Disney Prinsessat : Sarjakuvien taikaa

Disney prinsessat : sarjakuvien taikaa

Vaikka sarjakuvat muuten ovat jääneet viisivuotiaalta lukutoukaltamme tyystin muiden kirjojen varjoon, onnistuivat Disneyn prinsessat houkuttelemaan hänet jopa niiden pariin. Alkuinnostusta sai prinsessoistakin huolimatta hakea verrattain pitkään, mutta sen löydyttyä olemme viettäneet kirjan parissa melko runsaastikin aikaa. Yhä edelleen olen kuite... Lue koko vinkki »
Carl Barksin sankarit: Hannu Hanhi

Carl Barks: Carl Barksin sankarit: Hannu Hanhi

Carl Barksin sankarit: Hannu Hanhi -kokoelmakirjasta löytyy muutama oikein mehukas tarina Akun ja Hannun ikuisesta kilpaleikistä. Serkusten nokkapokka ja kisailu saivat alkunsa vuonna 1948, mutta silloin Hannun satumaista onnea ei vielä mainittu, vaan onnekkuus tuli mukaan vasta myöhemmin. Kirjaan on jälleen kerran ujutettu muut... Lue koko vinkki »
Eläköön, Mikko Mallikas!

Gunilla Bergström: Eläköön, Mikko Mallikas! : neljä tarinaa ystävyydestä

Mikko Mallikkaan ystäviä hemmotellaan. Jo kaksi kokoelmaa vuoden sisällä. Vuoden varmasti luetuimmat kirjat meidän perheessämme ovat tässä. Eläköön, Mikko Mallikas! kokoaa kansiensa väliin neljä tarinaa ystävyydestä. Kolme Mikko Mallikas -klassikkoa ja yhden tarinan Millasta, Mikon hyvästä ystävästä. Tarinoita yhdistävänä teemana on tällä kertaa... Lue koko vinkki »
Carl Barksin sankarit: Karhukopla

Carl Barks: Carl Barksin sankarit: Karhukopla

Kääk, kauhea Karhukopla! Uusimmassa Carl Barksin sankarit -sarja­kuva­kirjassa pääosassa ovat konnat. Kirjasarjan ideana on, että tuttujen klassikko­tarinoiden joukkoon ujutetaan muutama hieman tuntemattomampi Carl Barks -tarina. Nyt kun sarjassa on päästy yli pakollisista otsikon aiheista (Aku, Roope ja ankanpojat), neljännessä kirjassa on siirryt... Lue koko vinkki »
Jippesin Barks-tarinat

Carl Barks ja Daan Jippes: Jippesin Barks-tarinat 1959-1971

Jippesin Barks-tarinat on erikoinen kokoelma niin hyvässä kuin pahassakin, eikä tarinoiden syntyhistoriakaan ole aivan perinteinen. Carl Barks jäi eläkkeelle vuonna 1966 ja siirtyi tehtailemaan ällistyttävistä yksityiskohdista ja lumoavista tunnelmista tuttuja öljyvärimaalauksia, ja ohessa hän kirjoitti myös kolmisenkymmentä ankkatarinaa muille ... Lue koko vinkki »

Pauli Kallio: Ammatti : käsikirjoittaja

Kolmisenkymmentä vuotta sitten Pauli Kallio huomasi, että hänen lahjansa viittaavat eniten sarjakuvien käsikirjoittamiseen. Alansa ainoana kotimaisena täyspäiväisenä ammattilaisena Kallio on nyt koonnut 60-vuotispäiviensä kunniaksi koko hänen uraansa luotaavan valtavan retrospektiivisen antologian, Ammatti : käsikirjoittajan. Yli 20 piirtäjää on... Lue koko vinkki »

Sanna Pelliccioni: Onni-poika on jo aika iso

Onni-poika on jo aika iso on neljäs Onni-poika -kokoelma sisältäen teokset Onni-poika menee mummolaan ja Onni-poika menee eskariin. Reilun kymmenen vuoden ja neljäntoista kirjan ajan ihastuttanut Onni-poika on siis selvästi ottanut paikkansa suomalaislasten kirjahyllyissä. Tuo vähän hassunnäköinen pikkupoika tuntuu löytävän aina uusia lukijoita; si... Lue koko vinkki »

Jean-Michel Charlier ja Jean Giraud: Blueberry : Kadonnut ratsumies, Navajojen jäljillä, Hopeatähti

Vuoden toinen Blueberry-kokoelma sisältää sarjan albumit 4–6, näistä kaksi ensimmäistä päättävät Fort Navajosta käynnistyneen apassisodan juoniarkin ja Hopeatähti on itsenäistä jatkoa. Sarjan päähenkilönä toimii ratsuväen upseeri Blueberry, joka on salamannopea pyssymies, uskomattoman neuvokas ja rehti. Tavallisesti tämäntyyppiset hahmot ärsyttä... Lue koko vinkki »

Carl Barks: Carl Barksin sankarit : Roope

Roope-Setä, tuo Ankkalinnan itarin, katalin, rikkain ja rakkain vanha öykkäri. Carl Barks loi Roope Ankan tarinaan Joulu Karhuvuorella vuonna 1947. Roope on sekoitus Charles Dickensin Joulukertomuksen Ebenezer Scroogea, öljykeisari John D. Rockefelleria, Orson Wellesin Citizen Kane -elokuvassa esiintyvää Charles Foster Kanea (jonka esikuva taas ... Lue koko vinkki »

Jean-Michel Charlier ja Jean Giraud: Blueberry : Fort Navajo, Ukkosta lännessä ja Yksinäinen kotka

Yksi Liken sarjakuvajulkaisuista on pitkään ollut Blueberry-sarjakuvat. Vaikka sarjasta on tulossa viimeisiä osia vielä ulos, päätti Like julkaista uudelleen sarjan ensimmäiset osat. Tämä tarkoittaa, että Liken vuoden julkaisuohjelmassa on peräti kolme Blueberry-kokoelmaa. Ensimmäinen albumi sisältää tarinat Fort Navajo, Ukkosta lännessä ja Yksinäi... Lue koko vinkki »

Carl Barks: Carl Barksin sankarit : Aku Ankka

Ei kai taas uusi Carl Barksin ankkakokoelma, vaikka kootutkin on julkaistu? Barks yhä myy, ei näitä muuten julkaistaisi. Carl Barksin sankarit -kirjan ensimmäiseen osaan on koottu ankkatarinoita vuosilta 1950-1962. Kaikki hauskat äänitehosteet ovat paikallaan alkuperäisessä muodossaan, ja alkukieliset otsikot ja vuosiluvut on lisätty sisällyslue... Lue koko vinkki »

Jean-Michel Charlier ja Jean Giraud: Blueberry: Arizona Love, Mister Blueberry, Varjot Tombstonen yllä ja Geronimo

Liken julkaisemat klassikko westernsarjakuva Blueberryn julkaisut ovat edenneet kahdeksanteen osaansa. Muhkea kokoelma sisältää tällä kertaa neljä sarjakuvaa: Arizona Love, Mister Blueberry, Varjot Tombstonen yllä ja Geronimo. Kokoelman ensimmäinen sarjakuva vie Blueberryn jälleen kohtaamiseen Chihuahua Pearlin kanssa. Kaunotar, jonka kanssa Blu... Lue koko vinkki »

Eläinsadut : yli 30 kiehtovaa tarinaa

Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Mitä merkitystä on kaikilla maailman rikkauksilla, jos tärkein asia puuttuu? Niinpä niin. Eipä liene montaakaan eläinsatua, jonka opetusta ei yhä edelleen olisi mahdollista soveltaa nykypäivän ihmiselämään. Näin siitäkin huolimatta, että useimmat niistä ovat tuhansia ... Lue koko vinkki »
Merirosvotarinat

Mauri Kunnas: Merirosvotarinat

Alkukesästä lueskelin Mauri Kunnaksen Aavemaiset tarinat -yhteisnidettä, joka johdatti luurankojen, vampyyreiden ja kummitusten maailmaan. Nuo lähinnä humoristiset tarinat muodostivat oivan kokonaisuuden, joka päätyi oitis pikkulukijoidemme kirjalliseen kokoelmaan. Hauskaa, että Kunnaksen klassikoita tuodaan esiin tällä tapaa, teemoitettuina yhteis... Lue koko vinkki »
Aavemaiset tarinat

Mauri Kunnas: Aavemaiset tarinat

On kolme Mauri Kunnasta, jotka ovat tehneet minuun erityisen vaikutuksen: Kaikkien aikojen avaruuskirja, Riku, Roope ja Ringo: Värikäs päivä sekä Hui kauhistus! Nämä kolme 1980-luvulla ilmestynyttä klassikkoa jättivät kaikki lapsiminuun omanlaisensa jäljen. Sen suurimman kuitenkin viimeksi mainittu Hui kauhistus!, tuo pikkuruisen jännittävä, mut... Lue koko vinkki »

Solja Järvenpää (toim.): Vuoden sarjakuva

Solja Järvenpää kiinnostui omaelämäkerrallisen sarjakuvan mahdollisuuksista jo vuosituhannen alussa. Kuitenkin vasta vuonna 2016 nähty uni sai hänet pyytämään 11 muuta tekijää mukaan, ja näin käsissämme on Vuoden sarjakuva – 12 tekijän itsensä näköinen paksu sarjakuva-antologia, johon on dokumentoitu koko vuosi 2017 päivä päivältä. Kuten missä t... Lue koko vinkki »
Maanalainen maailma

Carl Barks: Maanalainen maailma

Carl Barksin parhaat sarjat -kokoelmakirjasarja päättyy yhdeksänteen osaansa. Kokonaisuutena sarja on ollut mielenkiintoinen, joukossa on todellisia harvinaisuuksia kuten Yksisarvisen jäljillä -kirjassa ilmestynyt Merirosvon kulta, jota ei ole nähty alkuperäisellä taitolla ja suomen kielellä kuin Carl Barksin kootuissa. Silti pehmeäkantinen Aku Ank... Lue koko vinkki »
Rakkaimmat eläinsadut

Rakkaimmat eläinsadut : kauneimmat klassikot ja uudet tarinat

Voi että, miten odotankaan iltasatuja! Sitä, että pikkulukijamme jaksaa keskittyä edes hetken kirjaan, jossa päällimmäisenä tarkoituksena ei ole painaa nappia tai avata luukkua, vaan kuunnella ja katsella. Toki hän sitä jo nytkin tekee, hyvällä tuurilla kahdenkin lauseen verran. No, nytpä minulla on aikaa keräillä lapselle kotikirjastoa. Hyviä i... Lue koko vinkki »