Tintti Kongossa oli toinen ilmestynyt Tintti-sarjakuva. Se julkaistiin alun perin 1930-luvulla sanomalehden lastensarjakuvasivulla. Tämä kokoelma on näköispainos vuoden 1937 albumista. Ainoat muutokset ovat neljä värikuvaa ja viimeiselle sivulle lisätty huomio muutoksista. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tämä versio julkaistaan suomeksi. Tästä sarjakuvasta on olemassa myös värillinen, sisällöltään siistitty versio: Tintti Afrikassa.
Kirjan juonena toimii yksinkertaisesti reportteri Tintin matka Kongoon tekemään lehtiartikkeleita. Kongo tuona ajankohtana oli Belgian siirtomaa ja siten kiinnostuksen kohde lukijoille. Mukaan mahtuu monia satunnaisia tapahtumia ja sivujuoni, johon liittyy samalle laivalle piiloutunut salamatkustaja. Perille päästyään Tintti ei paljoa keskity kirjoittamiseen, vaan seikkailee kohdaten alkuperäisasukkaita ja eläimiä.
1930-luvusta on kulunut paljon aikaa. Kaksi asiaa todennäköisesti häiritsee lukijaa tässä albumissa. Ensimmäinen näistä on siirtomaa-ajan ajatusmaailma. Paikalliset on piirretty ylikarikatyyrisesti ja esitetään varsin yksinkertaisina. Tämä on kurjaa. Samanlaisesta karikatyyrikerronnasta kärsivät muutkin alkupään Tintit, esimerkiksi ne joissa vieraillaan Neuvostoliitossa ja Amerikassa.
Toinen itseäni häiritsevä asia on Tintin suhtautuminen eläimiin. Nykyihmisen silmin eri eläinten huvimetsästäminen (kuten sarvikuonojen, norsujen ja leijonien) lähinnä kauhistuttaa ja muutenkin eläinten kaltoinkohtelu jättää kurjan mielen.
Kirjan mustavalkoinen kuvitus on näyttävää. Sivurakenne koostuu valtaosaksi kolmen kuvarivin sivuista, joilla kaksi kuvaa rivillä. Juonenkuljetus ei ole vielä myöhempien Tinttien tasolla, mutta se on silti suhteellisen sulavaa.
Tintti Kongossa ei ole ehkä tämän aikakauden sarjakuvia. Sitä voi suositella niille, jotka ovat kiinnostuneita sarjakuvien historiasta tai jotka ovat vakavia Tintti-faneja.