Jotain muutakin kuin tämä

Merete Mazzarella: Jotain muutakin kuin tämä : pohdintoja uskosta

Oma suhde uskontoon ja Jumalaan ei ehkä ole se kaikkein kuumin ja suosituin kaunokirjallinen aihe tässä ajassa ja yhteiskunnassa, joka on enenevässä määrin uskonnottomampi ainakin verrattuna siihen, miten kristillinen uskonnollisuus on perinteisesti ymmärretty. Kirjailija Merete Mazzarella pohtii kuitenkin uusimmassa kirjassaan Jotain muutakin kui... Lue koko vinkki »
Talven lapset

Jennifer McMahon: Talven lapset

Vermontin pikkukaupungissa on yli vuosisadan ajan kuollut ja kadonnut ihmisiä mysteerisissä olosuhteissa. Kirjassa seurataan Saraa ja Martinia, joiden avioliittoa varjostaa kuolemat, Ruthieta, jonka äiti katoaa mystisesti ja Katherinea, jonka aviomies on kuollut salaperäisellä reissulla. Miten ja miksi heidän kohtalonsa ovat kietoutuneet toisiinsa?... Lue koko vinkki »

Sara Stridsberg: Rakkauden Antarktis

”Läpitunkeva, pohjattoman syvä pettymykseni on yhtä kuin veren jäätymispiste, rakkauden äärimmäinen Antarktis.” Mikä yhdistää rakkautta ja Antarktista? Rakkaus, jonka pitäisi olla jotain lämmittävää ja läheistä, ja sitten napajäätikkö, kylmä ja kova ja karu. Molemmat teemat ovat läsnä tässä Sara Stridsbergin uudessa romaanissa, mutta kylmyys ja ka... Lue koko vinkki »

Kai Sadinmaa: Kuolleiden kirja

Jotkut tykkäävät harrastaa rekisterikilpien bongausta, minä taas huvitan itseäni bongaamalla hautausmailla epätavallisia sukunimiä. Erityisesti Suomen suurin hautausmaa, eli Malmin hautausmaa, on tullut viime vuosina tutuksi. Näin ollen ei ole ihme, että kiinnostuin Kai Sadinmaan kirjasta Kuolleiden kirja: eli kuinka kävelin Suomen suurimman hautau... Lue koko vinkki »
Lincoln bardossa

George Saunders: Lincoln bardossa

George Saunders on lyhytproosaan erikoistunut kirjailija, jonka opin tuntemaan oivallisesta Sotapuiston perikato -kokoelmasta. Lincoln bardossa on Saundersin esikoisromaani, joskin parinkymmenen vuoden kirjoitustyön tulos. Esikoisteos palkittiin oitis Man Booker -palkinnolla vuonna 2017. Bardo on tiibetiläisen tradition mukaan välitila, tässä ku... Lue koko vinkki »

Hannu Rajaniemi: Kesämaa

Hannu Rajaniemi palaa scifin pariin Kesämaalla. Tällä kertaa tarjolla on vaihtoehtoista historiaa. Vuosi on 1938 ja ihminen on onnistunut voittamaan kuoleman tai ainakin tavallaan. Kuollessaan osa ihmisistä päätyy Kesämaahan, joka on kuolleiden metropoli. Kesämaa ei ole kuitenkaan täysin irrallaan maailmasta, vaan siihen voi olla yhteydenpidossa ee... Lue koko vinkki »
Elämän päättyessä

Pirkko Siltala: Elämän päättyessä : Matka kohti kuolemaa

Onks pakko, jos ei taho? Kyllä, yksi pakko kohtaa jokaista eläväistä olentoa ja se on kuolema. Kuolema on aiheena vaikea, tabu, josta mielellään vaietaan. Kuolema edustaa ahdistusta, surua ja menetystä. Läheisen kuolema on kipeä muistutus myös omasta kuolevaisuudestamme. Vaikka meillä on uusin tekniikka ja tietämys hallussamme, kuolemaa emme voi ha... Lue koko vinkki »
Mihin minä uskon

Eveliina Lauhio: Mihin minä uskon

Yksi varmimmin vaietuista pöytäkeskusteluaiheista on uskonto. Yleisellä tasolla kirkon tekemiset ja tekemättä jättämiset tai paljastukset jonkin lahkon toimista saattavat herättää kärkkäitä mielipiteitä ja uskonnollisen yhteisön jäsenyydestä eroamisiakin, mutta henkilökohtaisesta katsomuksesta – siitä, mihin minä uskon – puhutaan vähemmän. Yhteisku... Lue koko vinkki »
Sielut kulkevat sateessa

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa

Pasi Ilmari Jääskeläinen käsittelee uusimmassa kirjassaan suuria kysymyksiä uskonnosta. Napit vastakkain ovat kiihkouskovaiset, kaikenkieltävät ateistit ja siinä välissä kirjan päähenkilö, agnostikko Judit. Judit eroaa miehestään, jättää homevaivoista kärsivän terveyskeskuksen Keski-Suomessa ja muuttaa Helsinkiin, jossa lapsuudenystävä Martta ta... Lue koko vinkki »
Kahlittu

Kristin Cast ja P. C. Cast: Kahlittu

Yön talo -sarjan seitsemäs osa alkaa varsin dramaattisissa merkeissä, sillä edellisosan traagisten tapahtumien seurauksena Zoeyn sielu on pirstoutunut ja poistunut tuonpuoleiseen ja maan päälle on jäänyt vain hänen tyhjä ruumiinsa. Tarun mukaan Zoeylla on vain seitsemän päivää aikaa palata ruumiiseensa, tai hänen sielunsa jää ikuisiksi ajoiksi harh... Lue koko vinkki »
Kirottu

Chuck Palahniuk: Kirottu

13-vuotias Madison löytää itsensä Helvetistä kuoltuaan – tietääkseen – marihuanan yliannostukseen. Madison on rikkaiden ja kuuluisien vanhempien lapsi, joka on jo eläessään joutunut melkoiseen pyöritykseen, joten eipä Helvetissä nyt niin paljon kamalampaa ole. Naapurisellistä löytyy klassinen teinileffan kokoonpano kavereita (kaunotar, nörtti, p... Lue koko vinkki »

Bernard Jakoby: Tie tuolle puolen : Miltä kuoleminen tuntuu

Bernard Jakoby keskittyy kirjassaan lähinnä kertomaan useiden henkilöiden kuolemanrajakokemuksista eli ihmisten muistikuvista tilanteista, joissa heidät on jo lääketieteellisesti todettu kuolleksi. Tilanteista, joista he ovat kuitenkin kuin ihmeen kautta heränneet uudelleen henkiin. Useat ovat kertoneet olleensa tietoisia tapahtumista ympärillään, ... Lue koko vinkki »
Katkera Manalan kannu

Heikki Lehikoinen: Katkera Manalan kannu : Kuoleman kulttuurihistoria Suomessa

Kuoleman ja elämän raja ei aina ole ollut yhtä selvä kuin se on nyt. Vai onko se sitä nytkään: juridisesti kuollut ei aina ole aivan sama kuin lääketieteellisesti kuollut – riippuu siitä, mitä kriteereitä kuoleman määrittämiseen käytetään. Tässä kirjassa käydään läpi kuoleman historiaa kulloisenkin kulttuurin pohjalta. Keskiajalla ruumista käyte... Lue koko vinkki »
God Bless You, Dr. Kevorkian

Kurt Vonnegut: God Bless You, Dr. Kevorkian

1990-luvun lopulla Kurt Vonnegut teki useita edestakaisia matkoja jälkielämän sinisessä tunnelissa. Häntä avusti kuuluisa patologi ja eutanasian puolestapuhuja Jack Kevorkian, jonka antaman ruiskeen avulla Vonnegut kuoli aina vain sen verran, että ehti tavata jonkun mielenkiintoisen henkilön Pyhän Pietarin pihamaalla. Palattuaan takaisin Vonnegut n... Lue koko vinkki »