Anna Saivosalmi: Vartti riittää

Kun otat vartin aikaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi ja teet lyhyen treenin, saavutat tunteen, että olet tehnyt itsesi eteen jotain todella suurta. Saat lisää energiaa ja nuupahtanut olo väistyy. Itse hämmästyn aina, miten tehokkaan treenin vartissakin voi tehdä. Samoin ovat hämmästelleet monet muut, mutta vasta sitten, kun he ovat sitä itse kokeilleet.

Anna Saivosalmen Vartti riittää jatkaa hänen esikoisteoksensa viitoittamalla tiellä ja paneutuu lyhyisiin ja tehokkaisiin omatoimitreeneihin. Kirjassa on vahva painotus treeni-ilon kipinän sytyttämisessä ja lukijan motivoimisessa muuttamaan elämäntapojaan pysyvästi. Näkökulma on voimakkaasti naisen näkökulma, mikä johtuu siitä, että Saivosalmi käyttää runsaasti esimerkkejä omasta elämästään ja omista kokemuksistaan ja muokkaa näistä sitten ohjeita lukijalle.

Kirjan alkupuoli käsittelee useita erilaisia näkökulmia liikkumiseen niin motivaation, määrän ja laadun, fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kuin ulkonäön ja oman ajan ottamisen ja palautumisen avulla. Luvut ovat lyhyitä ja niiden ote on kannustava ja vinkkaava. Yllättäviä tai perinpohjaisia huomioita luvuissa ei esitetä mutta vähemmän liikkuneelle kirjan alku tarjoaa napakan peruspaketin kaikesta liikkumiseen liittyvästä. Kirjan loppupuoli puolestaan on omistettu treeniohjeille, joita on runsaasti ja kaikki liikkeet on esitetty havainnollisilla kuvasarjoilla.

Vartti riittää kykenee motivoimaan lukijan siihen, että vartti todella riittää ainakin hyvään alkuun ja ihan varmasti parempaan fyysiseen ja henkiseen oloon. Siinä mielessä teos on onnistunut kirjoittajan sille asettamassa tavoitteessa. Kirja antaa myös runsaasti ideoita tavoista, joilla vartin voi liikkuen käyttää ja mukana on treeniohjelmia, jotka auttavat alkuun harjoittelussa ja mahdollistavat treenaamisen tehojen kasvattamisen vaiheittain.

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 325 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!