Vegetaristi kertoo aivan tavanomaisesta, jopa tylsästä korealaisesta naisesta, Yeong-Hyestä, joka näkemänsä unen johdosta päättää ryhtyä kasvissyöjäksi. Koreassa kasvissyönti on yhä vähän poikkeuksellista, joten kuuliaiseen, vähäeleiseen vaimoon tottunut aviomies on vallan ihmeissään.
Vaimon kasvissyönti johtaa kiusalliseen tilanteeseen työillallisella hienossa ravintolassa, mutta siitäkin selvitään; miehen kunnia työpaikalla säilyy, kun johtaa töissä menestyksekästä ja tuottoisaa projektia.
Lopullisesti tilanne räjähtää käsiin suvun kokoontuessa. Yeong-Hyen sisar ja vanhemmat eivät hyväksy tämän ratkaisua, vaan yrittävät pakottaa tämän syömään lihaa – ja se saa tilanteen suorastaan purskahtamaan rikki.
Tarinaa ei missään vaiheessa kerrota Yeong-Hyen omasta näkökulmasta. Ensimmäisessä osassa näkökulma on aviomiehen, toisessa langon, kolmannessa sisaren.
Vegetaristi on brutaali kirja, se on provosoiva, rankka ja toisaalta kaunis. Kirja kertoo halusta, himosta ja kontrollista. Siitä on helppo lukea kritiikkiä korealaista yhteiskuntaa kohtaan ja feminismiä, mutta myös näkemyksiä taiteesta ja ihmisen itsemääräämisoikeudesta.
Vegetaristi on vaikuttava teos, joka ei varmasti jätä kylmäksi, piti siitä tai ei.