Offices & Humans : Tilinpäätös

Roope Eronen: Offices & Humans : Tilinpäätös

Mitä luolissa asuvat lohikäärmeet tekevät vapaa-ajallaan? Pelaavat tietysti roolipelejä ihmisten seikkailuista toimistoissaan! Roope Erosen Offices & Humans -sarjakuvan lähtökonsepti on näinkin nokkela vitsi. Dungeons & Dragonsin kääntäminen nurinpäin toimii ja vaikka tämä tavallaan yhden vitsin sarjakuva onkin, se vitsi on sen verran huole... Lue koko vinkki »
Vierastila

Miki Liukkonen: Vierastila

Jos jostain kumman syystä joutuisin autiolle saarelle ja saisin ottaa mukaan vain yhden kirjan, niin se olisi tämä. Olen kuunnellut Vierastilan jo kahdesti äänikirjana ja aina kun otan sen syliini painettuna kirjana, se imaisee minut mukaansa niin, että kaikki muu häviää. Tätä kirjaa ei voi unohtaa. Eikä tämä ole yhdellä kerralla luettu. Vieras... Lue koko vinkki »
Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa

Eeva Turunen: Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa

Eeva Turusen esikoisteoksen huomiotaherättävä nimi oli tullut tutuksi, mutta kirja oli jäänyt lukematta. Erinomaisen Sivistynyt ja miellyttävä ihminen -romaanin myötä oli ilman muuta selvää, että tähän esikoiseenkin on tutustuttava, sen verran jykevän vaikutuksen Turunen kirjallaan teki. Esikoinen ei ole romaani, vaan lyhytproosaa. Se sisältää s... Lue koko vinkki »
Kaikki isäni tavarat

Riku Siivonen: Kaikki isäni tavarat

"--- huumeilla voi tuhota elämänsä, mutta toisaalta niin voi myös tuhota sielunsa menemällä viestintätoimistoon muutosagentiksi." Raiteen vieressä ajelua on keski-ikään ehtineen viestintämiehen elämä ollut: avioeroa, pelivelkoja, huumeita, lääkitystä, mielisairaalaa, terapiaa. Matkalla maalle huumeratti. Matkakohteena isältä perinnöksi jäänyt tu... Lue koko vinkki »
Kuuleminen

Marjo Niemi: Kuuleminen

Välillä tulee vastaan kirjoja, joiden jälkeen ei voi tehdä muuta kuin haalia käsiinsä kirjailijan koko tuotannon. Minua on tänä vuonna onnistanut tällä tavoin jo kahdesti: ensin Olga Tokarczukin kanssa ja nyt Marjo Niemen. Tokarczukin sentään tiesin nobelistiksi, Niemestä en tiennyt ennalta mitään. Teoksen katalogin kuvauksessa Kuuleminen vain vaik... Lue koko vinkki »
Kaikella kunnioituksella

Jukka-Pekka Palviainen: Kaikella kunnioituksella

Tartuin kirjaan ihan ohimennen, koska siinä on niin kaunis kansikuva, kuva joka ottaa katseen haltuun ja sitten huomaa, että onhan siinä katsottavaa ja paljon onkin. Kun selasin kirjaa, ymmärsin, että se on juuri minulle. Tarinassa on sisko ja sen veli, joilta on juuri kuollut isä. Juuri niin kuin minulla, mutta siihen ne yhtäläisyydet sitten lo... Lue koko vinkki »
Musta Hevonen: Sattuvaa huumoria

Samson: Musta hevonen : Sattuvaa huumoria

Samuli Lintulan eli Samsonin Musta Hevonen -sarjakuva on Suomen tunnetuimpia sarjakuvia maailmalla. Kotimaassa Musta Hevonen on seikkaillut vuodesta 2008. Musta Hevonen: Sattuvaa huumoria on sarjakuvakokoelma Suomen kuvalehdessä ilmestyneistä Musta Hevonen -stripeistä. Tästä johtuen kokoelman stripit ovat rakenteeltaan "sunnuntaistrippejä", yhden r... Lue koko vinkki »
Suomi

Juha Hurme: Suomi

Juha Hurme ei petä. Suomi on perinpohjainen kurkistus asioihin. Kuten kansissa sanotaan: "Juha Hurmeen uusi teos käsittelee hyvin monia erilaisia asioita, aikahaarukkana sotkan muna ja nyt". Todellakin! Kirjan nimen mukaisesti asiat pyörivät Suomen, suomen ja suomalaisuuden ympärillä. Iso teema on Kalevala, jonka taustaa tarkastel... Lue koko vinkki »

Jussi Seppänen: Jussi Seppänen

Ensin ihastuin, sitten pidin, sitten en pitänyt, vaan pitkästyin. Lopulta pidin, jostain loppuneljänneksen paikkeilta. Sankarilla sana hallussa, niin kirjan päähenkilöllä Jussi Seppäsellä kuin myös hänestä kirjottavalla Jussi Seppäsellä (s. 1975), joka on molempien Jussi Seppästen paras asiantuntija. Kävikö selväksi? Näillä mennään koko kirja... Lue koko vinkki »

Anni Saastamoinen: Sirkka

Anni Saastamoinen debytoi vuonna 2017 teoksellaan Depressiopäiväkirjat, joka perustui samannimiseen Ylen podcastiin ja joka kertoi mitä ilmeisimmin kirjailijan omiin kokemuksiin perustuen helposti samastuttavan, uskottavan ja osin raivoisankin tarinan masennuksesta ja sen vaikutuksesta koko elämään. Nyt kirjailija on lähtenyt aivan erilaisille teil... Lue koko vinkki »
Uskollinen ystävänne

Jane Austen: Uskollinen ystävänne : kootut kertomukset

Uskollinen ystävänne kokoaa samoihin kansiin muutaman Jane Austenin kirjeromaanin. Pääateriana on pienoisromaani Lady Susan ja sen seuraksi novellimittaiset, osin keskeneräiset Rakkaus ja ystävyys, Kolme sisarta ja Lesleyn linna. Kokonaisuuden täydentää suomentaja Inkeri Koskisen taustoittava esipuhe. Kaikki kertomukset rakentuvat kirjeromaanein... Lue koko vinkki »
Nousu & tuho

Liv Strömquist: Nousu & tuho

Liv Strömquist on taas vauhdissa: Nousu & Tuho on raskaiden tekstimassojen alle taipuvaa yksinkertaista sarjakuvakerrontaa kootuista aiheista ja yhtä tulenpalavalla sävyllä esitettynä kuin ennenkin. Nyt ei kuitenkaan olla feminismin asialla siinä määrin kuin muissa Strömquistin albumeissa, vaan kritiikin terä on kohdistettu äärikapitalismiin. ... Lue koko vinkki »

Olli Sarpo: Antipastoraali

Muistan joskus vuonna 2013, kun tämä kirja ilmestyi, ajatelleeni, että onpas kiva kirja, mutta silloin se jostain kumman syystä jäi lukematta, unohtui tai hävisi mielestä, aivan kuin olisin hukannut kauppalapun. Vaan kuten silloin, kun kauppalapun hukkaa, jää mieleen, mitä siihen on kirjoittanut... Antipastoraali kertoo miehen, kertojan matkoist... Lue koko vinkki »
Pyhä lehmä

David Duchovny: Pyhä lehmä

David Duchovnyn Pyhä lehmä on satiirinen lastensatu, jossa lehmä, juutalaisuuteen kääntynyt sika ja Turkin valtion nimen väärinymmärtänyt kalkkuna pakenevat maatilalta matkustaakseen maihin, joissa he kokevat olevansa turvassa teurastukselta. Tästä alkaa sekopäinen ja hauskan omituinen matka halki Yhdysvaltojen, Turkin, Israelin ja Intian. Matka... Lue koko vinkki »

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo

On yleisesti tunnustettu totuus, että naimaton mies, jolla on huomattava omaisuus, on välttämättä vaimon tarpeessa. Näyttämö on rakennettu, asetelma on valmis. Esirippu nousee. Jane Austen iskee tyrmäysiskun jo ensimmäisessä virkkeessä. Tyylilaji, sävy, miljöö, kaikki on valmista. Iätön rakkaustarina Ylpeys ja ennakkoluulo voi alkaa. Antaa ker­r... Lue koko vinkki »

Tuomas Kyrö: Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja

Nopeasti laskettuna tämä käsillä oleva kirja on jo yhdestoista osa Mielensäpahoittaja-sarjassa. Muistan selvästi, miten ensimmäistä kirjaa lukiessani oli ihan pakko nauraa välillä ääneen; aivan sellaisia hörähdyksiä tämä uusi osa ei sentään herätä, mutta hauskahan se joka tapauksessa on. Sysi-Suomen paikallislehti lopetetaan, ja sen mukana lähte... Lue koko vinkki »

Anna-Leena Härkönen: Ihan ystävänä sanon : ja muita kirjoituksia

Jos meitä, jotka eivät ole lukeneet Apu-lehteä, on muitakin, niin tämä kirja on silloin ihan uusi. Sillä tämän kirjan kokoelma on julkaistu aiemmin juuri tuossa mainitussa lehdessä. Onnekseni minulta jäävät aina lehdet lukematta, koska keskityn mieluummin kirjoihin. Siksipä juuri tämä Anna-Leena Härkösen kolumni-/pakinakokoelma maistui niin tuor... Lue koko vinkki »
Kissa, kissa, kissa

Aapeli: Kissa, kissa, kissa : Pakinoita

Pakina on hyvänmakuinen sana. Se maistuu harmittomalta, hyväntahtoiselta ja hauskalta. Se luo tunnelman jostain vanhanaikaisesta, kultareunuksin kehystetystä ihannemaisemasta, jota oikeasti ei ole ollutkaan. Pakinaa määrittää ironinen pohjavire, jossa kirjoittaja laittaa usein itsensäkin naurunalaiseksi. Vaikka pakina on lähtökohtaisesti sanomaleht... Lue koko vinkki »

SusuPetal: Hedda ja Zen

Hedda on tiukka lyyli, jonka pistämättömät ajatukset ja järjenjuoksut panevat lukijan koetukselle. Ei pahasti vaan hyvästi, sillä jos Hedda vaikuttaisi olevan jotenkin negatiivinen, niin ei suinkaan; ainakin minusta Hedda on älykkäästi hauska. Hedda miettii (irvii) elämää tyhjien ja mieluummin täysien pullojen kanssa. Lukee lehtiä ja tarttuu nii... Lue koko vinkki »
Tiskivuoro

Hannu Mänttäri ja Johanna Sinisalo: Tiskivuoro

Pariskunta Johanna Sinisalo ja Hannu Mänttäri on tehnyt Tiskivuoro-sarjakuvaa jo 30 vuotta. Ensimmäiset stripit ilmestyivät 1987, eikä loppua ole vielä näkynyt, vaikka uusia strippejä ilmestyykin nykyään melko harvakseltaan. Olen aina iloinnut, kun olen Tiskivuoroon jossain törmännyt, käytännössä satunnaisesti luetuissa Sarjareissa. Ei siis tarv... Lue koko vinkki »