Elämänkaari

Yu Hua: Elämänkaari

Elämänkaari muistuttaa valtaosaa lukemistani kiinalaisista kirjoista: siinä kuvataan elämää ennen vallankumousta ja sitten kommunistien valtaannousun ja kulttuurivallankumouksen seurauksia. Eikä siinä mitään, Elämänkaari on oikein oivallinen kirja, mutta toisaalta olisi mukava saada Kiinasta vähän monipuolisempiakin kuvauksia. Missäköhän ovat esime... Lue koko vinkki »
Nokkosia ja ihmisiä

Paola Pigani: Nokkosia ja ihmisiä

Paola Piganin esikoisromaani Älä astu sieluuni kengät jalassa teki vaikutuksen, joten tokihan seuraava suomennos Nokkosia ja ihmisiä piti myös lukea. Tällä kertaa Pigani on vahvasti omaelämäkerrallisen aineiston äärellä, kuvaamassa nuoren tytön kasvua 1970-luvun Ranskassa. Perhe on lähtöisin Italiasta, mutta lapset ovat jo ranskalaisia. Koti on ... Lue koko vinkki »

Mikael Niemi: Karhun keitto

1850-luvun alussa herättäjäpappi Lars Levi Laestadius toimii Tornionjokilaaksossa rovastina. Hänen kotikulmiaan ravistelee nuoriin naisiin kohdistuneiden väkivallantekojen sarja. Onko syypää vihainen karhu, kuten paikallinen viinaanmenevä nimismies arvelee, vai jotain vielä raadollisempaa? Rovasti, jolla on tieteellistä silmää luonnolle ja sen ihme... Lue koko vinkki »