini. Afrikassa varttuu Kirahvi, joka vain kasvaa kasvamistaan. Se kasvaa korkeammaksi kuin suurimmat puut. Se on aina halunnut nähdä kauas ja niin nyt käykin. Sen hintana on yksinäisyys, joka eristää Kirahvin kaikista muista. Yht... Lue koko vinkki »
Ihmisen olosijat

Matti Mäkelä: Ihmisen olosijat

Ihmisen olosijoissa pitkät ja lyhyet, hyvin mietityt ja nopeasti, kiihkeästikin esitetyt mielipiteet on heitetty kuin ensimmäisessä kirjoituksessa mainittuun pajukoriin mielivaltaisessa järjestyksessä. Mies pohtii muun muassa missä asennoissa on elämäänsä viettänyt — ja tämä ei todellakaan viittaa mitenkään seksuaalisuuteen. Nykyihminen kun viet... Lue koko vinkki »

Ile Jokinen: Pyöräbongari : Välähdyksiä satulan ja sarvien välistä

Ile Jokinen ajaa ympäri vuoden työmatkansa vanhalla armeijan polkupyörällä, joka tuntee nimen Väinö. Väinö on kovan luokan menopeli, painava, lisävarusteeton, kelpo pyörä. Naapurin mersukin jää toiseksi ja saa lommon Väinön vähän kolhaistessa lokasuojaa, Väinössä ei tietenkään ole mitään jälkiä. Väinö on peräisin 1960-1970 -luvulta, siinä ei ole se... Lue koko vinkki »

Arto Melleri: Pääkallolipun alla : proosateokset

Runoilijana tunnettu Arto Melleri julkaisi uransa aikana myös paljon novelleja, kertomuksia, romaanin sekä artikkeleita eri aiheista. Työpäiväkirjoihinsa hän tallensi runsaasti proosaluonnoksia, tyylikokeiluja ja mietiskelyä. Pääkallolipun alla sisältää julkaistujen proosateosten lisäksi muun muassa päiväkirjamerkintöjä, jotka avaavat upean näkö... Lue koko vinkki »

MK Einiö: Kartio : sarjakuvia

Kartio — sarjakuvia -albumi on erilainen kuin tekijän aikaisemmin ilmestynyt Prinsessa. Kartiot ovat erilaisia ja elävät omaa elämäänsä, tarkat mitatkin on joistakin annettu. Toisaalta taas albumissa on strippejä, jotka myös elävät täysin omaa elämäänsä. Joissa on vain ajatus, ehkä ajatus jatkuu sitten lukijan mielessä. Välillä taas seuraa pidempi ... Lue koko vinkki »