Kylmä talo

Outi Pakkanen: Kylmä talo

Olipa ihanaa saada pitkästä aikaa Outi Pakkasen kirja luettua. Viime vuonna kun ei kirjaa tullutkaan, niin nyt se tuntui sitten erityisen maukkaalta, kun joutui enemmän odottamaan. Kylmä talo kertoo lauttasaarelaisesta talosta ja sen asukkaista. Talossa on juuri ollut linjasaneeraus ja asukkaat ovat päässeet muuttamaan takaisin. Talossa asuu mit... Lue koko vinkki »
Kivun valtakunta

Patrick Radden Keefe: Kivun valtakunta

Arthur Sackler syntyi perheensä esikoiseksi vuonna 1931. Hän oli erikoislaatuinen ihminen, jonka sinnikkyyttä ja vimmaa menestyä ei voi olla ihailematta. Usean työpaikkansa ohessa hän kouluttautui lääkäriksi. Hänen nuoruusvuosiensa idealismi ja uraa uurtava työnsä psykiatrina kuitenkin muuttuivat maaniseksi kalliiden esineiden keräilyvimmaksi ja om... Lue koko vinkki »
Haapajahaapa

Olli Sarpo: Haapajahaapa

Tämä kirja kertoo miehestä, jonka nimi on Malte, Malte Haapajahaapa (ent. Haapa o.s. Haavikko). Mistä moinen nimi, se selviää kun lukee kirjan. Malte on mielenkiintoinen persoona. Mies jolle on helpotus menettää työpaikka ja vaimo. Näin Malte itse kertoo. Vaimon lähtö osoittautui Maltelle samanlaiseksi oudoksi helpotukseksi kuin työpaikan m... Lue koko vinkki »
Orionin vyö

Maarit Verronen: Orionin vyö

Orionin vyö on Maarit Verrosen yhdestoista romaani. Sen verran tutuille aineksille se rakentuu, että sen tunnistaisi kyllä tekijänsä kynänjäljeksi, vaikka nimi olisi kannesta unohtunut. Mutta mikäpä siinä – siksihän minä näitä Verrosen viehättävän omituisia teoksia kerta toisensa jälkeen luen. Kirjan päähenkilö on Mipi Ii, joka työskentelee altr... Lue koko vinkki »

Elys Dolan: Herra Pupun suklaatehdas

Miltei kaikki rakastavat suklaamunia. Erityisesti pääsiäisenä kauppojen hyllyt notkuvat erilaisia suklaatuotteita: yllätysmunia, minimunia, pääsiäisrakeita ja tietysti suklaapupuja. Mutta mistä nuo oikein tulevat, miten suklaamunia tehdään? Tähän kysymykseen lähtee vastaamaan Elys Dolanin Herra Pupun suklaatehdas, omalla tavallaan varsin opettavain... Lue koko vinkki »
Merchants of Doubt

Erik M. Conway ja Naomi Oreskes: Merchants of Doubt

Naomi Oreskesin ja Erik M. Conwayn vuonna 2010 julkaistu Merchants of Doubt : How a Handful of Scientists Obscured the Truth on Issues from Tobacco Smoke to Global Warming on amerikkalainen tietokirja, joka kertoo yksityisten suuryritysten tieteenvastaisten kampanjoiden historiasta. Kirja on rajattu puhtaasti kaupallisen alan harjoittamaan tiete... Lue koko vinkki »

Jim Broadbent ja Dix: Dull Margaret

Taide inspiroi taidetta. Sarjakuva Dull Margaretin syntyhistoria on suhteellisen mielenkiintoinen, sillä se on saanut inspiraationsa Pieter Bruegelin hurmeisesta maalauksesta Dulle Griet. Kaaottisessa ja rumassa maailmassa yksin tarpova nainen on mysteeri, kuka hän oikein on ja minne hän on menossa? Jim Broadbentin (kyllä, se näyttelijä) ja Dixi... Lue koko vinkki »
Ei minulta mitään puutu

Hannu Raittila: Ei minulta mitään puutu

Suomalainen kesäpäivä joskus 1990-luvulla, paikkana savinen pelto jossain länsirannikolla ja paikalla 80 000 lestadiolaista viettämässä historian suurimpia suviseuroja. Kaikki on suurta. Paikalle ollaan tuomassa Suomen suurinta telttaa ja painokonetta. Kuplahallissa veisataan ja saarnataan ja oma paikallisradioasema tuuttaa lähetystä ilmoille ja... Lue koko vinkki »
Sulo ja suklaatehdas

Roald Dahl: Sulo ja suklaatehdas

Roald Dahlin Charlie and the Chocolate Factory on yksi lastenkirjallisuuden klassikoista. Alunperin kirja suomennettiin vuonna 1971 nimellä Jali ja suklaatehdas. Vuonna 1998 kirjasta ilmestyi uusi juhlalaitos, uutena käännöksenä, nimellä Sulo ja suklaatehdas. Vaikka kirjaa ei olisi koskaan lukenutkaan, sen aihe lienee useimmille tuttu, sen verra... Lue koko vinkki »
Viimeinen bjarmialainen

Juri Nummelin: Viimeinen bjarmialainen

Nuori, salaperäinen mies joutuu taistelemaan omasta sekä muidenkin hengestä keskellä pohjoisia lumilakeuksia. Mies on Pesäri, salamyhkäinen taistelija, jonka oikea nimi kyllä tunnettaisiin. Taistelusta pelastuvat hyvin miekkaa käyttävä Ahdotar, Ojatin tytär, jonka isä on kuningas sekä hänen palvelijansa – mutta edessä on kohta uusi taistelu, sillä ... Lue koko vinkki »
Stepanin koodeksi

Samuli Antila, Markus Harju, Boris Hurtta ja muut: Stepanin koodeksi

Pieni joukko Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion (URS) vapaita jäseniä kehittelee Prahan matkalla H. P. Lovecraftin henkeen alkutarinan pahamaineisesta kirjasta, joka on löydetty eräästä böömiläisestä hopeakaivoksesta 1400-luvulla. Kirja toimitettiin jesuiittakollegiolle, jonka johtajan mukaan se sai nimen Stepanin koodeksi. Seuraavien vuosis... Lue koko vinkki »
Tulppaanimurhat

Daniëlle Hermans: Tulppaanimurhat

Kaksi murhaa: tulppaanikauppias Wouter Winckel murhataan Hollannissa 1636, Frank Schoeller Lontoossa 2007. Viimeisenä tekonaan Frank antaa hänet löytäneelle veljenpojalleen Alecille vanhan kirjan, jossa on kuvia tulppaaneista. Alec ei ymmärrä, mitä tekemistä Frankilla on tulppaanien kanssa, mutta käy ilmi, että Alec ei tiedä kaikkea sedästään, v... Lue koko vinkki »
Posti kulkee

Terry Pratchett: Posti kulkee

Tahmee von Lipwig, joka tunnetaan jatkossa paremmin Albert Spanglerina, on todella pinteessä. Ettenkö sanoisi viimeisen oljenkorren varassa. Hänet aiotaan hirttää, eikä siis enää aiota, hän signeeraa jo hirttoköyttänsä valmiiksi ja pyöveli on iki-ihastunut myös lehdistön määrään. Jotakin outoa kuitenkin tapahtuu, sillä itse lordi Vetinari tarjoaa h... Lue koko vinkki »