Tarina kulkee kahdessa aikatasossa. Iäkäs Jacob Jankowski on hoitokodissa omaisten unohtamana ja kärttyisänä, edessään kehnot pöperöt ja ympärillään toiset persoonalliset asukit ja leipääntyneet hoitajat. Tämä Jacobin elämän ”loppukevennys” on ripoteltu päätarinan sekaan, jossa Jacob elää nuorena kiertävän sirkuksen työntekijänä.
Nuori Jacob on viittä vaille eläinlääkäri, kun hän menettää vanhempansa ja rahansa ja hyppää öiseen junaan. Juna sattuu olemaan sirkusjuna, kiertävä sirkus ihmisineen ja eläimineen. Jacobista olisi hyötyä eläinten hoidossa, ja hän saa jäädä joukkoon. Vähitellen hän saa sirkuslaisista ystäviä, mutta sirkuksen suljetussa maailmassa on myös konfliktinsa. Lisää tulee, kun Jacob rakastuu väkivaltaisen eläintenkesyttäjän Augustin Marlene-vaimoon.
Henkilöt ovat seikkailukirjan tapaan hiukan karrikoituja. Kiinnostavinta kirjassa on sirkusmiljöön kuvaus. Jos ja kun tekijän taustatyöhön on luottaminen, sirkuselämä on ollut raakaa ja eläinten kohtelu kovaa. Työyhteisö on hierarkkinen. Nyrkki puhuu herkästi. Onnettomuuksiakin sattuu, ja ”onnettomuuksia”. Kilpailu toimeentulosta 30-luvun laman Yhdysvalloissa heijastuu keinoja kaihtamattomassa sirkusjohdossa. Sirkuksella on kuitenkin myös tähtensä ja tähtihetkensä.
Kirja on hyvin kirjoitettu ja vauhdikas, ei enempää eikä vähempää kuin mainio ajanvieteromaani. Vanhat valokuvat tuovat mukavasti autenttista taustaa tarinaan. Kirjan fiktiivisen Benzini Brothers -sirkuksen pahimmaksi kilpailijaksi kuvattu Ringling Brothers on oikeasti olemassa ja toimii edelleen.