Baarien mies

M. A. Numminen: Baarien mies

1980-luvun alkupuolella M.A. Nummisen päässä alkoi muhia ajatus keskiolutbaariaiheisen kirjan kirjoittamisesta. Hän oli jo pitkään ja hartaasti harrastanut alkoholikulttuuria, kunnes viimein alkuvuodesta 1986 oli aika toteuttaa aie. Baarien mies on raportti vierailusta yhteensä 132 keskiolutbaariin ympäri Suomea Kotkasta Ivaloon, Ahvenanmaalta Liek... Lue koko vinkki »
Kossu

Jonna Pulkkinen: Kossu : Koskenkorvan ja suomalaisen vodkan historia

Oululainen toimittaja ja vapaa kirjoittaja Jonna Pulkkinen on jatkanut alkoholipainotteista kirjoituslinjaansa. Jallu-kirjan jälkeen julkaistiin nimittäin kirja Kossusta, tuosta suomen suosituimmasta alkoholijuomasta. Kirjan takakansi tietää kertoa, että Kossu syrjäytti tulonsa jälkeen muiden muassa jallun, joten kyllähän tällekin on täytynyt oma k... Lue koko vinkki »
Happotesti

Kalle Lähde: Happotesti

Viina on viisasten juoma ja Happotestin minäkertoja omasta mielestään ihan supliikki selviytyjä ja seuramies, jonka elämän kulisseissa ovat kulmat jokseenkin kohdallaan. Tarinan aluksi ainakin. Naapureiden pitkät katseet eivät läpäise suojakerrosta, joka eristää miehen häpeältä ja totuuden näkemiseltä. Turhan ulkoistaminen tai ulontaminen helpottaa... Lue koko vinkki »
Yks olut

Anikó Lehtinen: Yks olut : Anikó Lehtisen olutpöytäkirja : oluen ABC

Oluen ystäville on jälleen kirjoitettu kirja. Tämä Yks olut on erittäin kattava pakkaus oluesta, sen historiasta, valmistuksesta ja tyypeistä. Kirjassa on todella paljon sisältöä. Ihan ensimmäiseksi lukija pääsee tutustumaan oluen historiaan ikiaikaisesta oluesta suomalaisen oluen historiaan. Tästä seuraavana lukuna onkin sitten oluen valmistus.... Lue koko vinkki »
Syömään vai drinkille?

Johanna Catani: Syömään vai drinkille? Suomalaista ravintolakulttuuria

Syömään vai drinkille? on valaiseva ja mukava teos ravintolatoiminnasta Suomessa ennen ja nyt. Sivuilla muistellaan vanhoja, jo kadonneita ravintoloita sekä niitä harvoja vuosikymmeniä hyvin ja yhä vieläkin toimivia, jotka ovat löytäneet oman konseptinsa ja asiakaskuntansa. Lisäksi esitellään ravintolavaikuttajia eli lähinnä omistajia, jotka kertov... Lue koko vinkki »