Suliko

Pirkko Saisio: Suliko

Pirkko Saisio ei kaihda suuria aiheita. Kun hänen edellinen romaaninsa Passio käsitteli enemmän tai vähemmän koko itäisen Euroopan kultturihistoriaa 1600-luvulta alkaen lähelle nykypäivää, on tuoreen Suliko-romaanin pääosassa itse Josif Stalin. Saisio lähtee liikkeelle vuodesta 1953. Stalin on itsevaltias, mutta elämän rajallisuus alkaa tulla se... Lue koko vinkki »
Päiväkäsky

Éric Vuillard: Päiväkäsky

12. maaliskuuta 1938 Adolf Hitler liitti Itävallan osaksi Saksan kolmatta valtakuntaa Anschlussin nimellä tunnetussa tapahtumaketjussa. Laukaustakaan ei ammuttu, kun natsiarmeija marssi rajan yli. Miksi Itävalta ajatui natsivallan alle? Ketkä olivat siitä vastuussa? Éric Vuillardin Goncourt-palkittu pienoisromaani Päiväkäsky pureutuu noiden ratkais... Lue koko vinkki »
14. heinäkuuta

Éric Vuillard: 14. heinäkuuta

Bastiljin valtaus 14. heinäkuuta 1789 oli Ranskan vallankumouksen käänteentekevä hetki. (Menemättä enempää vallankumouksen myöhempiin vaiheisiin ja syvempään merkitykseen todettakoon, että Bastiljin valtauksen päivä on edelleen Ranskan kansallispäivä.) Valtava väkijoukko, jopa satoja tuhansia ihmisiä kerääntyi valloittamaan ja tuhoamaan itsevaltais... Lue koko vinkki »

Shaun Usher: Kirjeitä jotka mullistivat maailmaa

Kirjeitä jotka mullistivat maailmaa -kokoelmaan on koottu ainutlaatuisia kirjeitä läpi historian muusikoista kirjailijoihin ja presidenteistä tiedemiehiin. Mukana on muun muassa Virginia Woolfin itsemurhakirje miehelleen, Kurt Vonnegutin kirje koululle, joka poltti hänen kirjojaan, valmis kirje epäonnistuneen kuulaskeutumisen varalta ja paljon palj... Lue koko vinkki »