Pandemian jäljet

Jussi Lankinen: Pandemian jäljet : Matkalla muuttuvassa Euroopassa

Pandemia tuli ja meni, mutta ei ilman vaikutuksia yhteiskuntaan ja ihmisten elämään. Toimittaja Jussi Lankinen jäljittää näitä vaikutuksia ympäri Euroopan tutustuen Italian, Espanjan, Saksan, Unkarin, Ruotsin ja Venäjän tilanteeseen. Vaikka koronavirus kohteli näitä maita eri tavoin, negatiiviset kehityskulut näkyvät tavalla tai toisella oikeastaan... Lue koko vinkki »
Hyeenan päivät

Saara Turunen: Hyeenan päivät

Joidenkin kuukausien päästä hyeenanaaras synnyttää kaksi poikasta pieneen luolaan, jonka se on varastanut maasialta. Synnytys on vaikea. Hyeena läähättää luolassa ja sen klitoris repeää, mutta onneksi se selviää silti hengissä. Poikasilla on jo syntyessään hampaat ja mustat silmätkin, joilla ne tuijottavat läpitunkevasti. Tämän Saara Turusen uu... Lue koko vinkki »
Rakkauksien lokikirja

Elina Hirvonen: Rakkauksien lokikirja

Elina Hirvosen romaanit ovat minulle vieraita; en ole lukenut Hirvoselta muuta kuin Ujuni Ahmedin kanssa kirjoitetun Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin. Se olikin oivallinen kirja, merkittävää kirjallista aktivismia. Rakkauksien lokikirja kiinnosti kuitenkin, kun kuvastossa viitattiin Rachel Cuskin, Deborah Levyn ja Jenny Offillin tuotantoo... Lue koko vinkki »
Yhdestoista käsikirjoitus

Anne Holt: Yhdestoista käsikirjoitus

Tätä Anne Holtin uutta dekkaria aloittaessa kiinnittyi huomio kuten tavallista ensiksi kirjan nimeen. Nyt sillä onkin aivan erityinen merkitys, sillä Yhdestoista käsikirjoitus on yhdestoista osa Holtin ansiokasta Hanne Wilhelmsen -sarjaa. Taisipa olla kirjailijalla vähän hymy huulillaan tätä suunnitellessaan. Romaanissa risteää kaksi juonta. Ens... Lue koko vinkki »
Lucy meren rannalla

Elizabeth Strout: Lucy meren rannalla

Miten olikaan ihanaa tavata taas Lucy Barton läheisineen! Luulin jo jättäneeni heille jäähyväiset Stroutin edellisessä kirjassa Voi William!, mutta toisin kävi, ja niin sainkin hienon lukukokemuksen jälleen kerran. Tätä romaania ei muuten missään vaiheessa mainostettu edes itsenäisenä jatko-osana tuolle aiemmalle Voi Williamille!, mutta mielestäni ... Lue koko vinkki »
Laupias samarialainen

Cilla Börjlind ja Rolf Börjlind: Laupias samarialainen

Laupias samarialainen? Mitä tekemistä tällä Raamatun vertauksella nykyajan ruotsalaisen dekkarin kanssa? Vertauksessahan puhuttiin ojanpohjalle jääneestä pahoinpitelyn uhrista, jonka ohi kulkivat papit ja muut arvovaltaiset henkilöt, mutta halveksittu samarialainen auttoi häntä. Yhteys ei tulekaan esille ihan pian, mutta paljon tässä kirjassa tapah... Lue koko vinkki »
Olin niinku aurinko paistais

Veera Salmi: Olin niinku aurinko paistais

Gabriel on nuori mies, jonka elämässä järisee. Ensin hyvässä: ihana luokkakaveri Aava on lupautunut treffeille. Sitten pahassa: äiti tulee töistä kotiin, mutta tavanomaisen hyväntuulisen "äiti on täällä"-huudon sijasta ei mitään. Töissä on ollut raskasta, äiti vetäytyy huoneeseensa, pistää oven kiinni, eikä tule enää ulos. Gabriel joutuu vastuus... Lue koko vinkki »
Yksin kotona

Anna-Stina Nykänen: Yksin kotona

Olen ollut jo vuosien ajan kovasti mieltynyt lukemaan Helsingin Sanomista toimittaja Anna-Stina Nykäsen pakinoita ja kolumneja: hänen tyylinsä on iskevä ja aiheet mielenkiintoisia. Mutta kevään 2020 koittaessa Nykäsenkin elämään oli sisältynyt menetyksiä: ainoa poika muutti pois kotoa ja mikä pahinta, aviomies kuoli lomamatkan lennolla sydänkohtauk... Lue koko vinkki »
Onnellisten saari

Heikki Aittokoski: Onnellisten saari

Thomas More kirjoitti Utopiansa 1500-luvun alkupuolella. Klassikkoteoksessaan hän kuvitteli parhaan mahdollisen yhteiskunnan – toki peiteltynä kritiikkinä senaikaisille olosuhteille. Mutta entä nyt? Mitä onni on? Mistä sen löytää? Toimittaja Heikki Aittokoski lähti syksyllä 2019 kiertämään maailmaa onnellisuuden reseptiä etsien. Onko se Bhutani... Lue koko vinkki »