Jopa taivas on meidän

Paolo Giordano: Jopa taivas on meidän

Maailmassa julkaistaan vuosittain tuhansia kirjoja ja vain murto-osa niistä eksyy lukulistoillemme, omiin kirjahyllyihimme ja vaikuttaa jollakin tavalla arkeemme. Minulle Jopa taivas on meidän on tänä kesänä yksi näistä harvoista kirjoista. Paolo Giordanon teos onnistuu olemaan yhtä aikaa herkkä ja raskas lukukokemus ihmisten välisistä suhteist... Lue koko vinkki »
Kolme porttia

Han Han: Kolme porttia

Olen lukenut jonkun verran kiinalaista kirjallisuutta ja lukemassani pääpaino on ollut kulttuurivallankumouksen aikaisten sukupolvien kokemuksissa. Sellaista olen lukenut nyt jo useamman kirjan verran. On Kiinassa nuorempiakin sukupolvia! Han Han, joka on ilmeisesti todellinen kiinalainen kulttuurisupertähti, on syntynyt vuonna 1982 ja siten omaa s... Lue koko vinkki »
Aurinkotyttö

Nura Farah: Aurinkotyttö

Aurinkotyttö on Suomessa asuvan somalin Nura Farahin toinen teos. Se on itsenäinen jatko-osa esikoisteokselle Aavikon tyttäret ja kertoo seuraavan sukupolven tarinan. Pääosassa on Aavikon tytärten päähenkilön Khadijan tytär Shamsu ja tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Somaliaan. Periaatteessa tarina on monesta romaanista tuttu: nuori tyttö haluai... Lue koko vinkki »

Artemi Troitski: Vastarintaa Venäjällä : Puškinista Pussy Riotiin

Vastarinta on aina ollut vaarallista Venäjällä. Rangaistuksena on ollut joko mielisairaala, Siperia tai kuolema. Lukuisat rohkeat venäläiset ovat silti tuoneet julki omat mielipiteensä ja kapinoineet hallitsevaa järjestelmää vastaan. Toimittaja Artemi Troitski kertoo kirjassaan Vastarintaa Venäjällä venäläisen kapinoinnin ja vastarintakulttuurin hi... Lue koko vinkki »
Menneisyyden kaiku

Rivers Solomon: Menneisyyden kaiku

Oletko koskaan kohdannut kirjallisuudessa sukupolvialusta, jossa kaikki olisi kunnossa? Ehkä onnelliset sukupolvialukset ovat vain niin tylsä aihe, ettei kukaan halua kirjoittaa sellaisesta. Menneisyyden kaiun esittelemä HSS Matilda ei ainakaan lukeudu niihin hyväntuulisiin, turvallisiin sukupolvialuksiin. Hurmahenkinen uskonnollisuus jyrää, ala... Lue koko vinkki »

Jean M. Untinen-Auel: Luolakarhun klaani

Jean M. Untinen-Auelin Luolakarhun klaani on romaani, joka kertoo ihmisistä, jotka yrittävät pärjätä jääkauden ja rasismin kanssa. Tarinassa seurataan Cro-Magnonin ihmistyttö Aylaa, joka menettää maanjäristyksessä perheensä ja ajautuu neandertaaliyhteisöön, jossa tämä kamppailee oman erilaisuutensa kanssa ja voittaa yhteisön luottamuksen. Oli... Lue koko vinkki »
Ihmeellisten asioiden museo

Alice Hoffman: Ihmeellisten asioiden museo

Vuonna 1911 New York on uuden edessä. Maahan valuu koko ajan lisää siirtolaisia, tuoreet metrolinjat juoksevat kaupungin alla ja työläiset ovat alkaneet vaatia oikeuksia ja järjestävät lakkoja. Valitettavasti vaatii yhden suuronnettomuuden eli tehdaspalon, ennen kuin suuriin epäkohtiin todella aletaan puuttua. New York on kaupunki, joka ei nuku, ja... Lue koko vinkki »
Täältä jostakin

Timo K. Mukka: Täältä jostakin

Jo nimi Täältä jostakin vie ajatukset oikeaan suuntaan: armeijajutuistahan tässä on kyse. Ei tosin sodankäynnistä, vaan tarina kertoo nuoresta taiteilijasta Matti Tullista, joka suorittaa asepalvelustaan jääkärirykmentissä. Kotiin jää odottamaan raskaana oleva vaimo. Armeijan kuri ja pitkä synkkä talvi iskevät miehen mielenterveyteen. Herkkä tai... Lue koko vinkki »
Kertomus näkevistä

José Saramago: Kertomus näkevistä

Ollaan samassa kaupungissa, jossa neljä vuotta aikaisemmin ihmiset yksi toisensa jälkeen sokeutuivat (Kertomus sokeudesta). He saivat kuitenkin näkönsä takaisin, ja ikävä episodi kaupungin menneisyydessä yritetään unohtaa. Nyt tässä kaupungissa pidetään kunnallisvaalit – ja ne tuottavat enimmäkseen tyhjiä äänestyslippuja. Vaalit uusitaan, mutta ... Lue koko vinkki »