Amanda Hellberg ja Eveline Johnsson: Vegepikaruokaa

Alunperin ruotsalainen kirja on nyt suomennettu ja meidän käsissämme ihan suomeksi kirjoitettuna ja voimme ruveta loihtimaan pikana kasvisruokia keittiöissämme.

Oli sitten kasvisruokailija tai ei, niin ohjeet ovat loistavia ja ainahan niitä voi soveltaa omien makujensa mukaan. Kirjan meny menee niin, että ihan aluksi kerrotaan friteeraamisesta, kuinka voidaan tehdä pientä naposteltavaa. Heti tuli sellainen fiilis, että helppoa kuin heinänteko, vaikka se juuri ei ole enää helppoa. Vaan, uskoisin onnistuvani, kun muistan huomioida kaiken sen, mikä kirjassa kerrotaan.

Sitten mennään brunssiin ja se onkin parasta, ei aamiaista, ei lounasta, vaan brunssi. Ja mitä leipomuksia; oikein vesi herahti kielelle ja yksinkertaisilla ohjeilla koki itsensä heti leipuriksi. Puhumattakaan siitä, miten tuli nälkä.

No, on kuitenkin lounas ja kaikki sen lisukkeet. Mitä kaikkea voi värkätä vain kasviksista! Juuresnachoja, savuisia vehnänjyväpihvejä, papupataa ruskeista pavuista ja niin edelleen. Ihan mitä vaan, ja ohjeet todella ovat sellaisia, että tällainen huonompikin kokki uskoo selviytyvänsä niistä.

Kun päästään menyyssä jälkiruokiin, niin silloin se vasta vesi suussa kiehuukin. Herkkua on siinä monenlaista… Friteeratuista omenapiirakoista minttupirtelöön ja mustaherukkajääteehen, kyllä löytyy makoisia herkkuja.

Kaiken kruunaus ovat kuvat, jotka tässä kirjassa ovat upeita ja niitä voi katsella jopa kauemmin kuin varsinaista ohjetta.

Jos oikein tarkkoja ollaan, niin vegeruokaa nauttivat eivät salli mitään eläinkunnan tuotteita ja niitä tässä kirjassa on, muna ja juusto, mutta annetaan se anteeksi.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 322 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!