Kenellepä eivät marjat, hedelmät tai kasviket maistuisi. Ne voi hankkia tilanteen mukaan metsästä, puutarhasta tai kaupasta. Mitä sen jälkeen, kun raaka-aineet ovat kotona odottamassa, että niille tehdään jotain? Vastapoimittua antaa tähän hyviä vinkkejä.
Kirjan aluksi käydään läpi eri säilöntämenetelmiä vähän historiaankin viitaten. Monen retkeilijän suosima kuivaaminen on vanhin tapa säilöä luonnon tai puutarhan herkkuja. Pakastaminen taas helpointa ja nykyään suosituinta.
Säilöntävinkkien ja ohjeiden jälkeen siirrytään kirjan runkoon eli eri resepteihin. Neljässä kategoriassa käsitellään hedelmät, marjat, sienet ja kasvikset. Pääpaino on mehuissa, hilloissa ja marmeladeissa, mutta kasvisten puolelta löytyy ohjeita pikkusuolaisiinkin.
Värikkäästi kuvitettu, hyödyllinen kirja, jonka selkeät ohjeet ovat avuksi sekä säilöntä- että valmistusvaiheessa.