Yhteisöllisen kirjoittamisen opas

Johanna Isosävi ja Camilla Lindholm: Yhteisöllisen kirjoittamisen opas

Kirjoittaminen on asia, joka mielletään aina yksilötyöskentelynä. Silti se ei lähellekään aina ole sitä. Yhteisöllisen kirjoittamisen opas käsittelee kirjoittamista nimenomaan yhteisöllisenä toimintana. Johanna Isosävi ja Camilla Lindholm ovat kokeneita akateemisia tutkijoita. He ovat julkaisseet aiemmin teoksen Väitöksen jälkeen: Opas akateemis... Lue koko vinkki »

Antti Rönkä ja Petri Tamminen: Silloin tällöin onnellinen

Petri Tamminen kirjoittaa opiskelemaan lähteneelle pojalleen sähköpostia: ”Mitä sinulle Antti nyt kuuluu?” Kysymyksestä saa alkunsa isän ja pojan sähköpostikirjeenvaihto ja sen pohjalta syntynyt kirja, Silloin tällöin onnellinen. Kirjassa kohtaavat paitsi isä ja poika myös kaksi kirjailijaa, jo pitkän uran tehnyt isä ja esikoiskirjaansa työstävä po... Lue koko vinkki »
Antaumuksella keskeneräinen

Maria Peura: Antaumuksella keskeneräinen : kirjailijan korkeakoulu

Mitä kirjoittaminen on? Se voi olla kädenojennus, avunhuuto, sisäistä vinkunaa tai kuuntelemista. Näiden lisäksi teos antaa kysymykseen monta muuta vastausta. Antaumuksella keskeneräinen on syntynyt dramaturgianopintojen opinnäytetyön pohjalta, mutta lukiessa se tuntuu päiväkirjamaiselta romaanilta. Peura myöntää avoimesti kirjoittamisen prosess... Lue koko vinkki »
Luova mieli

Claes Andersson: Luova mieli

Luova mieli on opas kirjoittajille ja oman luovuutensa etsijöille. Itse en juuri­kaan harrasta kirjoittamista, mutta Luova mieli tarjoaa erinomaisia välineitä ja näkökulmia muiden tekstien tarkasteluun. Mitä pidän huonona, mitä hyvänä? Runoutta käsitellään paljon. Kirjassa on paljon esimerkkirunoja, jotka ovat mielestäni loistavia. Mukana on nii... Lue koko vinkki »