Pariisin kirjakauppias

Kerri Maher: Pariisin kirjakauppias

On luultavasti ihan ensin pakko todeta vähän nolona, etten ole juurikaan lukenut Bazar-kustantamon romaaneja, koska olen tuominnut ne alusta loppuun sellaisiksi hyvän mielen kirjoiksi, jotka eivät juurikaan sovi synkälle persoonalleni. No, ehkäpä tämä Pariisin kirjakauppias oli jossain mielessä juuri sitä genreä, mutta onneksi tosi paljon muutakin:... Lue koko vinkki »
Sanojen liike

Piia Kleimola ja Tarja Tornaeus: Sanojen liike : Kirja uudistajalle

Tämä kirja on nam! Olen aina tykännyt sanojen liikkeestä! Lukeminen ja sanojen tärkeys, miten ne asetellaan ja miten niiden kanssa voi jopa leikkiä ja ennenkaikkea, miten paljon lukeminen on auttanut minua elämässäni. Se on ollut selviytymiskeino nro 1. Lisäksi se, että uudistaminen on niin hyvä juttu. Miksi kaiken pitäisi aina mennä niin kuin e... Lue koko vinkki »

Hannu Mäkelä: Muistan : Otavan aika

Nytpä pääsemme tuotteliaan kirjailijan matkaan, silti melko vähän luettuun. Hyvä ettei miehen tuotanto livo ranskalaisen Simenonin liki puolentuhannen teoksen määrää, vähintään puolta kuitenkin. Muistan-sarja, jossa Hannu Mäkelä (s. 1943) käy läpi elämäänsä lapsuudesta alkaen, on viisiosainen. Otavan aika, jota tässä selvittelen, on numeroltaan ... Lue koko vinkki »
Laura Ingalls Wilder

Pamela Smith Hill: Laura Ingalls Wilder : A Writer’s Life

Laura Ingalls Wilderin Pieni talo preerialla -kirjat tunnistettiin jo ilmestymisaikanaan 1930-luvulla lännen uudisraivaaja-aikakauden symboliksi ja tärkeäksi amerikkalaisen identiteetin rakennusaineeksi. Vuosikymmenten ajan teokset ovat löytyneet kirjastojen lastenosastojen hyllyistä ympäri maailmaa, ja tekevät yhä merkittävää ja mielenkiintoista o... Lue koko vinkki »
Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Kirjallisuusmaailma on kuohunut nuoren, alle kolmekymppisen sveitsiläisen Joël Dickerin kirjoittamasta romaanista. Totuus Harry Quebertin tapauksesta myi Ranskassa yli miljoona kappaletta. Käännösoikeudet on myyty kymmeniin maihin ja Suomessakin kirjassa on kohistu. En oikeastaan ihmettele. Totuus Harry Quebertin tapauksesta on vetoava, melko ke... Lue koko vinkki »

Paavo Haavikko: Muistelmat vuosilta 1931-1995

Paavo Haavikon omaelämäkerralliset teokset ilmestyvät ensimmäistä kertaa yksissä kansissa, mukana on Heikki Haavikon kirjoittamat jälkisanat, joissa hän kuvaa isänsä viimeisten vuosien vaiheita aina tämän menehtymiseen vuonna 2008 asti. Erinomaista, että teokset on saatu samoihin kansiin. Vuosien aurinkoiset varjot käsittää vuodet 1931–1966 ja Pros... Lue koko vinkki »

Jörn Donner: Isä ja poika : komedia

"...todellisuus useimmiten poikkeaa täysin fiktiosta, mikä voi olla syytä muistaa myös luettaessa tätä tekstiä jossa on kyse uudelleenkirjoitetusta todellisuudesta. - - Romaanit ovat kuitenkin sepitettyjä kuten tämä tarina, romaaneissa oletetaan kuten tässä, romaanit sisältävät valheita ja totuuksia, tunteita ja kylmyyttä. Siksi tätä asiakirjaa kut... Lue koko vinkki »
Yksinäisyys ja uhma

Erno Paasilinna: Yksinäisyys ja uhma : Esseitä kirjallisuudesta

Viime aikoina olen lukenut huolestuttavan vähän kotimaista kirjallisuutta. Siitäkin huolimatta, että tämän tiedostettuani olen pyrkinyt muuttamaan tapojani huomaan edelleen tarttuvani kotimaiseen teokseen liian harvoin. Näin ollen asetin itselleni haasteen. Aikomuksenani on lukea jokainen Finlandia-palkittu kaunokirjallinen teos. Sillä kuinka nopea... Lue koko vinkki »
Goottiemon kauhujen lipas

SusuPetal: Goottiemon kauhujen lipas

Goottiemon kauhujen lipas on pienoisromaani, jossa on lopulta hyvin vähän, jos ollenkaan, kauhua ja verta. Sen sijaan erilaisia pelkoja löytyy. Hyytäväksikin kirjaa voisi kuvata. Tämä on kertomus Kirjailijasta ja vähän myös Kuvittajasta, Pariisittaresta sekä perheestä. Kirjailija on juuri saanut solmittua elämänsä ensimmäisen oikean kustannussop... Lue koko vinkki »

Hannu Salama: Sydän paikallaan

Salaman alter ego, Hande, antaa edelleenkin koneensa laulaa. Vaikka Hande muuttaakin lähiöön, viina on muuttunut kahviksi ja liikunta kiinnostaa oudolla tavalla, ei mies silti ole muuttunut. Osansa saavat historiat haamut, hyvinkin tunnistettavat aidot henkilöt sekä menneisyyden kuvaaminen. Samalla hän tarttuu nykyhetkeen, ei säästä mitään eikä ket... Lue koko vinkki »

Jussi Siirilä: Historia on minut vapauttava

Siirilä-niminen erittäin huomionhakuinen kirjailija on käyttänyt lähes kaikki keinonsa normiviihteen puuduttaman kansan tavoittamiseksi. Luovuus ei ole vielä loppu, mutta motivaatio alkaa ehtyä. Äkkiä on rykäistävä jotakin kasaan, syntyy kirjoittajan omasta mielestä hätäisesti ja kehnosti tehty nuortenromaani. Eikä siitäkään pahemmin puhuta, mutta ... Lue koko vinkki »

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät

Kustannustoiminta, klassikkoelokuvat, Jyväskylä, keski-iän kriisi, lapsuusmuistot, katoavat sateenvarjot, salakäytävät, Facebook... siinä rakennuspalikoita, joista Harjukaupungin salakäytävät on rakennettu. Pääosissa hääräilee Suomisen Olli, joka lapsuudessaan pyöri Jyväskylässä osana Tourulan Viisikkoa Leon, Annen, Rikun ja Timi-koiransa kanssa. ... Lue koko vinkki »
Tulimme tuosta

Taru Väyrynen: Tulimme tuosta

Tulimme tuosta on Taru Väyrysen hyvin harkittu ja hieman niukkakin elämäkerta, joka ei hekumoi tapahtuneilla asioilla. Varmasti on ollut vaikea kirjoittaa kaikki kokemansa ja näkemänsä julki näin avoimesti. Osa tekstistä on todella koskettavaa, liikuttavaa ja vahvaa sekä erittäin paljastavaa henkilökohtaisesti koettua ja elettyä. Vaikka itse ole... Lue koko vinkki »

Teijo Makkonen: Kustannustoimittajan kirja

Kirjan lukijalle jää helposti mysteeriksi kirjan tie kirjailijalta lukijan käteen. Kirjailijat kirjoittavat kirjan, jonka lukija ostaa kaupasta tai lainaa kirjastosta – mutta mitä siinä välissä tapahtuu? Kustannustoimittajan kirja on tarkoitettu oppaaksi kustannustoimittajaksi haaveileville, mutta palvelee myös uteliasta kirjanystävää, joka haluaa ... Lue koko vinkki »