Pitkät vaellukset

Jouni Laaksonen ja Päivi Mattila: Pitkät vaellukset : kuukausiksi retkelle

Pitkät vaellukset ovat elämäntapa, joka on kasvattanut suosiotaan merkittävästi viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana. Syitä suosion kasvuun on monia, mutta mahdollisuus seurata muiden pitkillä vaelluksilla olleiden retkeilijöiden kertomuksia lähes reaaliajassa sosiaalisessa mediassa sekä ympäristötietoisuuden kasvu ovat ainakin tärkeitä tekijöi... Lue koko vinkki »
Erämailla

Tomi Kontio: Erämailla

Jos Kansallispuistojen kutsu oli runoilijana ja lastenkirjailijana tunnetulta Tomi Kontiolta yllätysveto, niin Erämailla on odotetumpi teos. Kuten monilla muillakin retkeilijöillä on käynyt, Kansallispuistojen polkujen jälkeen Kontio ja hänen poikansa haluavat kauemmas erämaahan. Tämä kirja kertoo siitä. Jalkojen lailla mielikin haluaa kulkemaan... Lue koko vinkki »
Talviretkeilijän opas

Jouni Laaksonen: Talviretkeilijän opas

Jouni Laaksonen on kirjoittanut retkeilystä niin yleisiä kuin yksityiskohtaisempia kirjoja. Talviretkeilijän opas menee jälkimmäiseen kategoriaan, sillä se keskittyy nimensä mukaisesti täysin talvella tapahtuvaan retkeilyyn. Kylmä ja nälkä ovat asiat, jotka pilaavat helposti retken valtaan päästessään. Nämä kaksi teemaa ovatkin kirjan pääaiheet ... Lue koko vinkki »
Vuoden vaellus

Erno Saukko: Vuoden vaellus: Elämää pohjolan erämaissa

Minulle tärkein syy lähteä vaellusreissuille on aina luonto, eikä Vuoden vaellus ole poikkeus. Luonnon valtava monimuotoisuus hämmentää, ilostuttaa ja hurmaa. Se rikastuttaa ajatuksen kulkua ja tunne-elämää. Sen voimien mahtavuus saa ihmisen kokemaan itsensä pieneksi ja näkemään asiat oikeassa mittakaavassa. Luonto tarjoaa rauhaa, seuraa, virikkeit... Lue koko vinkki »
Vaellustarinoita

Jouni Laaksonen: Vaellustarinoita : askeleita luontoon

Viisi viikkoa Lapin erämaassa, lasten kanssa lähimetsässä, vaellus, jossa edetään myös uiden. Jouni Laaksosen Vaellustarinoissa on retkiä joka lähtöön. Hän kertoo tehneensä yli 500 retkeä pelkästään Kainuuseen, joten siinä on mistä valita. Kirjassa ei ole tiettyä teemaa, mutta retket ovat jaettu kuukausittain ja takakannen sloganiin on helppo yh... Lue koko vinkki »
Retkeilijän kansallispuistot

Jouni Laaksonen: Retkeilijän kansallispuistot

Retkeilijän kansallispuistot ilmestyi alun perin vuonna 2011, mutta on nyt saanut päivitetyn version. Kymmenessä vuodessa Suomeen on saatu viisi kansallispuistoa lisää ja nyt niitä on yhteensä 40. Kirja antaa hyödyllistä tietoa ansiokkaasti tiivistettynä. Johdannossa Jouni Laaksonen kertoo, että ei ole luonnontieteiden asiantuntija tai luontokuv... Lue koko vinkki »

Ari-Pekka Palmu: Erämaaelämää kynällä, kameralla ja kiväärillä

Ehkä puolen tunnin päästä paukahti, ja näin kaukana lentävän koppelon. Harmittelin oikein tosissani kaverini puolesta. - Olisi se jo linnun ansainnut. Odotin haukulta murheellista miestä, mutta mitä sainkaan nähdä. Naama naurussa saapui märkä mies. Koira näytti murheellisemmalta. Suomalaisen luonnon kuvaukset ovat yksi vanhimmista kirjallisuuden... Lue koko vinkki »

Ossi Määttä: Kevytretkeilijän opas

Tunne ultrakevyellä varustuksella vaeltaessa on uskomaton, mikäli on tottunut vaelluksiin raskaan rinkan kanssa. Kevyt varustus saattaa tuntua jopa huijaamiselta, etenkin jos reissukaverin varusteet painavat paljon enemmän. Mielikuva Lapin erämaassa vaeltavasta retkeilijästä on useimmille se, että hänellä on selässään valtava rinkka, joka on pullo... Lue koko vinkki »

Timo Sandberg: Kullanhuuhtoja

Lahtelaisdekkarien lukijoiden vanha tuttu, komisario Erkki Heittola, tapaa kaverinsa hautajaisissa kolme puolituttua miestä ja pian keskustelu kääntyy pohtimaan vainajan kohtaloa: tämä on kuollut väkivaltaisesti erämaa­kämpällään Lapissa. Mieskolmikko on kovin heterogeeninen: on valtakunnan­sovittelijanakin toiminut ja ministerin arvonimeä kantava ... Lue koko vinkki »