Keitot

Keitot : yli 100 hyvää ohjetta

Näinä päivinä keittokirjoja tuntuu löytyvän jo miltei tarpeeseen kuin tarpeeseen, internetin ihmeellisestä reseptimaailmasta puhumattakaan. Silti yllättävän usein tulee tarve ja mielihalu sekä valmistaa että syödä jotakin ihan tavallista ja suhteellisen yksinkertaista – kuten keittoa. Tästä syystä onkin mukavaa, että tällaisia perusoppaita, kuten t... Lue koko vinkki »
Suolaiset mukiherkut

Lene Knudsen: Suolaiset mukiherkut : Valmista mikrossa 2 minuutissa!

Ruokaa mikroaaltouunilla… Kuulostaa a) pahalta, b) jotenkin niin kovin kasarilta. Jotakin tässä arveluttavassa teoksessa kuitenkin oli, joka veti puoleensa. Tätä on pakko testata. Niinpä vain kävi, että epäilykseni osoittautuivat vääriksi: se toimii sittenkin! Lopputulos on makoisa ja variaatioita riittää; siis jokaiselle jotakin, uskaltaisin väitt... Lue koko vinkki »
Reseptikuningatar : Palkittua kotiruokaa

Kaisa Sillanpää: Reseptikuningatar : palkittua kotiruokaa

Kaisa Sillanpää, perheenäiti, ruokablogisti ja kotiruokainnovaattori, on vuodesta 2008 lähtien ottanut osaa lukemattomiin reseptikilpailuihin – ja niittänyt menestystä, yli 60 kilpailussa. Reseptikuningatar, kuten Kaisa oivallisesti itseään tituleeraa, on tämän teoksen myötä päässyt esittelemään menestyksekkäitä ruokaideoitaan myös perinteisiä keit... Lue koko vinkki »
Pikkukokin keittokirja

Heidi Paajala: Pikkukokin keittokirja

Heidi Paajalan Pikkukokin keittokirja tarjoaa nimensä mukaisesti ruoka- ja leivonnaisreseptejä perheen pienille kokeille. Reseptien ohella kirjassa esitellään yleisimpiä leivontaan ja ruoanlaittoon käytettäviä välineitä ja jokainen resepti sisältää myös vaihe vaiheelta etenevät ohjeet kuvineen. Koekäytön perusteella Pikkukokin keittokirja on juu... Lue koko vinkki »
Don't Miss a Bite

Vera Jordanova: Don’t Miss a Bite : makuja ja muistoja maailmalta

Kun kuulen nimen Vera Jordanova, minulle ei tule mieleen ruoka – tai ennen ei tullut, nykyään tulee – sangen maukas sellainen. Syy miksi Vera Jordanova, menestyneen kansainvälisen uran luonut suomalais-bulgarialainen malli ja näyttelijä on minulle nykyään yhtä kuin hyvä ruoka, on Don't Miss a Bite -keittokirja, jonka sivuilla Jordanova kertoilee ma... Lue koko vinkki »
Koko Suomi leipoo

Jenni Salminen ja Elina Turunen (toim.): Koko Suomi leipoo

MTV3-kanavalta tuttu leivontaohjelma Koko Suomi leipoo on päässyt kansien väliin. Kirja on kuvattu toisen tuotantokauden kuvausten ohessa. Leipomus­teltan vieressä on ollut erillinen kuvausteltta, jossa herkut ovat käyneet kuvattavana ennen tuomariston eteen menemistä. Mutta koska hyviä leipureita on koko Suomi pullollaan, on ensimmäiseltäkin kaude... Lue koko vinkki »
Yllätyskakut

Angela Drake: Yllätyskakut

Yllätykset kakuissa eivät välttämättä kuulosta herkulliselta, mutta Yllätyskakut -kirjan reseptien avulla leipomukset pääsevät uusiin ulottuvuuksiin. Yllätyskakkujen ideana on, että kakuissa on joko silmiä hivelevä yllätys taikka piilotettuja herkkuja. Itse en pidä keinotekoisilla väriaineilla leikkimisestä, joten muutamat reseptit menevät pelkä... Lue koko vinkki »
Amerikan keittokirja

Caroline Bretherton ja Elena Rosemond-Hoerr: Amerikan keittokirja

Kun vielä joitakin aikoja sitten ajattelin amerikkalaista – ja nyt puhutaan Yhdysvalloista – ruokakulttuuria, en osannut luetteloida siihen lukeutuvia asioita kovinkaan laajasti. Lähinnä mieleen nousivat uppopaistaminen sekä grillaaminen, browniet ja donitsit, majoneesi ja maapähkinävoi sekä tietysti itse iso H, hampurilainen, ranskalaisia ja muita... Lue koko vinkki »
Perheateria

Ferran Adrià: Perheateria : kokkaa kotona Ferran Adriàn kanssa

Yhdessä syöminen on tärkeää. Yleensä tavataan puhua lähinnä perheen keskinäisen aterioinnin merkityksestä, mutta toki sosiaalisuuden yhdistäminen syömiseen on tärkeää muutenkin – esimerkiksi työpaikalla. Tämän ymmärsi erityisen hyvin katalonialainen Ferran Adrià, legendaarisen kolmen Michelin-tähden elBulli-ravintolan pääkokki, joka tarjoili vuosie... Lue koko vinkki »
Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan

Mari Moilanen: Sitä parempi soppa, mitä yhdessä kokataan

Kirjapajaa ei miellä varsinaisesti keittokirjojen kustantajaksi, mutta sellainenkin on nyt ilmestynyt. Mari Moilanen on tullut tunnetuksi ruokablogistaan Jotain maukasta ja sen suosion innoittamana hän on koonnut ohjeitaan värikkääksi keittokirjaksi. Kirjan nimikin antaa jo ymmärtää, että kyseessä on koko perheen tai miksei muunkin isomman porukan ... Lue koko vinkki »
Rakkaudella leivottu

Rakkaudella leivottu : whoopiet, macaronit & kuppikakut

Leivontakirjoja ei voi koskaan olla hyllyssä liikaa. On aina ihana herkkutuskissaan katsella kuvia ja miettiä mitä leipoisi tällä kertaa. Tämä Rakkaudella leivottu -kirja antaa leipojalle kyllä haastetta. Itse en henkilökohtaisesti ole vieläkään onnistunut macaroneissa ja tässä minulla onkin jälleen yksi uusi kirja, jonka ohjetta kokeilla. Leipoja ... Lue koko vinkki »
Sopat!

Marc Aulén: Sopat!

Marc Aulénin Sopat!-kirja on päätynyt testikeittiömme tulikokeeseen jo useita kertoja, mutta vasta nyt olen saanut aikaiseksi raapustaa kirjallisen käsitykseni tästä keittokirjasta. Niinpä niin, kyseessä on kirjaimellisesti keittokirja ja uskaltaisinpa väittää, että paras sellainen pitkään aikaan. Onkin sanalla sanoen huonoa käytöstä kanssakeittäji... Lue koko vinkki »
Baking Instinct

Elina Jyväs: Baking instinct : Eleanora Von Smöörin herkkujen aateliset

Baking instinctia makeampaa leivontakirjaa saa kyllä hakea. Kirja on saanut alkunsa Eleanora Von Smöörin blogista ja hänen intohimostaan makeaan. Harva tuskin pystyy noudattamaan Von Smöörin ruokaympyrää, mutta kunnon sokerihumalan kirjan avulla kyllä saa. Muista kokeilla erilaisia sokereita. Kirjasta löytyy paljon tuttujakin herkkuja, kuten mac... Lue koko vinkki »
Juustokakut

Hannah Miles: Juustokakut : 60 suussasulavaa leivonnaista

Juustokakku on yksi niistä herkuista, jonka osaan tehdä melkein silmät kiinni. Kun perusohje on helppo, siitä on hyvä lähteä muokkaamaan herkkua uusiin ulottuvuuksiin. Kannattaa muistaa että juustokakku on hieman raskaampi jälkiruoka, joten kannattaa unohtaa kaloreiden laskeminen. Kirjassa on juustokakkuja uudella tyylillä, yhdistettynä toiseen ... Lue koko vinkki »
BBQ : Kuuma grillikirja

Stevan Paul: BBQ : Kuuma grillikirja

BBQ : Kuuma grillikirja on ehdoton hankinta kesän grillailuihin. Maukkaat ja selkeät ohjeet, herkulliset kuvat ja lukiessa tuleva nälkä takaavat sen, että lopputulos onnistuu. Kirjan eri osiot sisältävät vinkkejä kotikokille niin grilliklassikoista kuin lisukkeista ja kastikkeista. Jos grillaus itsessään on vähän vieraampi ruoanlaittomenetelmä, ... Lue koko vinkki »
Superviljat

Chrissy Freer: Superviljat : terveellisen ruokavalion uudet trendit

Ruokapuolella tuntuu olevan nyt muotia kaikkien ruokaan liittyvien terveysasioiden tarkkaileminen. Superviljat-kirja iskee siihen porukkaan, joka haluaa terveellisemmän vaihtoehdon tavallisille viljoille tai niiden tavalliselle käytölle. Viljalajeista kirjassa on esittelyssä kvinoa, amarantti, tattari, tumma riisi, chia, hirssi, kaura, ohra ja n... Lue koko vinkki »
Viivin keittiössä

Viivi Vesanen: Viivin keittiössä

Junior Master Chefin vuonna 2013 voittanut Viivi Vesanen on saanut oman keittokirjan. Kirjassa on yli 40 reseptiä, jotka Viivi on suunnitellut yhdessä Hannu Joutselaisen kanssa. Joutselainen itse on kokenut kouluttaja ja kokki. Kirjan avulla moni lapsi voi löytää sisäisen kokkinsa, mutta ohjeet ja reseptit soveltuvat loistavasti myös aikuisten k... Lue koko vinkki »